PDA

Επιστροφή στο Forum : Δημιουργία ομάδας φίλων του μεταφυσικού σάιτ.

Απέριττος
13-11-08, 09:11
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα...
μετά τον "θόρυβο" που δημιουργήθηκε απο το κλείδωμα του στεκιού προς δραστηριότητες ανεξάρτητες απο την θέληση των συντονιστών και μετά απο κάποιες συζητήσεις που έγιναν, κάποιοι απο τους φίλους του μεταφυσικού οι οποίοι ήδη γνωριζόμαστε μεταξύ μας σκεφτήκαμε το εξής. ΄
Επειδή δεν έχουμε άλλο τρόπο για να βρισκόμαστε έξω απο το πλαίσιο συγκεκριμένων εκδηλώσεων, απλά και μόνο για να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και να περνούμε κάποιες στιγμές χαλαρά και χωρίς βαρύγδουπες αναλύσεις και προβληματισμούς, ίσως καλή ιδέα θα ήταν η δημιουργία μιας ομάδας φίλων του μεταφυσικού, χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων και με στόχους την δυνατότητα κάποιων συναντήσεων για να γνωριστούμε μεταξύ μας, την συζήτηση σε φιλικό επίπεδο για θέματα που μας ενδιαφέρουν και την δυνατότητα υποβολής προτάσεων για κάποιες εξορμήσεις σε μέρη που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εξερεύνηση.
Ήδη ένας πυρήνας ατόμων που ενδιαφέρονται υπάρχει απλά θα ήθελα να δω αν υπάρχει η διάθεση και απο άλλα άτομα - μέλη του φόρουμ για να καταλήξουμε αν οι προτάσεις θα γίνονται ανοικτά ή μέσω προσωπικών μυνημάτων... Σημειωτέον ότι η πρόταση δεν αποκλείει και την συμμετοχή όποιων απο τους συντονιστές επιθυμούν την παρέα μας άσχετα αν εκείνοι αποφάσισαν ότι αποφάσισαν... Άλλωστε έγινε σεβαστό το γεγονός ότι το "κλείδωμα" του στεκιού έγινε για να μην "χρωματίζεται" αυτό απο αρνητικές συμπεριφορές κάποιων απο τα μέλη του και για να μην ξεφύγει απο τον αρχικό του στόχο...

13-11-08, 12:57
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε μου Απέριττε πιστεύω πως είναι μια σωστή κίνηση αυτή...

Πιστεύω πως θα υπάρχουν συμμετοχές απο πολλούς φίλους που με χαλαρή
συζήτηση χωρίς εντάσεις θα έχουμε πολλά να πούμε....
Βέβαια είμαι απο αυτους που σχεδόν πάντα παρευρίσκομαι στις συναντήσεις
αυτές και θα εξακολουθώ να παρευρίσκομαι...
Αυτό που πιστεύω πως θα πρέπει να κανουμε είναι οι αναγγελία των
συναντήσεων να γίνεται στο παρόν τόπικ όπου θα αναφέρεται ο τόπος και η
ώρα.

Ευχαριστώ.

no slave
13-11-08, 14:02
καλησπερα και απο μενα

θα συμφωνησω με τον φιλο AVATARGR,οτι η κινηση σου γιαννη ειναι πολυ σωστη.ενιωσα λιγο ατυχος,αφου στην πρωτη μου συναντηση μαζι σας περασα ομορφα και μετα απο λιγες μερες εγινε η ανακοινωση που εφερε την αναστατωση.
ελπιζω οι συντονιστες να μην εχουν προβλημα,ωστε οι μελλοντικες μας συναντησεις να κανονιζονται δημοσια, μεσω του παροντος νηματος και οχι με πμ.θα χαρω ιδιαιτερα αν στις συναντησεις μας, παιρνουν μερος και οι συντονιστες,ωστε να μπορεσουμε να συζητησουμε και απο κοντα τα οποια προβληματα του φορουμ.
παντως,μου φαινεται ολιγον δυσκολο να <<βγει>>η ταμπελα του μεταφυσικου απο αυτες τις συναντησεις αφου μην ξεχναμε οτι ολοι μας ειμαστε μελη του μεταφυσικου.ποσο μαλλον αν κανονιζουμε μεσα απο το ιδιο το φορουμ!

υγ.κυριοι συντονιστες,θα παρακαλουσα να κανετε ενα σχολιο για την κινηση αυτη του απεριττου(ελπιζω θετικο,σεβομενοι την επιθυμια ολων μας)

ευχαριστω(που λεει και ο AVATARGR)

agaliarep
13-11-08, 14:25
Κάθε ομάς είναι καλοδεχούμενη... :)

@ΦΜ

Ευρυνοος
13-11-08, 14:26
χαιρετίζω κι εγώ την κίνηση του φίλου Γιάννη και θα συμφωνήσω με τους προηγούμενους..

όποτε μπορώ θα συμμετέχω κι ελπίζω να γίνονται όμορφες και φιλικές συναντήσεις για την επικοινωνία των μελών του μεταφυσικού..

φιλία σε όλους.

Julliet
13-11-08, 15:00
Είναι πολύ ωραία η ιδέα της ίδρυσης αυτής της ομάδας. Τόσο καιρό ήμασταν μια πολύ ωραία παρέα, περάσαμε ωραίες στιγμές, δεθήκαμε ο ένας με τον άλλο και θα ήταν άδικο να χαθεί η επαφή αυτή. Επομένως θα συμμετέχω και εγώ στις συναντήσεις της ομάδας όποτε θα μπορώ με μεγάλη χαρά.

Neda
13-11-08, 15:46
Καλή ιδέα και με βρίσκει σύμφωνη..... :) :) Όποτε μου δίνεται η δυνατότητα θα είμαι παρούσα....

Φιλικά Neda... :o

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
13-11-08, 16:26
Θα στηρίξω και γω με την σειρά μου, την πρωτοβουλία του φίλου Γιάννη. Θα πω όμως ένα πράγμα. Μέσω της παρέας του στεκιού (όπου μέσω του Γιάννη ήρθα) γνώρισα πολλούς αξιόλογους ανθρώπους. Είναι σίγουρο ότι και πολλοί άλλοι αναγνώστες του φόρουμ θα ήθελαν να έρθουν σε επαφή με τα μέλη, πράγμα που μπορεί να γίνει μόνο μέσω της διατήρησης ενός ανοιχτού διαύλου επικοινωνίας με τον κόσμο. Αν μη τι άλλο, το forum δεν πρέπει να είναι μία κλειστή λέσχη, αλλά αντίθετα ένας χώρος όπου ο καθένας θα μπορεί να εκφράζει ελεύθερα την άποψή του.

Άλλωστε είναι και μία πολύ ωραία παρέα!!

henriksmir
13-11-08, 16:32
Αυτή είναι μια πάρα πολύ καλή ιδέα. Θα προσπαθήσω να είμαι παρόν όσο πιο συχνά μπορώ! Εξάλλου νομίζω ότι σε όλους μας έχει λείψει η όμορφη ατμόσφαιρα που δημιουργούσαν οι συναντήσεις μας!

LuX
13-11-08, 17:45
.....λαθος........
δειτε το νεξτ ....

LuX
13-11-08, 17:58
ολα καλα ακουγονται
απλα νομιζω πως η τελευταια λεξη του τιτλου δε χρειαζοταν ....
εφοσον η ομαδα φιλων ειναι του μεταφυσικου νοειται οτι προσκειται φιλικα και στο παρον σαιτ που εχει το μεταφυσικο ως τροπο εκφρασης και λογο υπαρξης του ...

εξαλλου το σαιτ δεχεται στους κολπους του "ξενες" ομαδες δε θα δεχθει μια ομαδα που αποτελειται απο μελη του :confused:

η λεξη "μεταφυσικο" δεν εχει copyright το σαιτ εχει (η δεν εχει η μπορει καποτε να αποκτησει δεν ξερω ακριβως ) οποτε ισως μελλοντικα δημιουργηθει καποιο προβλημα

το "ομαδα φιλων μεταφυσικου" ειναι αρκετο νομιζω ...

(αν και το ομαδα ακουγεται καπως αχαρο κατα τη γνωμη μου..
το αοριστοι η αορατοι η αδολοι φιλοι μεταφυσικου δε σας αρεσε ε :p

τεσπα για να μη πολυλογω υπαρχει διαθεσιμο το @φμ
το @ εξηγηστε το κατα το δοκουν και εισθε ετοιμοι για δραση!

διοτι πολλες φορες καποιοι σκεφτονται προφητικα για εσας πολυ πριν απο εσας και να που οι εξελιξεις τους επαληθευουν !

τελος θα ηθελα να ακουσω τις δημοκρατικες γνωμες σας περι του @φμ
που ειναι ετοιμο ελευθερο χωρις τοιχους τυπικα και δεσμευσεις παρθενο και σας περιμενει να το απολαυσετε.....

πολλοι με εχετε ρωτησει κρυφα η φανερα τι σημαινει το @φμ
και σε ολους εχω απαντησει
ο μονος λογος που δεν ειχα ανοιξει το ομωνυμο θρεντ μεχρι τωρα ηταν επειδη δεν ηθελα να του φορεσω καποιο καπελο

τωρα που η αναγκη το επιτασει και που υπαρχουν και αλλες πολλες φωνες συνταξιδιωτων νομιζω πως συντρεχει σοβαρος λογος να δημιουργηθει ....)

~@φμ~
οπου το @ ελευθερο να για τον καθεναν (για να εχει και σασπενς εκτος κα αν θελετε να το θεσουμε σε ψηφοφορια...)

