Επιστροφή στο Forum : Γεωπολιτική του μέλλοντος
Ψάχνοντας για παράξενους χάρτες (οι χάρτες εκτός από δουλειά μου είναι και μεγάλη μου αγάπη) ώστε να τους δημοσιεύσω στο ανάλογο thread, έπεσα σε ένα ομολογουμένως παράξενο χάρτη του μέλλοντος.
Όχι δεν βρήκα απόκρυφα μυστικά, ούτε εισέβαλα σε αρχεία μυστικών υπηρεσιών. :D
Είναι ένας χάρτης που απεικονίζει την Γη μας στο έτος 2053, με τα τότε κράτη - ενώσεις -ομοσπονδίες - χαλιφάτα κτλ κτλ. Ο χάρτης είναι το θέμα - θέση του βιβλίου Third Empire του Mikhail Yuryev που κυκλοφόρησε (σχετικά) πρόσφατα.
http://img116.imageshack.us/img116/1300/mapox5.jpg
Όπως βλέπεται υπάρχουν 5 μεγάλα μέρη:
-Αμερικανική ομοσπονδία
-Ινδική συνομοσπονδία
-Ασιατική δημοκρατία
-Ισλαμικό χαλιφάτο
-Ρωσική αυτοκρατορία
It’s the year 2053, and the world looks very different from today. There are no more than 5 superstates left on the face of the planet:
• an American Federation, covering the whole of North and South America;
• an Indian Confederation, consisting of present-day India and Birma/Myanmar (Bangladesh seems to have disappeared under the sea);
• an Asian republic dominated by China, further composed of Mongolia, Japan, Papua New Guinea, Australia and New Zealand;
• an Islamic Caliphate, occupying the whole of Africa, the Arabian Peninsula, Syria, Iraq, Iran, Armenia, Turkmenistan, Uzbekistan, Pakistan and Indonesia;
• and the Russian Empire, uniting Russia, Kazakhstan, Kyrgyzstan, Tajikistan, Azerbaijan, Georgia, Turkey, Lebanon, Israel, Jordan, all of Europe and Greenland.
• all states except the Russian Empire own a slice of Antarctica (I suppose that in exchange, Russia rules the North Pole all by itself).
That’s the thesis of Third Empire, a recently published futuristic novel by Mikhail Yuryev. In the book, Yuryev predicts that the Russian Empire will be re-created in a few decades’ time. This ‘Third Empire’ (I presume Tsarist Russia and the Soviet Union were the first and second) will obliterate the three Baltic states in 2015 and defeat the USA in the nuclear exchange that many feared for most of the second half of the twentieth century but was thought unthinkable after the end of the Cold War in the 1990s.
Mikhail Yuryev is a Russian businessman, the former chairman of the Russian Government’s Council on Economy and Entrepreneurship (1993-1995) and formerly a deputy speaker of the State Duma (1995-1999). He is an ultranationalist, hoping to create a strong Russia which bases itself on Christian Orthodox values
Σχετική αναφορά από την ηλεκτρονική έκδοση των Times του Λονδίνου :
"Just a couple of months ago, a former vice-chancellor of the Russian Duma Mikhail Yuryev published a best-selling novel “The Third Empire.” The present advisor to president Putin, Alexander Dugin, states on the back-cover of the book: ‘This is Russia that one should kill and die for’. It is clear to anyone who lives near the border of this former bloody empire that we are dealing with the real sentiments and attempts at the resurrection of the ‘Third Russian Reich’ . So please don’t tell the Balts about forgetting ‘their historical garbage’. Putin’s Russia is a threat to all the democratic world.”
Επιπλέον
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό του βιβλίου μπορεί "πιθανών" να υπάρχει εδώ
http://www.s3000.narod.ru/20070309.htm αλλά επειδή τα ρώσικα μου δεν είναι και τα καλύτερα :D αν μπορεί κάποιος κάποια ...
