Επιστροφή στο Forum : Η μεγαλύτερη προσωπικότητα της αναζήτησης
Παίρνω την πρωτοβουλία να ανοίξω ένα θέμα σχετικά με τη μεγαλύτερη προσωπικότητα της αναζήτησης όλων των εποχών. Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να καταθέσετε τη γνώμη σας σχετικά με τον άνθρωπο εκείνο που θεωρείτε ως τον σπουδαιότερο, σε κάθε τομέα της αναζήτησης, μεταφυσικό ή μη. Θα ήταν, επίσης, χρήσιμο να μας εκφράσετε τους λόγους για τους οποίους αποφασίσατε να τον "χρίσετε" ως Γίγαντα της διανόησης και της αναζήτησης...
beetlejuice
21-01-06, 13:31
Eηαιρετικου ενδιαφεροντος το θεμα σου Μιχαλη...
Ειναι πολυ δυσκολο να επιλεξεις εναν ανθρωπο και να του δωσεις το χρισμα του κορυφαιου αναζητητη..Γιαυτο αποφασισα να επιλεξω τρεις διαφορετικες χρονικες περιοδους στις οποιες και θα αναφερω 3 ονοματα.
Απο την αρχαια εποχη: Χωρις αμφιβολια ο γιγαντας της Φιλοσοφιας και της Επιστημης Αριστοτελης. Εθεσε τα θεμελια της ερευνας της επιστημης της λογικης και του Λογου...Βασικες αρχες της ελληνικοτητας.
Στις αρχες του 20ου αιωνα ο αμερικανος ερευνητης και συγγραφεας Τσαρλς Φορτ που με τα 4 του εργα εβαλε τα θεμελια για την μελετη και καταγραφη των ανεξηγητων φαινομενων.
Το παρον πιστευω οτι ανηκει στον βρετανο βιολογο Ρουπερτ Σελντρεϊκ ( http://www.sheldrake.org )με την ανατρεπτικη του θεωρια περι μορφογεννητικων πεδιων (που κερδιζει καθε μερα εδαφος) και την επιστροφη του αιθερα στο προσκηνιο!
killer_aplication
28-01-06, 02:18
Πιστεύω ότι δεν μπορεί να αναδειχθεί καμία προσωπικότητα σαν η κορυφαία της αναζήτησης.
Αν μιλάμε συγκεκριμένα για το ανεξήγητο πιστεύω ότι μπορούμε να αναδείξουμε τον Τσαρλς Φορτ σε πατέρα του ανεξήγητου.
Το παρόν θέμα ανανεώνεται με την προσθήκη δημοσκόπησης. Οι επιλογές είναι μεταξύ 7 προσωπικοτήτων, οι οποίες θεωρούνται πρωτοπόρες για διάφορους λόγους, στον τομέα δράσης του καθενός.
Ο Τσαρλς Φορτ υπήρξε ένας μεγάλος ερευνητής - μελετητής μιας σειράς μεταφυσικών φαινομένων.
Οι αρχαίοι Έλληνες φιλόσοφοι δεν χρειάζονται συστάσεις.
Ο Ρούπερτ Σέλντρέηκ είναι παγκοσμίου φήμης Βιολόγος, εισηγητής της θεωρίας των μορφικών πεδίων.
Ο Νίκολα Τέσλα ήταν ξακουστός για τα πειράματά του με τον ηλεκτρισμό και σε αυτόν αποδίδεται μια μυστική τεχνολογία υπερόπλων και όχι μόνο.
Ο Καρλ Γιούνγκ, μαθητής του Φρόυντ, υπήρξε ο εισηγητής της θεωρίας του Συλλογικού Ασυνείδητου και μελετητής παραδόσεων, μύθων και μεταφυσικών φαινομένων, όπως της συγχρονικότητας.
Ο Άλιστερ Κρόουλι, μέγας δάσκαλος του αποκρυφισμού και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα.
Εάν οι παραπάνω επιλογές δεν σας καλύπτουν, υπάρχει η δυνατότητα να επιλέξετε κάποιον άλλο, μέσω της τελευταίας επιλογής. Σε κάθε περίπτωση, παρακαλείστε να αναφέρετε τους λόγους που σας οδήγησαν στη συγκεκριμένη επιλογή.