ωραια ιδεα παντως ! νομιζω ικανοποιει ολες τις πλευρες
ο εγκεφαλος που τη συνελαβε θα πρεπει να ειναι "σουπερ ουαου γεια σου" :p

@

ELPINIKI
13-11-08, 18:11
ολα καλα ακουγονται
απλα νομιζω πως η τελευταια λεξη του τιτλου δε χρειαζοταν ....
εφοσον η ομαδα φιλων ειναι του μεταφυσικου νοειται οτι προσκειται φιλικα και στο παρον σαιτ που εχει το μεταφυσικο ως τροπο εκφρασης και λογο υπαρξης του ...
συμφωνω μαζι σου Lux ως προς την τελευταια λεξη του τιτλου...
αν καποιοι ανθρωποι θελουν να φτιαξουν μια ομαδα μπορουν ανετα να το κανουν αρκει να υπαρχει ορεξη και χρονος.
μου φανηκε πολυ ομορφη η ιδεα σου Γιαννη και πιστευω πως το σχημα θα λειτουργησει καλα επειδη και στο παρελθον οι εξορμησεις εφερναν ομορφο αποτελεσμα αλλα και αυτοι που επαιρναν μερος εδιναν το καλυτερο τους εαυτο :D
απλα νομιζω πως για να δημιουργηθει αυτη η ομαδα δεν ειναι αναγκαιο να καλυπτεται και απο το πεπλο του μεταφυσικου, τι εννοω δηλαδη, αν εγω ηθελα λχ να φτιαξω μια ομαδα reiki δεν θα καλουσα ατομα μεσα απο το forum του reiki θα το συζητουσα με 2, 3 φιλους που να τους ενδιαφερει αυτη η ιδεα και αν αντεχε το σχημα μας θα συνεχιζαμε κανοντας γνωστη τη προταση μας μεσα απο ενα blog που θα εφτιαχνα για παραδειγμα.
δεν ξερω αν καταλαβαινεις τι θελω να πω εδω...το οτι οι συντονιστες του forum αποφασισαν να κανουν καποιες αλλαγες στο μεταφυσικο στεκι ειναι προβλημα τους οπως και προβλημα δικο μας θα ειναι η δημιουργια μιας ομαδας εξορμησεων :p
αυτα ηθελα να πω... :)

ΧΡΟΝΟΣ
13-11-08, 20:11
Καλή αρχή...Ωραία η ιδέα του Lux...Αλλά και η πρωτοβουλία του Απέριττου... Και ελπίζω το «Αρχηγού παρόντος πάσα αρχή παυσάτω»*...Να μην ισχύει στο νέο στέκι ...Ειδάλλως όπως λέει και ο λαός...τι'χες Γιάννη'μ' τ'είχα πάντα ...**

απέριττοςΆλλωστε έγινε σεβαστό το γεγονός ότι το "κλείδωμα" του στεκιού έγινε για να μην "χρωματίζεται" αυτό από αρνητικές συμπεριφορές κάποιων από τα μέλη του και για να μην ξεφύγει απο τον αρχικό του στόχο...

Επειδή είχα λάβει μέρος σε κάποιες συναντήσεις και δεν υπέπεσαν στην αντίληψη μου αρνητικές συμπεριφορές ...(H μοναδική κατ εμε αρνητική συμπεριφορά ήταν ότι κάποιος-οι με την στάση του-ς...έδιωξαν άλλα μέλη του στεκιού)*Θα μπορούσες να μας διαφωτίσεις; Μιλάς για μέλη του στεκιού η του μεταφυσικού;(αν και από τα λεγόμενα σου μιλάς για το στέκι) Παίζει ρόλο αυτό που σε ρωτάω γιατί αν εννοείς μέλη του στεκιού τότε θα πρέπει να σου θυμίσω ότι το στέκι είχε συγκεκριμένα άτομα κάθε φορά με κάποιες μικρές προσθαφαιρέσεις ατόμων...Πράγμα που σημαίνει ότι αυτές οι αρνητικές συμπεριφορές θα συνεχίσουν να υπάρχουν...Εκτός και αν,... υπάρχει face control...
*το καρφί είναι εν μέρη γενικό...
**κάθε ομοιότητα σε πρόσωπα(ονόματα) η καταστάσεις είναι καθαρά τυχαίο γεγονός :p
Υ.Γ.ELPINIKI έχεις ένα δίκιο...
http://www.paysanias.blogspot.com/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 53
13-11-08, 20:57
Ναι βρε Γιάννη,
για μια φορά ακόμη σου βγάζω το καπέλο για τις πρωτοβουλίες σου.

Αγαπητοί φίλοι,
μην αρχίσουμε να μιζεριάζουμε.
Η καλή παρέα,η χαλαρή κουβεντούλα,η καλή διάθεση και γιατί όχι οι εξορμήσεις, είναι σίγουρα από τα καλλίτερα αντίδοτα στον ρύπο που
δεχόμεθα σε καθημερινή βάση.

ΥΓ. Η ιδέα των π.μ δεν μου φαίνεται και ότι καλύτερο. Ολα ανοιχτά για όλους μέσα απο το forum που όλοι αγαπάμε.

skio
13-11-08, 21:43
Στηρίζω κι εγω αυτήν την πρωτοβουλία, και δηλώνω από τώρα το παρών.

ΧΡΟΝΟΣ
13-11-08, 22:05
Αγαπητοί φίλοι,
μην αρχίσουμε να μιζεριάζουμε.
Η καλή παρέα,η χαλαρή κουβεντούλα,η καλή διάθεση και γιατί όχι οι εξορμήσεις, είναι σίγουρα από τα καλλίτερα αντίδοτα στον ρύπο που
δεχόμεθα σε καθημερινή βάση.

Κύριε Δημήτρη...
Σεβαστή η άποψη σας, αλλά είναι μόνο η άποψη σας ...Και τα παραπάνω είναι μόνο ... η άποψη μου... Σε προσωπικές απόψεις λοιπόν δεν χωράνε ΜΗΝ...

Αν είναι μίζερο το να θες μια ποιοτική κουβέντα και όχι χα χα χου χα χα...
αν είναι μίζερο να σκοτώνεις ανούσια την πολύτιμη ελεύθερη ώρα σου, βλέποντας ανθρώπους που δεν μπορείς ν ανταλλάξεις μισή κουβέντα...
Ε τότε ναι μιζεριαζω...Και για να γίνει κάτι από καλό καλύτερο το θα πρέπει να του ασκούμε και κριτική εκτός και αν για να φαινόμαστε όλοι καλά παιδία θα πρέπει να το βουλ.......με .
Σε κάθε ομάδα ατόμων θα πρέπει να υπάρχει ομαδικό πνεύμα και ατομική συνείδηση .Εγώ δεν είπα στον Ευρυνοο και στον Skio(που είναι στην Παυσανίας) τι να πούνε εδώ μέσα!
Και όπως λέει και ο σοφός του βουνού...Η δράση φέρνει...αντίδραση...

Απέριττος
13-11-08, 23:25
Καλησπέρα...
θέλω να ευχαριστήσω όλους τους φίλους και μη για τις τοποθετήσεις τους. Συμφωνώ ώς προς τις παρατηρήσεις για τον τίτλο και σκέφτομαι ότι θα ήταν καλύτερα να μιλάμε για την "Παρέα των φίλων του μεταφυσικού". Κανέναν δεν καλούμε με το ζόρι. Όποιος θέλει έρχεται όποιος δεν του αρέσει δεν έρχεται. Προτιμώ την λέξη παρέα γιατί προσωπικά πιστεύω πιο πολύ στην έννοια της παρέας. Οι ομάδες φέρνουν στο μυαλό συνειρμούς περίεργους και μακρυά απο εμάς. Η διάθεση για το εγχείρημα είναι καθαρά παρείστικη και δεν υπάρχουν αρχηγοί. Ούτε μέλη με την έννοια που το σκέφτονται ορισμένοι. Δεν μετράω την ποιότητα μιας παρέας απο τον αριθμό των συμμετεχόντων αλλά απο την ποιότητα της σχέσης που έχουν μεταξύ τους...
Αναζητούμε φίλους όχι υπαλλήλους ούτε κοπαδούς για να ικανοποιήσουμε τις όποιες φιλοδοξίες ματαιοδοξίες μας... τουλάχιστον εγω με την δράση μου μέχρι τώρα στο στέκι το έχω αποδείξει και αυτοί που με γνωρίζουν καλά ξέρουν με τι έχουν να κάνουν... Άλλωστε παρά τις πικρίες και τις αντιθέσεις που μπορεί να προέκυψαν κάνω πάλι τις προτάσεις μου μέσα απο εδω και όχι φτίαχνοντας δικά μου σάιτ γιατί τιμώ αυτόν τον χώρο. Απο εκεί και μετά τέλειος κατά τους χριστιανούς είναι μόνο ο Χριστός... Αυτά...

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 53
13-11-08, 23:42
Ημουν έτοιμος να γράψω ένα κατεβατό.....
Ευχαριστώ Απέριττε με κάλυψες απόλυτα.
Και τονίζω ότι σε μία καλή παρέα υπάρχει διάθεση και για σοβαρή κουβέντα και για χα χα χα χου χα χα.Το κάθε τι στην ώρα του.

Φίλε ΧΡΟΝΕ οι απόψεις σου σεβαστές και απο εμένα,όπως και όλων, είτε συμφωνώ είτε όχι.

ΧΡΟΝΟΣ
14-11-08, 00:41
[QUOTE=Απέριττος]Προτιμώ την λέξη παρέα γιατί προσωπικά πιστεύω πιο πολύ στην έννοια της παρέας. Οι ομάδες φέρνουν στο μυαλό συνειρμούς περίεργους και μακρυά απο εμάς. QUOTE]

Εκ μέρους της ΟΜΑΔΑΣ Παυσανίας σ ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια... :rolleyes:

Υ.Γ.Δεν απάντησες στα ερωτήματα μου…
Υ.Γ.1 Από την μεριά μου σου εύχομαι ειλικρινά αυτή σου η προσπάθεια να έχει τ αποτελέσματα που προσδοκάς...

και αυτο ειναι το προσωπικο blog και οχι site της ομαδας μας http://www.paysanias.blogspot.com/

Απέριττος
14-11-08, 09:26
Επειδή αν απαντούσα όπως θα έπρεπε απο εδώ θα έβαζα βούτυρο στο ψωμί κάποιων που περιμένουν στην γωνία για να μου την πουν, σου απάντησα με προσωπικό μύνημα και θα σε παρακαλούσα να είσαι λίγο πιο προσεκτικός σε ορισμένα πράγματα. Δεν σε προκάλεσε κανείς εσύ μπήκες εδω και γράφεις διάφορα και δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις με αυτά που γράφεις. Διάβασε το μύνημα και άσε τον χώρο να απαντήσουν κάποιοι που δεν έχουν προσωπικό πρόβλημα..
Ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Ntemis
14-11-08, 11:03
Αγαπητοί φίλοι καλημέρα...
μετά τον "θόρυβο" που δημιουργήθηκε απο το κλείδωμα του στεκιού προς δραστηριότητες ανεξάρτητες απο την θέληση των συντονιστών και μετά απο κάποιες συζητήσεις που έγιναν, κάποιοι απο τους φίλους του μεταφυσικού οι οποίοι ήδη γνωριζόμαστε μεταξύ μας σκεφτήκαμε το εξής. ΄
Επειδή δεν έχουμε άλλο τρόπο για να βρισκόμαστε έξω απο το πλαίσιο συγκεκριμένων εκδηλώσεων, απλά και μόνο για να γνωριζόμαστε μεταξύ μας και να περνούμε κάποιες στιγμές χαλαρά και χωρίς βαρύγδουπες αναλύσεις και προβληματισμούς, ίσως καλή ιδέα θα ήταν η δημιουργία μιας ομάδας φίλων του μεταφυσικού, χωρίς συγκεκριμένη ατζέντα θεμάτων και με στόχους την δυνατότητα κάποιων συναντήσεων για να γνωριστούμε μεταξύ μας, την συζήτηση σε φιλικό επίπεδο για θέματα που μας ενδιαφέρουν και την δυνατότητα υποβολής προτάσεων για κάποιες εξορμήσεις σε μέρη που παρουσιάζουν ενδιαφέρον για εξερεύνηση.
Ήδη ένας πυρήνας ατόμων που ενδιαφέρονται υπάρχει απλά θα ήθελα να δω αν υπάρχει η διάθεση και απο άλλα άτομα - μέλη του φόρουμ για να καταλήξουμε αν οι προτάσεις θα γίνονται ανοικτά ή μέσω προσωπικών μυνημάτων... Σημειωτέον ότι η πρόταση δεν αποκλείει και την συμμετοχή όποιων απο τους συντονιστές επιθυμούν την παρέα μας άσχετα αν εκείνοι αποφάσισαν ότι αποφάσισαν... Άλλωστε έγινε σεβαστό το γεγονός ότι το "κλείδωμα" του στεκιού έγινε για να μην "χρωματίζεται" αυτό απο αρνητικές συμπεριφορές κάποιων απο τα μέλη του και για να μην ξεφύγει απο τον αρχικό του στόχο...