Πως σας φαίνεται αυτή η έκδοση του κόσμου μας;
Κρύβει κάποιο μελλοντικό σχέδιο;
Μας προετοιμάζει για κάτι;
ή
Είναι ακόμη ένα futuristic novel "κάποιου" το οποίο θα πουλήσει και θα βγάλει $$$ ο συγγραφέας ;
Εσείς
Έχετε κάποια παρόμοιου τύπου εκδοχή μελλοντικής γεωπολιτικής από κάποια χώρα;
Ποια πιστεύετε ότι θα είναι τα "παιχνίδια" της μελλοντικής γεωπολιτικής ;
Δεν περιλαμβάνει την ευρωπαική ομοσπονδία αντίθετα την ενώνει με την ασιατική!
Είναι γνωστή η τριμερής trilateral των εβραίων ροκφέλερ,μπρεζίνσκυ όπου χωρίζει τον κόσμο σε 3 κύριες δυνάμεις (ΗΠΑ-Ευρώπη-Ιαπωνία)
Μου φαίνεται μη ρεαλιστικός ο χάρτης, τουλάχιστον ως προς το που βαδίζει γεωπολιτικά ο κόσμος σε λίγα χρόνια.
Μάλλον πρόκειται για ευσεβείς πόθοι του Πούτιν! ;)
skeptic
Είναι γνωστή η τριμερής trilateral των εβραίων ροκφέλερ,μπρεζίνσκυ όπου χωρίζει τον κόσμο σε 3 κύριες δυνάμεις (ΗΠΑ-Ευρώπη-Ιαπωνία)
Εβραιοι ροκφελερ;;;
Ο Μπρζεζινσκυ ειναι Πολωνος..
Τωρα αν μιλας για την θεωρια του "χρησου δισεκατομμυριου" (δλδ ΗΠΑ, Ευρωπη, Ιαπωνια) τοτε δεν κολλαει με τιποτα εδω.
Μάλλον πρόκειται για ευσεβείς πόθοι του Πούτιν! ;)
WELL αυτο ηταν πολυ ΜΕΑΝ απο την πλευρα σου...
evripidis
Ψάχνοντας για παράξενους χάρτες (οι χάρτες εκτός από δουλειά μου είναι και μεγάλη μου αγάπη) ώστε να τους δημοσιεύσω στο ανάλογο thread, έπεσα σε ένα ομολογουμένως παράξενο χάρτη του μέλλοντος.
Είναι ένας χάρτης που απεικονίζει την Γη μας στο έτος 2053, με τα τότε κράτη - ενώσεις -ομοσπονδίες - χαλιφάτα κτλ κτλ. Ο χάρτης είναι το θέμα - θέση του βιβλίου Third Empire του Mikhail Yuryev που κυκλοφόρησε (σχετικά) πρόσφατα.
-Αμερικανική ομοσπονδία
-Ινδική συνομοσπονδία
-Ασιατική δημοκρατία
-Ισλαμικό χαλιφάτο
-Ρωσική αυτοκρατορία
Εκει που γραφεις Ασιατικη Δημοκρατια στα ρωσικα δλδ στο χαρτη εκεινο γραφει αν μεταφραζεις κυριολεκτικα Ουρανια Δημοκρατια, τωρα αν λεγεται και στα ελληνικα το ιδιο δεν ειμαι πολυ βεβαιη.
Παράθεση:
"bloody empire ‘Third Russian Reich’ . So please don’t tell the Balts about forgetting ‘their historical garbage’. Putin’s Russia is a threat to all the democratic world.”
:D :D ΕΛΕΟΣ!
Ιδικα το "Third Russian Reich"... :D
Για το αν γράφει "Ουράνια Δημοκρατία" όπως με λες, θα σε γελάσω... :D Δεν έχω ιδέα. Μετάφραση , από Αγγλικά το έκανα :cool:
Καλά όσο για τον τύπο στις Times...Δεν νομίζω να χρειάζονται σχόλια ...