Δεν νομίζω ότι μπορώ να διαλέξω έναν μόνο άνθρωπο, σκέφτηκα πολύ αυτούς που αναφέρονται και άλλους που δεν αναφέρονται. Αλμπερτ Αϊνστάιν λόγου χάρη. Αλλά θα διαλέξω κάποιον που δεν έχει έρθει ακόμα, κάποιον που ακόμα ίσως να μην έχει γεννηθεί. Τον Άνθρωπο Ερευνητή. Για μένα ο καλύτερος ερευνητής, είναι η ίδια η προσωποποίηση της έρευνας στο πρόσωπο εκατομμυρίων ανθρώπων που απλά παρατηρούν, καταγράφουν και συμβάλουν συνολικά στην έρευνα. Πίσω από κάθε μεγάλη προσωπικότητα και κάθε μεγάλη θεωρεία, υπάρχουν χιλιάδες μικρές παρατηρήσεις, καταγραφές από «κοινούς» ανθρώπους που χωρίς αυτές αλλά και την βάση όλων αυτών τίποτα να μην ήταν το ίδιο.
Σε αυτή την ιδέα δεν βασίζεται και η βικιπαίδεια? Το αποτέλεσμα μέχρι τώρα φαίνεται καλό, αλλά οι κυβερνήσεις το έχουν εκμεταλευτεί δεόντως και την έχουν γεμίσει προπαγάνδα. Αν κοιτάξετε την σελίδα του Πούτιν θα καταλάβατε.
Όσο για τις προσωπικότητες που αναφέρεται, θα έλεγα πως ο Τέσλα είναι ο σπουδαιότερος. Οι ανακαλύψεις του ήταν και είναι ακόμα φοβερά χρήσιμες για την καθημερινή μας ζωή, σε αντίθεση με αυτές των υπολοίπων. Αυτός δεν καθιέρωσε το εναλλασόμενο ρεύμα, χάρη στο οποίο μιλάμε σήμερα? 'Εχω ακούσει πως υπάρχουν και πολλές άλλες που δεν έχουν βγει στο φως και δεν αναφέρομαι στα υπερόπλα.
Θα συμφωνήσω στην επιλογή του Tesla,διότι αυτός βοήθησε με το έργο του τους συνανθρώπους του.
Θα απορρίψω ολοκληρωτικά τον Crowley,διότι έκανε το ακριβώς αντίθετο.
Πολύ κακής ποιότητος άτομο.
Αλλά νομίζω ότι η λίστα είναι πολύ μικρή έτσι κι αλλιώς.
Δεν γίνεται έτσι εύκολα μία επιλογή,ένα "δημοψήφισμα" :cool:
Δεν μπορώ να διαλέξω..είναι πολλοί που λείπουν απ' την λίστα..Πάντως μπορεί να ψήφιζα τον Τέσλα..
Έχετε κάποιες προτάσεις? Έχω την εντύπωση πως ένα thread μπορεί να επανεπεξεργαστεί. Τουλάχιστον σε άλλα φόρουμ που έχω μπει αυτό γινόταν.
Έχω διαβάσει ένα βιβλίο των εκδόσεων Μεταίχμιο «Η Ελεύθερη Ενέργεια» που έχει πολλούς που θα μπορούσαν να μπουν στη λίστα και μιλάει επισταμένα και για τον Τέσλα. Βέβαια πολλά από αυτά που έλεγε ήταν λίγο παρατραβηγμένα. Αν πάντως είναι εφικτά θα έκαναν πολύ καλό τόσο στην καθημερινή ζωή και το περιβάλλον όσο και την τσέπη μας.
Βλάχος Χρήστος
13-03-07, 12:17
Όλοι έχουν βάλει απο ενα ή περισσότερα λιθαράκια στο οικοδόμημα που λέγεται γνώση!Όμως κάποιοι ανακάλυψαν αυτά τα "λιθαράκια" κ δεν είναι άλλοι απο τους αρχαίους φιλόσοφους!Όλοι πατέρες των επιστημών τους που έδειξαν στον κόσμο οτι ο άνθρωπος είναι ενα διαφορετικό ον!!!Αρα?.................αρα ολοι οι φιλόσοφοι!όλες οι μεγάλες προσωπικότητες,κ ολοι εμείς οι οι απλοί άνθρωποι σαν σύνολο ξεπερνάμε κάθε προσωπικότητα κ ίσως εκεί είναι το μυστικό!!!