Συνυπογράφω..

paul
14-11-08, 11:22
Γεια σας κύριοι ομο-τρελαμένοι αναζητητές.

Όταν η Gateway έφτιαχνε αυτό το φόρουμ (παλιά) έψαχνε ακριβώς το 1 τις χιλίοις του πληθυσμού που αγαπά την αναζήτηση των μεταφυσικών θεμάτων. Στα 7500 μέλη, το ποσοστό αντιστοιχεί σε 75 άτομα. Έχω άδικο;

Στηρίζω τη προσπάθεια αυτή και είμαι πρόθυμος να κατεβάσω πρόταση στην ομάδα να δημιουργήσουμε υποφόρουμ με τίτλο «Χώρος Μεταφυσικών Ερευνητών» ή «χώρος ερευνητών του μεταφυσικού». Το οποίο θα είναι μόνο για τα λίγα μέλη που θα λαμβάνουν μέρος εκεί και που ενδιαφέρονται πραγματικά να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν με άλλους για τα θέματα αυτά. Θα συντονίζεται από τα ίδια τα μέλη που θα είναι εγγεγραμμένα εκεί και τα θέματά του είτε θα είναι μόνο για ανάγνωση από τους υπόλοιπους, είτε όχι. Οι λεπτομέρειες θα αναλυθούν παρακάτω.

Θα ήθελα τις απόψεις σας για το εγχείρημα.

Να σας πω ότι για τη Gateway το μέγεθος του φόρουμ δε μετράει καθόλου. Είναι πρόθυμη ακόμα και να το κλείσει τελείως αν αυτό ξεπέσει πολύ… αν δεν ήσασταν εσείς βασικά. Ο σκοπός του φόρουμ ήταν και είναι να φέρνει σε επαφή άτομα που ασχολούνται με το χώρο. Όχι να δημιουργεί εντυπώσεις ή να γεμίζει τις τσέπες μας (αντιθέτως τις αδειάζει μόνο).

Αν γίνει αυτό το «φόρουμ για τους εκλεκτούς» (=αυτοί που το κάνουν από αγάπη) σας υπόσχομαι να σας μεταφέρω όσα έχω συλλέξει εδώ και 10 χρόνια+ έρευνας και τα οποία δεν τα μοιράζομαι ούτε γράφοντάς τα σε περιοδικά ούτε σε κοινά ποστ στο φόρουμ.

Τι λέτε εσείς. Πόσο «μέσα» είσαστε; Τι άλλο θέλετε ή προτείνετε;

Απέριττος
14-11-08, 11:30
Καλημέρα Παύλο... αυτό που λες ακούγεται ενδιαφέρον. Δεν ξέρω ακριβώς πως το σκέφτεσαι αλλά θα περιμένουμε αναλυτική ενημέρωση. Ο σκοπός της δημιουργίας αυτής της παρέας είναι απλά για να μην χαθούμε στο ποτάμι της πόλης και όταν θέλουμε να βρισκόμαστε να τα λέμε ή να κάνουμε κάποια πράγματα. Μάλιστα ήδη υπάρχουν κάποιες προτάσεις για κάποιες εκδηλώσεις που θα γίνουν απο άλλους φίλους του χώρου και θα πέσουν στο τραπέζι λίαν συντόμως...
Πιστεύω πολύ σε αυτό που έλεγε ο Σαββόπουλος σε ένα τραγούδι του...
"φτιάχνουν οι έλληνες κυκλώματα και ιστορία οι παρέες..."
Φιλικά..

kostis013
14-11-08, 11:41
Δεν σε προκάλεσε κανείς εσύ μπήκες εδω και γράφεις διάφορα και δεν κατάλαβα τι ακριβώς θέλεις να πετύχεις με αυτά που γράφεις.

αν διαβαζες καλα το πρωτο μηνυμα θα εβλεπες οτι ο φιλος ΧΡΟΝΟΣ (οπως και εγω) συμφωνει με την ιδεα σου για αυτες τις συγκεντρωσεις και δεν υπονοουσε τιποτε αλλο οπως ισως να ηθελες...

τωρα στο λεξη ομαδα ισως να ηταν και μπιχτη για την ομαδα παυσανιας (αλλα γί'αυτο δεν σε μεμφω γιατι δεν φαινεται καθαρα) και ενοχληθηκε ο ΧΡΟΝΟΣ και σε καμια περιπτωση δεν παραλυρει...........................

ελπιζω να σε βοηθησα....

ΥΓ: συμφωνω οπως προειπα με την ιδεα σου....

Ευρυνοος
14-11-08, 11:42

Αν γίνει αυτό το «φόρουμ για τους εκλεκτούς» (=αυτοί που το κάνουν από αγάπη) σας υπόσχομαι να σας μεταφέρω όσα έχω συλλέξει εδώ και 10 χρόνια+ έρευνας και τα οποία δεν τα μοιράζομαι ούτε γράφοντάς τα σε περιοδικά ούτε σε κοινά ποστ στο φόρουμ.

φίλτατε PAUL αυτό κάνω κι εγώ, δεν είμαι λάτρης της εμπορικής εκμετάλευσης των ερευνών..

ψάχνω κάποια πράγματα αρκετά χρόνια, και σιγά σιγά τα παρουσιάζω εδώ μέσα γιατί θεωρώ οτι είναι ο πιό πιθανός χώρος γι αυτό μια και έχει τόσα μέλη αποκλειστικά με ενδιαφέρον το μεταφυσικό..

συμφωνώ, στο να δούμε ποιοί τρόποι είναι δυνατοί, να αναπτύξουμε τις έρευνες εδώ..

φιλικά, ευρύνοος.

14-11-08, 12:38
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλε paul η πρόταση σου είναι πολύ ενδιαφέρουσα και καλό θα είναι να γίνει μια
αρχή.
Αναμένουμε τις προτάσεις σου.

Ευχαριστώ.

Solon Aimonas Eautou
14-11-08, 12:39
Να πάρω και εγώ θέση ως προς την πρόταση του Γιάννη. Σαφώς και τη χαιρετίζω και είχαμε μία πολύ ξεκάθαρη και ενδιαφέρουσα συζήτηση πριν κάποιες μέρες, ας με διορθώσει αν κάνω λάθος, που με ενημέρωσε για την ιδέα του και αν μπορεί να γίνει πραγματικότητα. Τον είχα παροτρύνει να την προχωρήσει, μιας και το φόρουμ σαφώς και μπορεί και πρέπει να χρησιμοποιείται για τέτοιου είδους σκοπούς. Απλά δεν υπάρχει λόγος να μπαίνει κάποια ταμπέλα σε τέτοιου είδους φιλικές συναντήσεις, αυτό είναι το μόνο που "άλλαξε". Η στήριξη και η καλή θέληση από την πλευρά μου και από τα υπόλοιπα μέλη της G και των συντονιστών δεν σταμάτησε ποτέ και κακώς αμφισβητήθηκε.
Τώρα, την τοποθέτηση σου Λουξ δεν την πολυκατάλαβα, μάλλον ήσουν πολύ "βαθυστόχαστος" για εμένα. :) Ίσως βρεθεί τρόπος να μου εξηγήσεις από msn ή πμ (ας αφήσουμε το παρόν thread να εξελιχθεί όπως θέλουν τα παιδιά που το ξεκίνησαν, μιας και τα κίνητρα τους εμένα προσωπικά με ευχαριστούν πλήρως). Ως προς τις μικροπαρεξηγήσεις που δημιουργούνται μεταξύ των μελών του φόρουμ, αυτά πάντα υπάρχουν, υπήρχαν και θα υπάρχουν. Απλά προσπαθήστε να κατανοήτε γρήγορα ότι πρόκειται για παρεξηγήσεις και να τα λύνετε μεταξύ σας, μιας και είναι πραγματικά κρίμα άνθρωποι αξιόλογοι (γιατί υπάρχουν στο φόρουμ αρκετοί) να αφήνουν ανθρώπινα πάθη να μπαίνουν φρένο στο μεράκι τους.

Ως προς το πως βλέπει η ομάδα G (και εγώ) το φόρουμ, ο Παύλος με κάλυψε πλήρως. Για τα μέλη της G το φόρουμ έπαιξε το ρόλο του ως προς την προσφορά του σε αυτά και στην εξέλιξη τους, ο κυριότερος λόγος που αφιερώνουμε χρόνο και διάθεση εδώ και καιρό στο φόρουμ είναι οι "75" (που ίσως είναι περισσότεροι, ή ίσως λιγότεροι) οι οποίοι αξίζουν και το φόρουμ τους βοηθάει στην προσωπική τους εξέλιξη. Αυτό είναι το κίνιτρο μας και μέσα από την προσφορά σε αυτούς τους "75" επηρεάζεται και η προσωπική μας εξέλιξη ως άτομα αλλά και η εξέλιξη μας ως ομάδα. Το που θα μας οδηγήσει αυτή η "σχέση" είναι κάτι άγνωστο ακόμα, αλλά τα κίνητρα είναι τα καλύτερα για εμάς.