EDIT
Χμ... Τώρα που είπες "ουράνια", μήπως θέλει να μας πει ο ποιητής, ότι αυτοί είναι η "κορυφή", οι "θεόσταλτοι" ή κάτι Top τέλος πάντων;
Καταλάβατε τι εννοώ νομίζω..
ή
Είναι ακόμη ένα futuristic novel "κάποιου" το οποίο θα πουλήσει και θα βγάλει $$$ ο συγγραφέας ;
Εσείς
Κοιτα evripidis για να πω κατι πρεπει να διαβασω πρωτα αυτο το βιβλιο για μη γραφω απλα για να γραψω η να γραψω βλακειες. Οποτε αυτη τη στιγμη πιστευω οτι ειναι απλα ενα βιβλιο, μπορει να ειναι μια "εκφραση" ενος ατομου, μπορει να ειναι futuristic novel (που ειναι πολυ στη μοδα τωρα) αρα δε καταλαβαινω πως μπορουμε να συζηταμε για κατι για το οποιο δεν εχουμε καμια ιδεα περι του τι προκειται. Επαναλαμβανομαι οτι για να συζηταμε για κατι τετοιο πρεπει να διαβασουμε το βιβλιο. :)
Για το αν γράφει "Ουράνια Δημοκρατία" όπως με λες, θα σε γελάσω... :D Δεν έχω ιδέα. Μετάφραση , από Αγγλικά το έκανα :cool:
Μπραβο! Καλη δουλεια εκανες! εγω παραδειγμα δεν ηξερα οτι βγηκε τετοιο βιβλιο :o thanx ;)
Πάρα πολύ σωστά αυτά που λες και συμφωνώ απόλυτα!
Απλά εγώ το ανέφερα, επειδή το βρήκα έτσι ώστε να πει όποιος θέλει την άποψη του, αν θα μπορούσε ακόμα και από αυτό το βιβλίο, να σταθεί ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον κτλ κτλ.
Επίσης το θέμα έχει και άλλη προέκταση. Εάν γνωρίζει κάποιος για κάτι αντίστοιχο, να το αναφέρει σε αυτό το thread. Σχέδια ή στοιχεία για την γεωπολιτική του μέλλοντος.
edit
Απ' ότι καταλαβαίνω ξέρεις ρώσικα, οπότε πιστεύω θα ήταν πιο εύκολο για σένα να ψάξεις κάτι σε ρώσικα sites από ότι εγώ για να δώσω στοιχεία.
Αλλά και μόνο ο χάρτης και αυτά τα ελάχιστα στοιχεία που υπάρχουν (τουλάχιστον μέχρι στιγμής) μπορεί να κάνουν κάποιον πιστεύω να πει ένα σενάριο.
[QUOTE]Πάρα πολύ σωστά αυτά που λες και συμφωνώ απόλυτα!
Απλά εγώ το ανέφερα, επειδή το βρήκα έτσι ώστε να πει όποιος θέλει την άποψη του, αν θα μπορούσε ακόμα και από αυτό το βιβλίο, να σταθεί ένα τέτοιο σενάριο στο μέλλον κτλ κτλ.
Επίσης το θέμα έχει και άλλη προέκταση. Εάν γνωρίζει κάποιος για κάτι αντίστοιχο, να το αναφέρει σε αυτό το thread. Σχέδια ή στοιχεία για την γεωπολιτική του μέλλοντος.
Πολυ καλη δουλεια εκανες και σεβαστη. Και το καταλαβα οτι το ανεφερες και για αλλους σκοπους ;)
edit
Απ' ότι καταλαβαίνω ξέρεις ρώσικα, οπότε πιστεύω θα ήταν πιο εύκολο για σένα να ψάξεις κάτι σε ρώσικα sites από ότι εγώ για να δώσω στοιχεία.