ουτε και εγω θα μπορουσα να διαλέξω κάποιο απο τα παραπάνω, ίσως αν υπηρχε ακομα μια επιλογη όλοι οι παραπανω να την επελεγα...
Βέβαια αν πρεπει να διαλέξω, θα διάλεγα κατα χρονική περιοδο...
Οι αρχαιοι έλληνες φιλοσοφοι έβαλαν το πρωτο λιθαρακι ;)
και όλα τα υπολοιπα απο εκει ξεκίνησαν...
Για μένα είμαι εγώ χαχα πλάκα κάνω.
Μεγάλο δάσκαλο θεωρώ τον Κάρλος καστανέντα, Goa gil και τον Μακκενα
schooligan
27-02-08, 05:53
Εγω ψηφιζω Tesla, γιατι θεωρω οτι προσεφερε στον κοσμο πολυ περισσοτερα απο οσα εχουν αφησει να διαρευσουν προς τα εξω.
Oι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι και επιστήμονες πίστευω παραμένουν στην κορυφή της διανόησης.. Ηράκλειτος, Επίκουρος, Αριστοτέλης, ... Δημόκριτος.. το φως τους συνεχίζει και λάμπει μετά από 2500 χρόνια.. νίκησαν τη λήθη!
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Η ψήφος μου πηγε στους ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΙΛΟΣΟΦΟΥΣ που τους θεωρω θεμελιωτές
της Ανθρώπινης διανόησης..
Ευχαριστώ.
Σε αυτές τις περιπτώσεις, τον πρώτο λόγο τον έχει ο πρωτεργάτης, ο θεμελιωτής.
Οπότε, χωρίς πολλή σκέψη, ψηφίζω τους Αρχαίους Έλληνες Φιλοσόφους.
Και οι υπόλοιποι προσέφεραν πολλά, αλλά πλέον στην περίπτωσή τους, μιλάμε για κατακερματισμό της Γνώσης και της Αναζήτησης σε συγκεκριμένα πεδία.
θα συμφωνίσω με τους προλαλίσαντες και θα συμφωνίσω ότι αυτοι που ειναι θεμελιοτες στα πάντα ειναι οι αρχαίοιμας προγονοι που αμή τι άλλο όλοι οι άλλοι απλός πήραν την έτημη γνώση και έκαναν ότι έκαναν απλός συμπλίρωσαν θα έλεγα εγώ αν επιτρεπετε αυτή η φραση να πώ στην προκειμένη περίπτωση
δεν μπορώ να ανερέσω όλους τους μετα απο τους αρχάιους προγωνουν δεν υπήρξαν άξιόλογα άτομα όμος η δόξα μενει και παραμενει στους αρχαίους φιλοσοφους ελληνες γιατι χωρίς αυτους τιποτα δεν θα υπήρχε στην σημερινή εποχή ας με σινχωρεσουν για τους υπόλιπους αλλα νομίζω ότι ετσι ειναι
συμφωνώ απόλυτα οι αρχαίοι ημών πρόγονοι έχουν αφήσει μια τεράστια ιστορία και έναν τεράστιο πολιτισμό γνώσεων...
γιαυτό και εγώ χωρίς δεύτερη σκέψη τους ψηφίζω...(δαγκωτό που λέμε :cool: )
perastikos
05-06-08, 14:52
Έχω να καταγγείλω νοθεία των αποτελεσμάτων:
Δε μπορεί στη λίστα να βρίσκονται συγκεκριμένα πρόσωπα, αντιμέτωποι με ομάδα προσώπων. Το σωστό θα ήταν ή πρόσωπο εναντίων προσώπου ή ομάδα εναντίων ομάδας.
Κάπως έτσι βγαίνουν και τα διάφορα δημοψηφίσματα στη τιβί και μας κοροιδεύουν.
Ο κανένας εχει πρόσωπο και μην τον υποτιμάτε.
'Οπως και οτι το δεν απαντώ δεν έχει καμμία σχέση με το δεν γνωρίζω.
Πυθαγόρας ο Σάμιος
Αν μπορούσα να απαντήσω θα έλεγα άλλος διότι δεν μπορεί μια ψηφοφορία να περιορίζεται σε λίγα επιλεγμένα πρόσωπα.
vBulletin® v3.8.4, Copyright ©2000-2025, Jelsoft Enterprises Ltd.