Αυτά από εμένα. Χαιρετίζω ακόμα μία φορά την απόφαση για τη δημιουργία Ομάδας Φίλων του Μεταφυσικού Σάιτ (ή όπως αλλιώς επιθυμείτε να ονομαστεί, με "σάιτ" ή χωρίς). :) Το θέμα δεν είναι οι ταμπέλες, αλλά η ουσία: οι συναντήσεις, η προσωπική σας εξέλιξη μέσα από τις παρέες και η πνευματική σας εξέλιξη μέσα από τις συζητήσεις. Αν επιτευχθεί αυτό τότε θα κατανοήσετε και εσείς πόσα σημαντικά πράγματα πρόσφερε το φόρουμ σε εμάς πριν κάποια χρόνια, όταν βρισκόμαστε σε ένα συγκεκριμένο επίπεδο εξέλιξης (και για να προλάβω τους "καλοθελητές", τα επίπεδα εξέλιξης για τα οποία μιλάω δεν είναι από κάτω προς τα πάνω ώστε να υπονοούν ανωτερότητα ή κατωτερότητα. Η φύση τους είναι διαφορετική και είναι αρκετοί όσοι κατανοούν κάτι τέτοιο).

Φιλικά,
Νίκος.

schooligan
14-11-08, 13:05
«Φίλε» Απέριττε, συνυπογράφω και εγώ την κίνηση σου, αλλά με την ευκαιρία, να σου πω και δυο πραγματάκια…πρόσεχε τι λες ..που το λες ..και πως το λες ..γιατί μπορεί να «βάζεις βούτυρο στο ψωμί κάποιων που περιμένουν στην γωνία για να σου την πουν» με διάφορα «γεμάτα συμπόνια και αγάπης» λόγια που μπορεί να λες σε προσωπικά μηνύματα και δηλώνοντας ότι έχουν δοθεί οι απαραίτητες εξηγήσεις για πολλά ..και μόνο αυτό μπορεί να μην συμβαίνει ..και όταν εσύ μπορεί να τις ζητάς ..να λάβεις κάποια απάντηση.. του στυλ.. « Όχι ……δεν έχουμε να πούμε απόλυτος τίποτα..»…;)…

ΥΓ: Κάποτε θυμάμαι η λέξη ΟΜΑΔΑ …σου άρεσε….μήπως το ότι έφαγες κάποτε «πόρτα» από την ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ σε κάνει να βγάζεις κάθε φορά τέτοια χολή και να λες «λόγια αγάπης» σε προσωπικά μηνύματα….? Η μήπως άραγε χρειάζεται να τα βγάλει κανείς στο φόρουμ ..για να δούμε όλοι ..ότι ο Απέριττος ..δεν είναι και τόσο «απέριττος» στα λόγια του?

ΥΓ 2: Όταν κάποιοι έχουν σταματήσει να ασχολούνται μαζί σου ..καλό θα ήταν να μην πετάς συνεχεία καρφιά με την ελπίδα να σου απαντήσουν ..γιατί όλοι οι άνθρωποι ..μπορεί να κάνουν υπομονή για πολλά πράγματα για μήνες ..αλλά όταν ξεσπάσουν ..μπορεί να πουν πράγματα που πολλοί από τους λεγόμενους «φίλους» να μην γνωρίζουν ..καθώς μπορεί να έχεις παραλείψει να τους ενημερώσεις για το τι μπορεί να στέλνεις εσύ σε προσωπικά μηνύματα.. ..και μπορεί οποίο τυχόν κλίμα να αλλάξει άρδην και να γυρίσει μπούμερανγκ…και είναι πραγματικά κρίμα ..γιατί μερικοί άνθρωποι διακατέχονται από μια περίεργη σαδιστο – μαζοχιστική τάση ..να αφήνουν τους άλλους να βγάλουν τα μάτια τους από μόνοι τους ..πριν τους δώσουν το τελειωτικό χτύπημα ..γι αυτό είναι κρίμα ..να με προκαλείς να βγω και να γράφω μετά από τόσο καιρό που έχω αποχωρήσει από το στέκι και το φόρουμ.

Μπορείς να γράψεις ότι θέλεις, μπορείς να το σταματήσεις εδώ .. εύχομαι μόνο να μην χρειαστεί να ξαναγράψω και καταντήσουμε σκέτη κατάντια με τις συνεχόμενες κλιμακωτές απαντήσεις…

Αυτά τα λίγα λοιπόν και από καρδιάς, άσχετα με το τι προσωπικές διάφορες εμείς οι δυο μπορεί να έχουμε, σου εύχομαι καλή επιτυχία σε αυτή την κίνηση, γιατί όπως ξέρεις τέτοιες κινήσεις τις ασπάζομαι και όποτε μπορώ τις υποστηρίζω κι άλας. Καλή αρχή, και εύχομαι αυτή τη φορά αυτή η κίνηση να διαρκέσει πάνω από έναν χρόνο…

Απέριττος
14-11-08, 13:32
Μην αγχώνεσαι παλικάρι μου. Έχουν γνώση οι φύλακες και οι μεν και οι δε. Δεν κομίζεις γλαύκαν εις Αθήναν. Χαλάρωσε... Όσο για την ομάδα σου αυτή με ενδιέφερε μόνο οσο οι σχέσεις ήταν αρμονικές. Ο καθένας ακολουθεί την πορεία του...

Απέριττος
14-11-08, 13:40
Νίκο σε ευχαριστώ για την τοποθέτησή σου. Το όποιο όνομα χρησιμοποιηθεί τελικά είναι απλά για ευκολία δεν έχει να κάνει ντε και καλά με κάτι που πρέπει οπωσδήποτε να πάρει την έννοια του οργανωμένου συνόλου. Στην παρούσα φάση όπως είπα η έννοια μια παρέας φίλων του μεταφυσικού είναι κάτι ουδέτερο νομίζω και τίποτε περισσότερο απο αυτό που λέει. Απο εκεί και πέρα όσοι συμφωνούν σε αυτήν την κατεύθυνση ας κάνουν προτάσεις. Άλλωστε στην έννοια της παρέας θα πρέπει να είναι όλοι ίσοι μεταξύ ίσων. Απλά κάποιος ρίχνει μια ιδέα και οι άλλοι συναινούν ή όχι. Ιδέες μπορούν όλοι να ρίχνουν και να προτείνουν πράγματα...

CloudZero
14-11-08, 14:59
Πολύ καλή η ιδέα του Απέριττου-Γιάννη.
Δεν ξέρω κάποιον από εδώ προσωπικά , μιας και δεν έχω έρθει ακόμη σε κάποια από τις συναντήσεις, αλλά θα με ενδιέφερε να μπω στην παρέα σας. :)

LuX
14-11-08, 16:41
Μετά λύπης μου βλέπω ότι έχει δημιουργηθεί ένα μπάχαλο στο οποίο βεβαίως δε θέλω και δε μου κάνει όρεξη να συμμετέχω .
Αν και με προηγούμενο μνμ έριξα κάποιες ιδέες στο τραπέζι αισθάνομαι την ανάγκη να τις αποσύρω και να τις θωρήσω άκυρες.

Από το τρόπο επικοινωνίας κάποιων συμφορουμιτων διαπιστώνω ότι υπάρχει ορατό πρόβλημα στις διαπροσωπικές τους σχέσεις καθώς επίσης ότι όντως υπάρχουν κάποιες κλίκες στις οποίες είχα αναφερθεί και παλαιοτέρα μεταξύ σοβαρού και αστείου οι οποίες μάλιστα εκτός των άλλων απ ότι βλέπω αλλάζουν και μέλη κατά χρονικά διαστήματα.

Αν και θεωρώ τα παραπάνω λογικά να συμβαίνουν σε κάποιο χώρο όπως το φόρουμ εν τούτοις δε μου δίνουν αυτό το απαιτούμενο έναυσμα ώστε να συμμετάσχω ενεργά σε μια νέα προσπάθεια.
Για να πω την αλήθεια ούτε το στέκι μου έκανε κλικ διότι προσωπικά το βρήκα αρκετά πρόχειρο και χαλαρό . (χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν ) άλλωστε φαντάζομαι πως έγινε ότι ήταν δυνατό ανάλογα με τον ελεύθερο χρόνο του καθενός ανάλογα με το υλικό και ανάλογα με τη διάθεση κάτι που εκτός των άλλων δε το θεωρώ μεμπτό επ ουδενι λόγο . Το αν πέτυχε η όχι καθώς και το αν θα μπορούσε να είναι καλύτερο είναι θέμα άλλης συζήτησης.

Αυτό που με κάνει να συνεχίζω γράφω είναι η συμπάθεια προς το μεταφυσικό χώρο γενικότερα αλλά και προς τα άτομα που απαρτίζουν αυτό το χώρο αφού τους θεωρώ φίλους αναζητητές έστω και αν δε συναντιόμαστε συχνά η έστω αν τα λεμε και από απόσταση μεσω του φόρουμ .
Η συνήθης ενασχόληση μου με το χώρο δε μου επιτρέπει να εμπλέκομαι σε μικροπρέπειες και παρεξηγήσεις .

Επίσης λόγω ορισμένων συμφραζόμενων από τα παιδία που διαχειρίζονται το φόρουμ θα ήθελα να καταστήσω σαφές ότι ποτέ δεν έδωσα ιδιαίτερη βάση στις ταμπέλες η ομάδες όπως η G οι explorers η Παυσανίας κλπ κλπ διότι η σχέση μου με αυτές έχουν να κάνουν με τα μέλη δηλαδή τα φυσικά πρόσωπα που τις απαρτίζουν και όχι με τις επωνυμίες τους η τη δομή σύστασης τους . Αυτό δε σημαίνει όμως ότι δε στηρίζω το έργο που παράγουν αυτές οι ομάδες .

Εξάλλου Είμαι γνωστός στους περισσότερους ως @ποσπερίτης πράγμα που σημαίνει ότι δεν ανήκω σε κάποια ομάδα αλλά ότι συνεργάζομαι στην έρευνα η ανταλλάσσω απόψεις με τα μέλη άλλων ομάδων και όχι με τις ίδιες τις ομάδες αυτές καθ αυτές .

Τη πρόταση του paul την έχω κάνει εδώ και περίπου 2 η και περισσότερα χρόνια αλλά λόγω κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούσαν τότε κρίθηκε σουπερ ντουπερ μασονική αλλά και διχαστική ως προς τα μέλη του φόρουμ και απορρίφθηκε από τους τότε συντονιστές με σχετική απάντηση ποστ από τον Μηνά .

Τη πρόταση – ιδέα για σύσταση «αόρατων φίλων μεταφυσικού» η οποία θα είναι άσχετη με το στέκι την έχω κάνει εδώ και αρκετούς μήνες αφού λόγω εμπειρίας και συγκυριών είχα προβλέψει από νωρίς τις εξελίξεις στο παρόν χώρο αλλά και στις διαπροσωπικές σχέσεις των μελών του οπότε η ιδέα αυτή δεν ανήκει σε κανέναν απέριττο , απλά ο απέριττος μέσα από το τρόπο συμπεριφοράς του σε σχέση με κάποια μέλη αλλά και από το τρόπο «δράσης» του στο φόρουμ μου έδωσε τον έναυσμα για τη σύλληψη της ιδέας ....