Κοιτα απ'οτι βρηκα δεν υπαρχει τιποτα συγκεκριμενα (ακομα ; )μονο η σχετικη μικρη περιγραφη βιβλιου και ... η τιμη της :D αλλα αν βρισκω κατι ενδιαφερον θα σ'ενημερωσω :)
Χμ... Τώρα που είπες "ουράνια", μήπως θέλει να μας πει ο ποιητής, ότι αυτοί είναι η "κορυφή", οι "θεόσταλτοι" ή κάτι Top τέλος πάντων;
Καταλάβατε τι εννοώ νομίζω..
Οχι ο ποιητης δε θελει να μας πει τπτ :D Απλα ως βαση κοσμοθεωριας των Κινεζων ητανε πολυ καιρο η αντιληψη για Τον Μεγα Ουρανο. Θεωρουσαν την Κινα ως την μεση της Κατω απο-τον-Ουρανο Γης. Απο τοτε και ξερουμε την επισημη ονομασια της Κινας. "Το Μεσο Κρατος" (δλδ κεντρικο). "Η Ουρανια Αυτοκρατορια" πρεπει να τονησει την ευρητητα του κρατους, το οποιο πιανει ολη τη γη κατω απο τον ουρανο. Ακομη επι του Μαο Τζε Ντουν η Κινα επισημα λεγοταν (κυριολεκτικα) "Η Μεση (κεντρικη) ανθηρη λαικη δημοκρατια". :) συγνωμη αν εκανα λαθη στα ελληνικα :p αν ξερει καποιος-α πως λεγεται σωστα "Ουρανια δημοκρατια" στα ελληνικα γραψτε πλσ :D
Γεια σου Candela..
skeptic
Εβραιοι ροκφελερ;;;
Ο Μπρζεζινσκυ ειναι Πολωνος..
Ναι οι ροκφέλερ είναι εβραίοι, συγκεκριμένα σεφαρντί εβραίοι (η ελιτ του σιωνισμού) αλλά επενδύουν πολλά ώστε να κρύψουν την καταγωγή τους.
Φυσικά το δεξί τους χέρι ο Μπρεζίνσκυ (συνιδρυτής της τριμερούς) αποκλείεται να είναι σκέτο πολωνός. Δεν επιλέγουν αυτοί τυχαία τα τσιράκια τους..
Για ρίξε μια ματιά εδώ:
http://www.voxfux.com/features/rockefeller/ch1-4.html
Everything about the Rockefellers seems to be controversial, even their family background. One story goes that the family descends from French Protestants, who changed their name from Roquefeuille to Rockefeller when they were driven from France into Germany. However, a genealogy compiled by the distinguished scholar, Dr. Malcolm Stern, entitled Americans of Jewish Descent, convincingly established the claims of many American Jews that the Rockefeller clan originally was one of their own.*
* Birmingham, Stephen, The Grandees: America's Sephardic Elite, Harper & Row, N.Y., 1971, p. 3.
Eπίσης ο ροκφέλερ είναι και πρόεδρος του CFR (Council of Foreign Relations) κλειστό πολιτικό κλάμπ και θεμέλιος λίθος της χάραξης πολιτικής των ΗΠΑ. Οι περισσότεροι πρόεδροι ΗΠΑ και ανώτερα μέλη του κογκρέσου είναι επίσης και μέλη του CFR.
Γενικά οι εβραίοι ροκφέλερ έχουν εγκαταστήσει την αυτοκρατορία τους και ελέγχουν την Αμερική ενώ οι έταιροι εβραίοι ροθτσιλντ (ουσιαστικά ιδρυτές και σπόνσορες του κράτους του Ισραήλ) ελέγχουν σχεδόν από το μεσαίωνα την Ευρώπη.
Τωρα αν μιλας για την θεωρια του "χρησου δισεκατομμυριου" (δλδ ΗΠΑ, Ευρωπη, Ιαπωνια) τοτε δεν κολλαει με τιποτα εδω.
Aκριβώς. Αυτό λέω και εγώ. Δεν κολλάει με τίποτα εδώ. Διότι αυτός ο γεωπολιτικός χάρτης δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα.