Να ξεκαθαρίσω πως αυτό δεν αποτελεί κάποιου είδους μομφή προς το πρόσωπο του απέριττου αλλά και προς το πρόσωπο κανενός άλλου φίλου συνομιλητή άλλωστε αν όλοι δρούσαμε και εκφραζόμαστε κατά τον ίδιο τρόπο δε θα υπήρχε λόγος να ανταλλάσσουμε απόψεις μέσα από το φόρουμ .

Είναι λογικό όπως προείπε και ο Νίκος αλλά και σαν ελληναρες που είμαστε πως όταν κουβεντιάζουμε με πάνω από έναν να δημιουργούνται κάποιες παρενέργειες αψιμαχίες η δυσλειτουργίες αυτό πρέπει να εξηγεί και το γεγονός πως είμαστε ο λαός με τους περισσότερους καταγεγραμμένους εμφυλίους στην ιστορία του .
Αυτό όμως που δε κάνουμε και πρέπει να κάνουμε είναι να κρατάμε έξω από το φόρουμ αυτές τις προσωπικές διάφορες.

Ο paul καθώς και ο Νίκος μίλησαν για τους 75 από τους 7500 για εμένα ούτε οι πρώτοι ούτε οι δεύτεροι και για ευνόητους λόγους δεν έχουν φαινομενική άξια..

άξια για εμένα έχουν οι 750.000 η οι 7.500.000 που βρισκονται απ έξω καθως και το τι διαβαζουν απο εμάς.

Οι μη εγγεγραμμένοι ως μέλη που μπορούν ανά πάσα στιγμή να μπουν στο φόρουμ να διαβάσουν κάποια θέματα η να αντλήσουν κάποιες σοβαρές πληροφορίες που τους ενδιαφέρουν και το να πέσουν πάνω στα κουτσομπολιά και τις μικροπρέπειες των μελών νομίζω πως θα τους κάνει να αλλάξουν σαίτ και να στραφούν σε κάποιο τουλάχιστον πιο φαινομενικά σοβαρό !

Αυτά του είδους τα προβλήματα όπως αυτό που έχει προκύψει τελευταία η πρόκειται να προκύψουν στο μέλλον νομίζω πως θα έπρεπε να συζητούνται και λύνονται σε κάποιο υποφορουμ ώστε να μην είναι ορατά απ τους έξωθεν επισκέπτες.
Δεν είναι πρέπον νομίζω εγώ και ο απέριττος και ο αγκαλιαρεπης η ο ένας και ο άλλος να καπελώνουν η να υποβαθμίζουν το φόρουμ με τα προσωπικά τους διότι το φόρουμ είναι μια ανοικτού τύπου εγκυκλοπαίδεια για τους πολλούς και όχι προσωπικό τσατρουμ των μελών του .

Λαμβάνοντας σοβαρά υπ όψιν όλα τα παραπάνω αλλά και ακόμη περισσότερα που δε μπορώ να γράψω και να αναλύσω αυτή τη στιγμή αλλά και κάποιους υπαινιγμούς συντονιστών και μελών της G περί «κατεβάσματος» του σαϊτ έχω να κάνω μια σοβαρή πρόταση .

Να δημιουργηθεί ένα νέο φόρουμ δομημένο με περισσότερη σοβαρότητα που να δίνει αξιοπρόσεκτες βάσεις η σοβαρές προϋποθέσεις αναζήτησης μέσα από τα θέματα και τα άρθρα του στο κόσμο που έχει το μεράκι για μεταφυσικές αναζητήσεις η περιπλανήσεις
Να μεταφερθούν σε αυτό το νέο φόρουμ πολύ προσεκτικά μόνο τα σοβαρά θέματα από το παρόν φόρουμ και όταν όλο το επιχείρημα ολοκληρωθεί τούτο εδώ το φόρουμ να σταματήσει να υπάρχει αφού είναι πλέον ορατό πως ένα μεγάλο μέρος του ασχολείται με μικροπρέπειες μικροπαρεξηγησεις και κατινισμους .

Εξυπακούεται πως το νέο φόρουμ θα πρέπει να διαθέτει σοβαρότερο και στενότερο συντονισμό από περισσότερα άτομα που έχουν διάθεση χρόνο και μεράκι για κάτι τέτοιο ώστε να απομονώνουν και να απαλείφουν τάχιστα τυχών παρενέργειες και προσβλητικές προς τα ίδια τα μέλη του δημοσιεύσεις .

Αν δε ξεκινήσει γρήγορα και σοβαρά κάτι τέτοιο θα είμαστε στη δυσάρεστη θέση να χάνουμε ύψος να χάνουμε ποιότητα να χάνουμε σοβαρά μέλη και οτιδήποτε γενικότερα έχει να κάνει με μια διαφορετική ως προς τη ποιότητα άποψη που νομίζω πως όλοι μας έχουμε ανάγκη , αφού είναι ορατό πως όλοι μας επιθυμούμε να συμμετέχουμε μέσα από ομάδες η μεμονωμένα σε αυτόν τον γενικότερο μεταφυσικό χώρο που αγαπάμε και μας αρέσει να προβληματιζόμαστε η να καταπιανόμαστε συγγραφικά κάθε ημέρα που περνά .

Νομίζω πως ήρθε η ώρα να αναγεννηθεί ο φοίνικας μέσα από τις στάχτες του .
Για όλα τα προβλήματα υπάρχουν λύσεις .
Πολλοί είναι αυτοί που θα έχουν την όρεξη να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν στη καλύτερη εικόνα που όλοι επιθυμούμε ...
Άλλη λύση δε βλέπω εφικτή διότι και να σταματήσουν οι κατά μέρους αψιμαχίες η διαξιφισμοί πάντα θα υπάρχουν κάποιοι επισκέπτες που μπαίνοντας με όρεξη για αναζήτηση θα πέφτουν στο θέμα λουξ-Μιχαλης-αγκαλιαρεπης-απεριττος-λιτσα-Μηνας και όλων των άλλων (που δεν είναι και ολίγοι)
και αν μη τι άλλο θα τους κάνουν να στρέφονται σε άλλους δικτυακούς τόπους ....

τέλος τα περί συναντήσεων και ομαδικών αναζητήσεων θα μπορούν να καθορίζονται με συντονισμένο καθοριστικά τρόπο ώστε να απολαμβάνουν μεγαλύτερης αποδοχής συμμετοχής και παραγωγικής ποιότητας....

αυτά έχω να πω εν ολίγοις και σε γενικές γραμμές
οι λεπτομέρειες συζητιόνται διεξοδικά
χωρίς να θέλω να προσβάλω κανέναν
αναγνωρίζοντας τη θέληση όλων προς το καλύτερο
ευχόμενος σε όλους ευημερία
και δημιουργική ανασύνταξη .

Διατελώ
έτοιμος να πυροβοληθώ

@

sunborn
14-11-08, 17:56

Όταν η Gateway έφτιαχνε αυτό το φόρουμ (παλιά) έψαχνε ακριβώς το 1 τις χιλίοις του πληθυσμού που αγαπά την αναζήτηση των μεταφυσικών θεμάτων. Στα 7500 μέλη, το ποσοστό αντιστοιχεί σε 75 άτομα. Έχω άδικο;

Στηρίζω τη προσπάθεια αυτή και είμαι πρόθυμος να κατεβάσω πρόταση στην ομάδα να δημιουργήσουμε υποφόρουμ με τίτλο «Χώρος Μεταφυσικών Ερευνητών» ή «χώρος ερευνητών του μεταφυσικού». Το οποίο θα είναι μόνο για τα λίγα μέλη που θα λαμβάνουν μέρος εκεί και που ενδιαφέρονται πραγματικά να συζητήσουν και να επικοινωνήσουν με άλλους για τα θέματα αυτά. Θα συντονίζεται από τα ίδια τα μέλη που θα είναι εγγεγραμμένα εκεί και τα θέματά του είτε θα είναι μόνο για ανάγνωση από τους υπόλοιπους, είτε όχι. Οι λεπτομέρειες θα αναλυθούν παρακάτω.

Θα ήθελα τις απόψεις σας για το εγχείρημα.

Να σας πω ότι για τη Gateway το μέγεθος του φόρουμ δε μετράει καθόλου. Είναι πρόθυμη ακόμα και να το κλείσει τελείως αν αυτό ξεπέσει πολύ… αν δεν ήσασταν εσείς βασικά. Ο σκοπός του φόρουμ ήταν και είναι να φέρνει σε επαφή άτομα που ασχολούνται με το χώρο. Όχι να δημιουργεί εντυπώσεις ή να γεμίζει τις τσέπες μας (αντιθέτως τις αδειάζει μόνο).

Φιλε paul αν και ειμαι νεο μελος χαιρετιζω αυτη την προσπαθεια και θα την υποστηριξω πληρως. Συμφωνω απολυτα με τον τροπο που γραφεις.

paul
14-11-08, 18:00
Ο LUX έγραψε : «Τη πρόταση του paul την έχω κάνει εδώ και περίπου 2 η και περισσότερα χρόνια αλλά λόγω κάποιων ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούσαν τότε κρίθηκε σουπερ ντουπερ μασονική αλλά και διχαστική ως προς τα μέλη του φόρουμ και απορρίφθηκε από τους τότε συντονιστές με σχετική απάντηση ποστ από τον Μηνά .»

Δεν είχε έρθει ούτε τότε η ώρα (ήμουν στρατό) αλλά ούτε ήταν η ώρα έτοιμη τον 11/2004 που το είχα ξαναθέσει στην ομάδα. Αρκετές φορές το είχα ξαναθέσει από τότε αλλά τα πάντα περιμένουν τους αιώνιους δείκτες να συγχρονιστούν.

Για να μη μακρηγορώ, είναι πολύ όμορφα δομημένες οι απόψεις σου LUX, συμφωνώ στις περισσότερες, αν όχι σε όλες.

Το ομορφότερο που έγραψες : «…σαν ελληναρες που είμαστε πως όταν κουβεντιάζουμε με πάνω από έναν…» … να μαλώνουμε … χαχαχαχα. Καλό.

Απέριττος
14-11-08, 19:28
Αγαπητέ Λούξ. Πραγματικά χαίρομαι που επιτέλους διαβάζω ένα τέτοιο κείμενο απο εσένα χωρίς ασάφειες, με καλόπιστη κριτική και επιτέλους κατανοητό. Είναι αλήθεια ότι πολλά απο τα κείμενά σου και τις τοποθετήσεις σου στο παρελθόν δεν τις κατανοούσα ίσως γιατί έχεις έναν δικό σου τρόπο να εκφράζεσαι.
Συμφωνώ απόλυτα για το θέμα των αντιπαραθέσεων που ανέφερες και είναι αλήθεια ότι κι εγώ αρκετές φορές στο παρελθόν με την στάση μου έριξα λάδι στην φωτιά. Εντάξει φταίει και λίγο η ράτσα μας και το μεσογειακό μας ταπεραμέντο. Το θέμα είναι να τα βλέπουμε αυτά και να κάνουμε προσπάθειες να τα αφήνουμε πίσω. Όπως ίσως παρατήρησες στο θέμα όταν άνοιξε, ήμουν πολύ προσεκτικός δεν έθιξα κανέναν και ακόμα και στις επιθετικές τοποθετήσεις δεν απάντησα με τον τρόπο που συνήθιζα στο παρελθόν ακριβώς για να μην ξαναπέσουμε στην ίδια κατάσταση. Πολλές φορές κάποια πράγματα που γράφουμε και αυτό έχει συμβεί και σε σένα με άλλο τρόπο λέγονται και με άλλο εκλαμβάνονται. (Πχ η λάθος διατύπωση ως προς την ορολογία "ομάδα" που η αντίδρασή μου είχε το σκεπτικό ότι η έννοια της ομάδας κατά πολλούς περιλαμβάνει την έννοια του ότι κάποιος θα κάνει τον αρχηγό κλπ και είπα μακρυά απο εμάς χωρίς να θέλω να υπονοήσω κάτι κακό για κάποιον...) Όπως είπα και στην αρχή η πρόταση τέθηκε σαν λύση, για να μπορούν όσοι θέλουν να έχουν ένα σημείο αναφοράς, μέσα απο το οποίο να μπορούν να οργανώνουν κάποιας μορφής δραστηριότητες οι οποίες να μην έχουν την ταμπέλα των επίσημων οργάνων της gateway αλλά είναι δράσεις των μελών του φόρουμ στα πλαίσια μιας πιο στενής επικοινωνίας...
Το θέμα είναι ακριβώς αυτό. Μπορούμε επιτέλους να βρισκόμαστε χωρίς να μπαίνουμε σε αντιπαραθέσεις; Μπορούμε να φτάσουμε στο επίπεδο να διαφωνούμε χωρίς να προσβάλλουμε ο ένας τον άλλο; (Βάζω και τον εαυτόν μου μέσα δεν θέλω να το παίξω Παναγία). Όσο για τις κλίκες που ανέφερες δεν έχω καμία διάθεση να δημιουργήσω κλίκες. Δεν μου άρεσαν και δεν μου αρέσουν. Και στην τελική βρε παιδιά όποιος δεν αντέχει το κλίμα δεν συμμετέχει. Είναι τόσο απλό. Γιατί το κάνουμε δύσκολο και περίπλοκο. Απο εκεί και πέρα αν η συντονιστική ομάδα θεωρήσει ότι γίνεται κατάχρηση του χώρου μπορεί να παρέμβει...
Φιλικά...
ΥΓ: όπως βλέπεις δεν πυροβολήθηκες.. τουλάχιστον όχι απο εμένα... :)

20-11-08, 13:23
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλοι μου γράψαμε πολλά σε αυτό το θέμα...
Ηλθε ο καιρός να κανονίσουμε και καμιά συνάντηση....
Τι λέτε κανονίζουμε ??????

Ευχαριστώ.

ΧΡΟΝΟΣ
20-11-08, 19:57
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Φίλοι μου γράψαμε πολλά σε αυτό το θέμα...
Ηλθε ο καιρός να κανονίσουμε και καμιά συνάντηση....
Τι λέτε κανονίζουμε ??????

Ευχαριστώ.

Μπορεί να υπήρξαν διαφωνίες εκατέρωθεν...αλλά το σίγουρο είναι ότι από μεριάς μας δεν υπάρχουν κλίκες...
Φίλε Γιώργο με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο καιρός για δράση...Προσωπικά είχα διαχωρίσει την θέση μου από την μορφή που είχε το παλιό στέκι ,σήμερα όμως πρέπει να στηρίξουμε όλοι μας την προσπάθεια αυτή. Και στην τελική άνθρωποι εί(η)μαστε και μερικές φορές λειτουργούμε παρορμητικά, έτσι είναι αυτά κακίες δεν κρατάμε γιατί δεν μας έχει βλάψει κανείς. Το ουράνιο τόξο είναι όμορφο γιατί έχει πολλά χρώματα, αν είχαμε όλοι τα ίδια πιστεύω τότε αυτό θα καταντούσε βαρετό , μονότονο και μίζερο ;) ...
Ο Βολτέρος έλεγε κάποτε στον περίφημο Ευρωπαϊκό Διαφωτισμό: «Μπορεί να μην συμφωνώ με όσα υποστηρίζεις, μα θα υπερασπιστώ μέχρι θανάτου το δικαίωμα να διατυπώνεις ελεύθερα τις απόψεις σου». Καθώς και αυτό: «Ονομάζω ελευθερία το να μπορώ ανεμπόδιστα να σκέπτομαι ή να μην σκέπτομαι για κάτι, να κινούμε ή να στέκομαι, σύμφωνα με την εκλογή του πνεύματός μου». Τα υπόλοιπα είναι προφάσεις εν αμαρτίαις...

Φιλικά...
http://www.paysanias.blogspot.com/

Απέριττος
20-11-08, 22:15
Αγαπητοί συμφορουμίτες κατόπιν της (σε γενικές γραμμές) θετικής αντίδρασης που υπήρχε στην πρόταση δημιουργίας μιας καινούριας μορφής της παρέας των φίλων του φόρουμ, σκέφτηκα να προτείνω όσοι θέλουν να βρεθούμε το Σάββατο 22.11.2008 στις 17.00 το απόγευμα στο γνωστό πια στέκι του DASEIN στην οδό Σολωμού 12 στα Εξάρχεια... Όσοι πιστοί παλαιοί αλλά και νέοι φίλοι προσέλθετε.
Φιλικά...
ΥΓ: αν ενοχλεί τόσο πολύ αυτό που άνοιξα σαν παρέα.. υπάρχει και η λύση του BAN ... τι να πω...

Ευρυνοος
20-11-08, 23:16
Αγαπητοί συμφορουμίτες κατόπιν της (σε γενικές γραμμές) θετικής αντίδρασης που υπήρχε στην πρόταση δημιουργίας μιας καινούριας μορφής της παρέας των φίλων του φόρουμ, σκέφτηκα να προτείνω όσοι θέλουν να βρεθούμε το Σάββατο 22.11.2008 στις 17.00 το απόγευμα στο γνωστό πια στέκι του DASEIN στην οδό Σολωμού 12 στα Εξάρχεια... Όσοι πιστοί παλαιοί αλλά και νέοι φίλοι προσέλθετε.
Φιλικά...
ΥΓ: αν ενοχλεί τόσο πολύ αυτό που άνοιξα σαν παρέα.. υπάρχει και η λύση του BAN ... τι να πω...

δυστυχώς έχω baby sitting φίλτατε απέριττε.. :(
μακάρι να μπορούσα να έρθω..
δεν πειράζει, άλλη φορά θα είμαι παρών..

δεν ξέρω γιατί έγραψες αυτό περί BAN,

ίσως θα πρέπει να αναζητήσεις νέο σημείο συνάντησης για να μην συσχετίζεται με το ''επίσημο'' στέκι του φόρουμ..
συγνώμη κι όλας, απλά την γνώμη μου λέω.. μην παρεξηγηθώ..

πάντως εύχομαι να περάσετε καλά, που είμαι σίγουρος οτι θα περάσετε..

αγαποκύματα σε όλους,
που έλεγε κι ο φίλος μου ο Τσακαλίας.

Neda
21-11-08, 00:01
Θα ειμαι παρούσα-αν φυσικα δεν τυχει κατι απροοπτο.. :o :)

Φιλικά Neda..

Indigocy
21-11-08, 08:16
Γεια σας. Απλα μια διευκρινηση. Λεχθηκε πριν για "ομαδες" και "παρεες". Η λεξη ομαδα ειναι κατι ομορφο, αφου αν πετυχει, δημιουργει ΜΟΝΑΔΑ.. Δηλαδη, μια μαζα ανθρωπων, που λειτουργουν σαν ΕΝΑ! Και ναι, σε μια ομαδα δεν μπορουν να βρισκονται ανθρωποι με διαφορετικες αντιληψεις τυπου "εγω γουσταρω σκυλαδικα", "εγω ειμαι αντιφα", "εγω ειμαι χρυσαυγιτης", κ.ο.κ. Ομαδα λειτουργει σαν ομαδα. Εχει ιδιες (οκ οχι τελειως ιδιες, αλλα συμβιβαζουσες) αντιληψεις, ανησυχιες, και ο ενας συμπληρωνει τον αλλο, και υπαρχει αλληλεγκυη και αλληλοβοηθεια. Οταν "πετυχει" μια ομαδα και βρεθει χημεια, ειναι κατι πολυ ομορφο και δυνατο.

Οσο για την παρεα, ναι εκει πρεπει να υπαρχουν ατομα με καθε ειδους αντιληψεις, αφου σκοπος της παρεας ειναι οι μεγαλες συζητησεις, αλλοτε με χαβαλε και αλλοτε με σοβαροτητα και επιχειρηματα. Εκει δεν θα μπορουσαν να συνυπαρχουν ατομα ΟΛΑ με ιδιες αντιληψεις, επειδη απλουστατα δεν θα ειχαν θεματα προς συζητηση. Παραδειγμα? Μια παρεα μονο με οπαδους του ΠΑΟ.. Ερχεται η ωρα που θα συζητησουν τα αθλητικα... Το πολυ να παει 10-15 λεπτα η συζητηση. Σκεφτειτε μια παρεα ομως με οπαδους ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, ΟΣΦΠ ΚΑΙ ΠΑΟ... Θα μπορουσαν να συζητουν για μερες. Ετσι κι εδω.

Δεν πρεπει να προσβαλλεται καμια ομαδα, απο καμια παρεα, και καμια παρεα απο καμια ομαδα. Ειναι γουστο και αποψη του καθενος, αλλα και ικανοτητα να ανηκεις σε μια παρεα ή ακομα δυσκολοτερο σε μια ομαδα. Μερικες φορες για να εισαι σε μια ομαδα πρεπει να κανεις και υποχωρησεις. Οχι οσον αφορα τις αντιληψεις σου, αφου για να ενταχθεις σημαινει ειναι οκ, αλλα ως προς τον χαρακτηρα. Αυτο βεβαια δεν συμβαινει στις παρεες. Γι'αυτο και συχνοτερα εχουμε εσωτερικες διαμαχες προσωπικου επιπεδου στις παρεες. Οι ομαδες ειναι για τους λιγους(οταν βεβαια ειναι πετυχημενες) και δεν πρεπει να υποσκαπτονται.