WELL αυτο ηταν πολυ ΜΕΑΝ απο την πλευρα σου...
:)
Γεια σου βρε sceptic :)
Κανει καλο καιρο εξω, μην χανεις χρονο, πηγαινε παραλια! ;)
Ταυτοχρονα διαβασε και τη γνωστικη λογοτεχνια :)
chaoticblue
03-10-07, 21:19
Εεεε. Χωρίς να θέλω να λεω δυσάρεστα πράγματα. Τα οσα λέει ο skeptic περι Rothchild και Ροκφελερ ειναι απολύτως έγκυρα. Οχι πως κανει την διαφορά το τί θα πω, απλα συμφωνώ και το επιβεβαιώνω. Ειναι δε πράγματα που αν καποιος ψάξει λίγο τα επαληθεύει.
Γεια σου βρε sceptic :)
Κανει καλο καιρο εξω, μην χανεις χρονο, πηγαινε παραλια! ;)
Ταυτοχρονα διαβασε και τη γνωστικη λογοτεχνια :)
Mην Ανησυχείς Candela μου, πηγαίνω παραλία και περνάω καλά και διαβάζω και λίγο γνωστικούς (πρέπει να μελετά κανείς τους τρόπους του εχθρού) μελέτησε και συ λίγο τώρα το παρακάτω όσον αφορά για το προς τα πού θέλουν να κατευθύνουν τον πλανήτη, πιστεύω θα σε εμπνεύσει ώστε να αντιδράσεις ακτιβιστικά (ζούμε σε επαναστατικούς καιρούς βλέπεις... μη ξεχνιώμαστε..)
http://www.youtube.com/watch?v=pkgGOFXuYPw
http://www.youtube.com/watch?v=WaVLJSl_GDs
http://www.youtube.com/watch?v=o11YmQ7-Ld8
http://www.youtube.com/watch?v=yDEgMxH9rRE
Mην Ανησυχείς Candela μου, πηγαίνω παραλία και περνάω καλά και διαβάζω και λίγο γνωστικούς (πρέπει να μελετά κανείς τους τρόπους του εχθρού)
Εγω sceptic μου "τους τροπους του εχθρου" (ωπος εκφραζεσαι) μελετησα πριν 5 χρονια με λεπτομερειες μαλιστα και το περασα με επιτυχια. :D
μελέτησε και συ λίγο τώρα το παρακάτω όσον αφορά για το προς τα πού θέλουν να κατευθύνουν τον πλανήτη, πιστεύω θα σε εμπνεύσει ώστε να αντιδράσεις ακτιβιστικά (ζούμε σε επαναστατικούς καιρούς βλέπεις... μη ξεχνιώμαστε..)
Διαβασε λιγο τους Mahan, Spykman, και Mackinder, θα σε εμπνευσει ωστε να αντιδρασεις γραμματισμενα ;) για να μην φανηκες μια μερα ως ακτιβιστικο θυμα των ΜΜΕ. :cool: :)
beetlejuice
04-10-07, 13:50
Επειδη εχουμε ξεφυγει λιγο, παραθετω τον καωθι χαρτη που απεικονιζει την αναμιξη της Αμερικανικης πολεμικης αεροποριας σε ολο τον κοσμο.:
http://www.globalsecurity.org/military/ops/images/usaf-global.gif
Επισκεφτειτε το http://www.globalsecurity.org/military/ops/geopolitics.htm και δειτε τον πρωτο χαρτη με τιτλο Commander's area of responsibility, οπου και ο πλανητης χωριζεται εδω και πολλα χρονια σε υπο επιτηρηση "χωραφια"!
-Αμερικανική ομοσπονδία
-Ινδική συνομοσπονδία
-Ασιατική δημοκρατία
-Ισλαμικό χαλιφάτο
-Ρωσική αυτοκρατορία
Επιπλέον
Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το εσωτερικό του βιβλίου μπορεί "πιθανών" να υπάρχει εδώ
http://www.s3000.narod.ru/20070309.htm αλλά επειδή τα ρώσικα μου δεν είναι και τα καλύτερα :D αν μπορεί κάποιος κάποια ...