Εγω βρισκομαι σε δυσκολη θεση, διοτι εδω στο φορουμ μολις 1-2 ατομα να εχω την τιμη να γνωριζομαι. Δεν μπορω ξαφνικα να σκασω σε μια ηδη υφισταμενη "παρεα" και να αντικριζω πηγαδακια. Ενιωθα καπως μαλακας στην συναντηση του φορουμ στο θησειο. Μαλλον ομως εγω εφταιγα, διοτι δεν ειμαι και ιδιαιτερα κοινωνικο ατομο, και παντα κρατω αποστασεις απο ατομα που δεν γνωριζω (μεχρι να τα μαθω ισως). Γι'αυτο τασσομαι υπερ της εννοιας "ομαδας", που θα ειναι ατομα που ταιριαζουνε σε χαρακτηρα, αντιληψεις, και κανουν "εργα", οχι μονο λογια. Δοξα το "θεο", για χαβαλε εχω αρκετα φιλαρακια.

Δεν λεω ομως οτι ειναι κακη η ιδεα του Απερριττου για δημιουργια παρεας. Απλα μην υποβαθμιζουμε την εννοια της ομαδας. Σας ευχομαι ο,τι καλυτερο, και μακαρι να σταματησουν οι εσωτερικες διαμαχες (αχρειαστες), ειδικα σε προσωπικο επιπεδο. Εγω δεν εχω κατι με κανεναν απο το φορουμ, και γιαυτο δεν θα συμμετεχω, επειδη θελω να εχω καλες σχεσεις με ολους, εστω και διαδικτυακα. Και αν πολλες φορες ρε παιδια δεν συμφωνειτε σε καποιο θεμα, υπαρχουν πολιτισμενοι τροποι διαλογου, με επειχηρηματα, και οχι με σποντες και ειρωνικα σχολια. Πραγμα που συμβαινει διστυχως.

Ολα τα παραπανω ειναι η προσωπικη μου αποψη και τιποτα αλλο, γιαυτο αν παρεξηγηθω ειμαι ανοικτος σε καθε διαλογο, αλλα πολιτισμενα και σταρατα, χωρις σποντες και ειρωνικα σχολια. Ευχαριστω.

Φιλικα Γιωργος.

21-11-08, 10:35
Φίλοι μου καλησπέρα σας.

Ελπίζω πως θα έλθουν αρκετά άτομα και πιστεύω πως και εγω θα δώσω το
παρόν...

Εκεί δυνάμεθα πολλά να πούμε φίλε μου Indigocy για όλους τους προβληματισμούς για τα θέματα που κατέθεσες...

Τα λέμε λοιπόν...

Ευχαριστώ.

Απέριττος
21-11-08, 11:22
Καλημέρα.. μόνο μια απάντηση στον φίλο Indigocy. Αν φίλε μου εσύ ένοιωσες σαν μ....ς στην συγκέντρωση στο Θησείο σκέψου πως ένοιωθα εγω που χωρίς να είμαι συντονιστής στην ουσία πήρα το βάρος επάνω μου και προσπαθούσα να κάνω τους ανθρώπους εκεί να νοιώθουν άνετα και κατόπιν όταν ήρθαν οι συντονιστές δεν έκαναν καμία προσπάθεια να προσεγγίσουν τα άτομα... Και πόσο πιο μ....ς ένοιωσα όταν τελικά κι εγω αλλά και κάποιοι άλλοι φίλοι έμμεσα φάγαμε πόρτα απο το στέκι... παρόλη την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλαμε γι αυτό... Μα τι λέω τώρα... λάθος είμαι... όλα καλά...

Indigocy
21-11-08, 11:43
Καλημέρα.. μόνο μια απάντηση στον φίλο Indigocy. Αν φίλε μου εσύ ένοιωσες σαν μ....ς στην συγκέντρωση στο Θησείο σκέψου πως ένοιωθα εγω που χωρίς να είμαι συντονιστής στην ουσία πήρα το βάρος επάνω μου και προσπαθούσα να κάνω τους ανθρώπους εκεί να νοιώθουν άνετα και κατόπιν όταν ήρθαν οι συντονιστές δεν έκαναν καμία προσπάθεια να προσεγγίσουν τα άτομα... Και πόσο πιο μ....ς ένοιωσα όταν τελικά κι εγω αλλά και κάποιοι άλλοι φίλοι έμμεσα φάγαμε πόρτα απο το στέκι... παρόλη την φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλλαμε γι αυτό... Μα τι λέω τώρα... λάθος είμαι... όλα καλά...

Φιλε μου, δεν αναφερθηκα στο προσωπο σου, ουτε ειπα οτι φταιει καποιος που ενιωσα ετσι. Συγχωρα με αν αυτο βγηκε προς τα εξω απ'αυτα που εγραψα. Σωστα ομως αυτα που λες, και καλα κανεις που δημιουργεις νεο παρειστικο στεκι. Δεν θα ερχονται παλι τα ιδια ατομα? Αυτοι που γνωριζεστε απο πριν τουλαχιστο? Οκ ισως να ειμαι λιγο αδικος σε αυτο διοτι ολο και καποιος καινουριος θα εμφανιστει, αλλα διστυχως για ατομα σαν εμενα που ειμαι λιγο κλειστος με οσους δεν εχω το θαρρος τους, μια απ'τα ιδια θα ειναι. Εαν παλι, κανονισετε καμια ομιλια, ή να τεθει πριν την συναντηση, το θεμα που θα συζητηθει στην συναντηση, ισως το ξανασκεφτω. Φυσικα δεν το λεω αυτο διοτι με εχει κανεις αναγκη, αλλα ισως να σκεπτονται κι αλλοι σαν εμενα. Διοτι αν αρχισει ξανα ενα παρειστικο στεκι, τοτε ειμαι 99% σιγουρος οτι παλι κατι θα παει στραβα, διοτι ειναι στο αιμα μας. Μακαρι και παλι να βγω λαθος ομως. Και φιλε Απεριττε, νομιζω καλυτερα θα ηταν να επιλεγεις εσυ προσωπικα τα ατομα αυτου του νεου στεκιου που κανεις φιλοτιμες και σεβαστες προσπαθειες να δημιουργησεις, ή τουλαχιστον, να δινεις εσυ την αδεια, μιας και εσυ πηρες την πρωτοβουλια αυτη. Ετσι θα μειωθουν και οι διαφορες παρεξηγησεις. Απλα κατι περισσοτερο απο χαβαλες πρεπει να γινεται (κατα τη ταπεινη μου γνωμη) στο στεκι, για να καταργουνται σιγα σιγα και τα πηγαδακια. Οπως προειπα, κατι που να μην μπορεις να το κανεις και με τους φιλους σου, οπως ενα συγκεκριμενο θεμα στο τραπεζι, μακρια απο συνηθησμενα πραγματα που μπορω να πω και με καποιο συμφοιτητη μου. Τελοσπαντων ας μην γινομαι κουραστικος. Ευχομαι ολοψυχα να πετυχει αυτη η προσπαθεια.

Φιλικα Γιωργος.

Απέριττος
21-11-08, 11:59
Φίλε Γιώργο... δεν ξέρεις ίσως ακόμα (γιατί μάλλον είσαι πιο μικρός) πόσο σημαντική είναι η συναναστροφή των ανθρώπων και το να τους δίνεται η δυνατότητα να επικοινωνούν έστω και για έναν καφέ. Κι εγω κάποτε ήμουν και σκεφτόμουν σαν και σένα αλλά η ζωή με άλλαξε. Εγώ λοιπόν σε προσκαλώ προσωπικά να έλθεις να γνωριστούμε γιατί ένοιωσα υπεύθυνος για τα άτομα που ήρθαν στο Θησείο και ένοιωσαν αποκομμένα και παρότι δεν υπάρχει συγκεκριμένη ατζέντα συζήτησης δέστο σαν μια ευκαιρία να ανοιχτείς προς τα έξω... Όλοι το έχουμε ανάγκη αυτό. Θα σε περιμένω...
Να είσαι καλά...

ΧΡΟΝΟΣ
21-11-08, 18:15
Θεού θελοντος και καιρού επιτρέποντος δηλώνω και γω την παρουσία μου, στηρίζοντας έμπρακτα αυτή την προσπάθεια...

Υ.Γ. φίλε Indigocy... Για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη στην ζωή μας για οτιδήποτε, θα πρέπει να ''γευόμαστε'' πρώτα όλο το ''μενού'' και όχι μόνο ένα ''πιάτο''... Και ύστερα αποφασίζουμε...

Solon Aimonas Eautou
21-11-08, 18:57
Τι να πω ρε παιδιά, για κάποιο λόγο επιμένουμε στα ίδια και τα ίδια και ενώ δείχνουμε καλή διάθεση λίγες μέρες μετά κάνουμε στροφή 180 μοίρες και πάλι από την αρχή. Δεν είναι μπιχτή σε καμία περίπτωση αυτό, απευθύνεται στον Γιάννη και σε κανέναν άλλον. Και με το Γιάννη έχουμε συζητήσει τέτοιες συμπεριφορές ουκ ολίγες φορές από κοντά και από το msn. Δεν είναι παρεξήγηση και εδώ είμαι για ότι πιστεύεις ότι πρέπει να συζητήσουμε Γιάννη, απλά κρίμα που αφιερώνουμε πάλι χρόνο για τέτοιου είδους πράγματα.

Ως προς την ανάπτυξη των σκέψεων του Indigocy περί ομάδας και παρέας, σε αρκετά σημεία με βρίσκει σύμφωνο. Για εμένα η έννοια ομάδα δούλεψε και όχι μόνο μία φορά, αλλά 5-6 τουλάχιστον και ας είμαι μόλις 24 ετών. Προσωπικά πιστεύω στις ομάδες ως προς την παραγωγή έργου και την πνευματική εξέλιξη των μελών τους. Σε όσες παρέες έχω βρεθεί μέχρι στιγμής δεν έχω κάτι αρνητικό να επισύρω. Μόνο το ότι προσωπικά μου πρόσφεραν λίγες στιγμές χαλάρωσης, γνωριμία με ενδιαφέροντα άτομα (ναι, είναι σημαντικό και αυτό) και κάποιες φορές καλές συζητήσεις. Έως εκεί όμως.
Αν θέλεις κάτι περισσότερο δημιουργείς ή εισέρχεσαι σε κλειστές ομάδες, στις οποίες παίζει τεράστιο ρόλο τα άτομα που τις απαρτίζουν, τα ενδιαφέροντα και τα προσωπικά τους κίνητρα, η αγάπη τους για πνευματικό έργο και για πράγματα μεγάλα. Δυστυχώς, σε αυτές τις ομάδες συμμετέχουν λίγοι (γιατί αλλιώς γίνεσαι παρέα δίχως να το καταλάβεις) και αρκετοί βλέπουν πόρτες κλειστές ή βλέπουν την πόρτα της εξόδου μετά από κάποιο καιρό. Αν θέλετε να εξελιχθείτε πνευματικά, ταπεινή μου άποψη είναι να κάνετε ή να βρείτε ομάδες που να σας καλύπτουν (θέλει πολύ δουλειά και αρκετή ίσως τύχη για να πετύχει το μείγμα, αλλά ποτέ δεν ξέρεις). Οι παρέες θα είναι πάντα κάτι το συμπληρωματικό...