ή
Εσείς
Τίποτα το παράδοξο στο χάρτη ανωτέρω.
Τυπική γεωπολιτική πρόβλεψη,βασισμένη σε μακιντερικές-χαουσχοφερικές θεωρήσεις κατά συνδυασμό.
Το πραγματικά παράδοξο θα είναι,αν κάποτε το διεθνές συστήμα δεν εξελιχθεί
σε κάτι τέτοιο,από πλευράς μεγέθους των κρατών.Δεν εννοούμε,βέβαια,ως το 2053 συγκεκριμένα,αλλά,σίγουρα μέσα στον 21ο αι.
Διαβασε λιγο τους Mahan, Spykman, και Mackinder, θα σε εμπνευσει ωστε να αντιδρασεις γραμματισμενα ;) για να μην φανηκες μια μερα ως ακτιβιστικο θυμα των ΜΜΕ. :cool: :)
Αν δεν γίνομαι,πέραν του δέοντος,αδιάκριτος,έχεις σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις ή συναφή;
Αν δεν γίνομαι,πέραν του δέοντος,αδιάκριτος,έχεις σπουδάσει Διεθνείς Σχέσεις ή συναφή;
:D :D
ναι σπουδαζω διεθνεις σχεσεις.
pourquoi? :)
γι'αυτο βασιμα συζητω για τετοια θεματα ;)
Είναι γνωστό ότι οι Ροκφέλερ προωθούν την North American Union.
To θέμα είναι αν θα μπορέσουν να τα καταφέρουν, βλέπετε δεν είναι καθόλου απλό όσο και αν συνωμοτούν και όσο δύναμη και αν έχουν. Η ΗΠΑ δεν είναι ούτε ευρώπη ούτε γερμανία ούτε αγγλία (και σκεφτείτε ότι ειδικά η Αγγλία δεν μπήκε στη νομισματική ένωση) και δεν πρόκειται να δέχθει να χάσει την εθνική της κυριαρχία τόσο εύκολα. Σε κάθε δράση υπάρχει και η αντίδραση. Βασικός νόμος του σύμπαντος.
Ο Ροκφέλερ παραδέχεται επίσημα ότι συνωμοτεί με άλλους ισχυρούς για να δημιουργήσει την παγκόσμια κυβέρνηση. (Το παγκόσμιο υπερκράτος, την παγκόσμια τράπεζα, παγκόσμιο εννιαίο νομισματικό σύστημα ελέγχου, εμφυτεύσιμα μικροτσιπς και κάμερες στα αστικά κέντρα κλπ..)
Ευχαριστεί του μεγιστάνες των μέντια για την υποστήριξη τους στην Νέα Παγκόσμια Τάξη και για την εχεμύθια τους ώστε να μην αποκαλυφθεί η συνομωσία, και λέει το εξής απίστευτο: ότι είναι καλύτερα τα πράγματα να ελέγχονται παγκοσμίως από τους διεθνείς τραπεζίτες τους ληστές δηλαδή του παγκόσμιου πλούτου και του μόχθου των εθνών σαν του λόγου του, ώστε να εκλείψουν τα αυτόνομα έθνη και ο εθνικός αυτοπροσδιορισμός!
–David Rockefeller, Memoirs, page 405
“We are grateful to The Washington Post, The New York Times, Time magazine, and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promise of discretion for almost forty years. It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subject to the bright lights of publicity during those years. But the world is now more sophisticated and prepared to march towards a world government. The super-national sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national auto-determination practiced in past centuries.”
"For more than a century ideological extremists at either end of the political spectrum have seized upon well-publicized incidents...to attack the Rockefeller family for the inordinate influence they claim we wield over American political and economic institutions. Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States, characterizing my family and me as `internationalists`and of conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure- one world, if you will. If that is the charge, I stand guilty, and I am proud of it".