Πριν κλείσω, να αναφερθώ και στο Θησείο γιατί πολλά ελέχθησαν και μέχρι στιγμής δεν αφιερώσαμε χρόνο (κάποιο μέλος της G τουλάχιστον) να σχολιάσουμε την εμπειρία. Μιλώντας προσωπικά πάντα, είδα από κοντά ανθρώπους που είχα να δω μήνες, ίσως και χρόνο και εστίασα σε αυτούς, όπως και τα υπόλοιπα άτομα της G και οι συντονιστές. Έχοντας μεγαλώσει σε μία ομάδα θεωρώ φυσικό επακόλουθο να εστιάζω σε ανθρώπους που έχω δίπλα μου 4-5 χρόνια, πόσο μάλλον όταν έχω να τους δω πολύ καιρό.
Δεν ξέρω τι αντίληψη δημιουργήθηκε, στους παλιούς κυρίως, για το τι είναι οι συναντήσεις της κοινότητας. Πάντως δεν είναι συζήτηση με όλους και γνωριμία με όλους, τουλάχιστον στη Θεσσαλονίκη δεν ήταν ποτέ έτσι. Το τελευταίο 1-1,5 χρόνο οι συναντήσεις μας είχαν πάρει ΚΑΙ αυτή τη χροιά, κυρίως εξαιτίας του ότι έτυχε να είναι παρόντα άτομα που ήθελαν να παίξουν αυτό το ρόλο. Άλλα από αυτά τα άτομα έφυγαν, άλλα αλλάξαν προς το καλύτερο για εμένα.
Συμβουλή (αν μπορώ να δώσω σε κάποιον) προς κάθε νέο μέλος του φόρουμ που θα βρεθεί στο μέλλον σε συνάντηση της κοινότητας μας. Βρες από πριν με ποιους θέλεις να μιλήσεις, επικοινώνησε μαζί τους με πμ ή μέσω του φόρουμ και όταν πλέον φτάσεις στη συνάντηση φρόντισε οπωσδήποτε να τους μιλήσεις, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που θα συναντήσεις. Έτσι θα μετατρέψεις μία συνάντηση γενική (για τους πολλούς) σε κάτι ιδιαίτερα μοναδικό και προσωπικό για εσένα και την μετέπειτα εξέλιξη σου. Όταν χρειάστηκε προσωπικά κινήθηκα έτσι και ποτέ δεν το μετάνιωσα μέχρι στιγμής. Όπως και να' χει, ίσως να μην πιάνει κάτι τέτοιο σε όσους το προσπαθούν, αλλά πάλι νομίζω ότι αξίζει να το δοκιμάσεις.

Ευελπιστώ να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μου, όπως και να' χει όμως εδώ είμαι για ότι διευκρινήσεις χρειαστούν (πμ ή msn θα προτιμούσα ώστε να μην ξεφύγει εδώ μία συζήτηση που έμοιαζε να εξελίσσεται πολύ όμορφα).
Σύντομα θα έχετε κάποιες σημαντικές ανακοινώσεις από την ομάδα για τη λειτουργία του φόρουμ, αποφάσεις που πάρθηκαν μετά από αρκετή εσωτερική συζήτηση και απόψεις από μέλη του φόρουμ που ήταν ή είναι κοντά μας. Ποτέ δεν θέλαμε να τα έχουμε με όλους καλά, κακώς αν δημιουργήθηκε αυτή η εντύπωση προς τα έξω. Στόχος μας ήταν να δίνουμε το βήμα σε όσους πραγματικά έχουν μεράκι και όρεξη για πράγματα μεγάλα, κάτι που ποτέ δεν βρισκόταν υπό συζήτηση.

Καλή συνέχεια και ευελπιστώ σε μία πετυχημένη πρώτη συνάντηση (μην το καθυστερήσετε άλλο γιατί κινδυνεύει να ξεφουσκώσει, κάτι που για εμένα ειλικρινά δεν είναι καθόλου καλό),
Νίκος.

ΧΡΟΝΟΣ
21-11-08, 20:06
Θεού θελοντος και καιρού επιτρέποντος δηλώνω και γω την παρουσία μου, στηρίζοντας έμπρακτα αυτή την προσπάθεια...

Και εξηγούμαι για να μην παρεξηγούμαι...
Εδώ μέσα έχουν ειπωθεί κάποια πράγματα σε προσωπικό επίπεδο τα οποία και πρέπει να λυθούν...Από κει και πέρα όμως πρέπει να πω ότι στηρίζω και τις προσωπικές μου απόψεις...Και οι οποίες απόψεις είναι ήδη αναρτημένες στο forum...

http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=66096&postcount=13
http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=66106&postcount=16
http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=65381&postcount=167

και από τις οποίες απόψεις δεν αναιρώ ούτε κόμμα...και αυτό όχι γιατί είμαι εγωιστής αλλά γιατί είχα πάτημα και ερέθισμα λεκτικό για να πω ότι είπα, δεν ξύπνησα ένα ωραίο πρωινό και είπα ''μμμ με ποιον να πλακωθώ σήμερα;''
Μπορεί τελικά ο Γιάννης(Απεριττος) αλλά να εννοούσε και αλλά να έγραψε. Το θέμα είναι ότι αντέδρασα σ αυτά που έγραψε και όχι σ αυτά που εννοούσε...
Με βάση την αρχή μου λοιπόν ''καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται'' δήλωσα και γω την παρουσία μου αύριο. Και από κει και πέρα ο καθένας μας κάνει τις επιλογές του και τραβάει τον δρόμο του. Προσωπικά τον δρόμο μου τον έχω διαλέξει εδώ και καιρό...

Υ.Γ. Φίλε Νίκο εχεις απόλυτο δικιο.

http://paysanias.blogspot.com/

ΔΗΜΗΤΡΗΣ 53
21-11-08, 21:23
Εκεί λοιπόν αύριο.
Άντε με το καλό.

Indigocy
22-11-08, 09:09

Υ.Γ. φίλε Indigocy... Για να έχουμε ολοκληρωμένη άποψη στην ζωή μας για οτιδήποτε, θα πρέπει να ''γευόμαστε'' πρώτα όλο το ''μενού'' και όχι μόνο ένα ''πιάτο''... Και ύστερα αποφασίζουμε...

Συμφωνω απολυτα.

ΛΥΚΑΙΟΣ 1981
22-11-08, 21:44
Για άλλη μια φορά σήμερα,περάσαμε πάρα πολύ ωραία με χαλαρή και...ψαγμένη μεταφυσική κουβεντούλα. Στο επανιδείν λοιπόν! :)

alkatar
22-11-08, 22:51
Χαιρετώ όλους τους φίλους και τις φίλες του μεταφυσικού!!! Καταρχάς να πω πώς χαίρομαι που στη σημερινή συνάντηση όπως λέει ο ΛΥΚΑΙΟΣ πήγαν όλα μια χαρά και περάσατε ευχάριστα την ώρα σας :) .

Γράφω γιατί είχα μια καλή ιδέα (κατά την γνώμη μου) αλλά δυστυχώς το σκέφτηκα πάρα πολλή αργά, να που λέτε σκέφτηκα να γινόταν αν θέλετε φυσικά και αν μπορεί κάποιος να το κανονίσει καλύτερα μια συνάντηση στην δεντροφύτευση που διοργανώνει ο Σκαϊ στο Πάνιο Ορός στα Καλύβια Θορικού στις 23/11/08 δηλαδή αύριο στις 10:00.

Πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα γιατί εκτός από το σημαντικό αυτό έργο της δεντροφύτευσης στο οποίο θα λάβουμε μέρος και θα βοηθήσουμε ο καθένας όσο μπορεί να πραγματοποιηθεί, θα μπορέσουμε να έρθουμε πιο κοντά και να συζητήσουμε για ότι μας απασχολεί είτε μια μεταφυσική κουβεντούλα είτε οτιδήποτε άλλο ;) και γιατί επίσης κατά την γνώμη μου είναι πιο ευχάριστο από ένα καφέ στο κέντρο της Αθήνας με τα καυσαέρια και την φασαρία.

Τώρα επειδή ξέρω ότι είναι πολύ αργά ή μάλλον όχι πολύ, πάρα πολύ αργά και δεν προλαβαίνουμε να κανονίσουμε τίποτα προτείνω αν συμφωνείτε ξαναλέω και δεν υπάρχει πρόβλημα να συναντηθούμε αν όχι αύριο τότε στην επόμενη δεντροφύτευση που θα γίνει στις 30/11/08 στον Βύρωνα ώρα 10:00 μου φαίνεται η συνάντηση είναι στους πρόποδες του Υμητού!

Αν ενδιαφέρεστε περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στο site του Σκαϊ (http://www.skai.gr/master_story.php?id=99186)

Περιμένω να ακούσω γνώμες για το αν συμφωνείτε ή όχι και αν σας αρέσει τέλος πάντων σαν ιδέα :) !!!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!!

Φιλικά, alkatar.

23-11-08, 14:48
Φιλοι μου καλησπερα σας.

Πραγματι περασαμε πολυ ωραια και με χαλαρη και μεταφυσικη κουβεντα οπως
ανεφερε και ο φιλος ΛΥΚΑΙΟΣ 1981....

Κανονισαμε και καποια αλλη στιγμη να βρεθουμε και καπου αλλου...
Αυτο θα κανονισθει αλλη στιγμη....

Ευχαριστω.

alkatar
24-11-08, 17:57
Χεχε :D Μάλλον η ιδέα που είχα ήταν τελείως ξεκάρφωτη συγνώμη :o :D.

Νόμιζα πώς θα υπήρχε ενδιαφέρον!!! :D

Φιλικά, alkatar.

24-11-08, 19:37
Φιλοι μου καλησπερα σας.

Φιλε μου alkatar καλα κανεις και καταθετης την αποψη σου αλλα και την οποια προταση σου.

Καποια πραγματα ομως θελουν τον χρονο τους....

Ευχαριστω.