—David Rockefeller, at a 1991 Bilderberger meeting
“We are on the verge of a global transformation. All we need is the right major crisis and the nations will accept the New World Order.”
Ας παραθέσω έναν ακόμα χάρτη :
http://img137.imageshack.us/img137/4918/usilu8.jpg
[...]The smaller world map in the bottom right hand corner paints picture of a world where the issues raised above no longer apply: after 100 years, the whole world is coloured green, the colour of Islam, including the by then aptly named Arctic island of Greenland. It is somewhat ironic that the map name and some of the attributes of the Islamic superstate clearly refer to the ‘Great Satan’ itself, the United States - an enemy and an example…
The map refers to an organisation called the World Islamic Mission, which is a real organisation, although its website (http://www.wimnet.org/) at first glance doesn’t include this map (which was taken here (http://savecivilization.org/wp-content/uploads/2007/01/USI.jpg) from the anti-Islamic site savecivilization.org (http://savecivilization.org/) )[...]
[...]“It’s unclear whether this map is a joke or the dream of some muslims.”[...]
Ιχθυεκηβόλος
19-11-07, 18:14
Το συμπέρασμα που έβγαλα εγώ είναι: Προσοχή,έρχονται οι Ρώσσοι...
Α, και για να μην ξεχνιόμαστε,η ένωση της λατινικής Αμερικής με τις ΗΠΑ για τον Άγγλο είναι σαφέστατα ο θρίαμβος της δημοκρατίας...γι αυτό και δεν σχολιάζει...
Σοβαρά τώρα,το μόνο σίγουρο για μένα είναι ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει αντίστοιχο του Β' ΠΠ και θα είναι σαφώς χειρότερο...μια ματιά στην ιστορία θα μας πείσει...
Όταν η Ιαπωνία εισέβαλε στην Μαντζουρία είχε ως πρότυπο την Αγγλική αυτοκρατορία (μάλιστα κι ο Χίτλερ τους είχε ως πρότυπο θεωρώντας την Ρωσία τις δικές του Ινδίες) και όταν η εισβολή αυτή καταδικάστηκε από τα Ηνωμένα Έθνη (μέλος των οποίων και η Αγγλία με κτήσεις την...Ινδία και το...Χονγκ-Κονγκ!!!!!!! ) το αποτέλεσμα ήταν χιλιάδες νεκροί και δύο ατομικές βόμβες...
Δείτε σήμερα πως ορίζει το Δίκαιο ο ΟΗΕ και βγάλτε συμπέρασμα...
Ένα πολύ ωραίο βιβλίο που παρουσιάζει την πολιτική που ακολουθεί η Αμερική πάνω σε αυτό το θέμα είναι η Μεγάλη σκακιέρα του Μπρεζίνσκι που ήταν υπεύθυνος εθνικής ασφαλείας των ΗΠΑ επί εποχής Κίσιγκερ είναι βιβλίο του 96 αλλά έχει προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια αυτά που γίνονται τώρα. Οι χάρτες που παραθέτετε όλι είναι πολύ ενδιαφέροντες όμως νομίζω πως περισσότερο εκφράζουν τις επιθυμίες αυτών που τους έχουν εκδόσει περισσότερο παρά το ότι πιο πιθανόν να γίνει.
Οι χάρτες που παραθέτετε όλι είναι πολύ ενδιαφέροντες όμως νομίζω πως περισσότερο εκφράζουν τις επιθυμίες αυτών που τους έχουν εκδόσει περισσότερο παρά το ότι πιο πιθανόν να γίνει.
Μα αυτό δεν συμβαίνει σε όλους;
Εκτός εάν προβλέπει κάποιος το μέλλον... Υπάρχει κανείς τέτοιος;
Βεβαίως υπάρχει αυτός που διαμορφώνει το μέλλον μπορεί και να το προβλέψει με πολύ μικρές αποκλίσεις.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.