PDA

Επιστροφή στο Forum : Φάκελος Κούφια Γη --- Ενιαίο offtopic

CaveMan
18-01-06, 19:58
Σχετικά με αυτού του είδους "αποστολές", διαβάστε εδώ. http://www.metafysiko.gr/pytheas/mi....php?mission=10

Δέστε τους έμπειρους πώς βάζουν τον κόσμο σε στοές και στο χείλος του γκρεμού.

Δέστε λιγο ?το κείμενο και τον ενθουσιαμό που τους μεταφέρουν. Έφτασε στο χείλος του γκρεμού, με κίνδυνο της ζωής του, με ανίδεους που τους θεωρεί και κάτι. Νομίζει ότι οι φωτογραφίες του είναι μοναδικές...
Χα χα χα. Στην εκπαίδευση ήμασταν και κατεβήκαμε κάτω. -70m.
Και μπήκαμε και μέσα. Πιο κάτω έχει μαι στοά, μέσα στον πάγο. Πάγος κρέμεται πάνω από τα κεφάλια μας. Μοναδικό θέαμα...

Αλλά που να τα ξέρει αυτά. Όποιος πάει να κουνηθεί, τσάκ, διαγραφή.

Αυτός, έτσι πως ήταν εκεί, έτσι και γλίστραγε, θα μάθαινε τι σημαίνει "σταυρικός θάνατος". Και ο άλλος, ο "σπηλαιολόγος", έτσι και σκόνταφτε ή γλίστραγε , θα τον βρίσκαμε την επόμενη άνοιξη με τα σεμινάρια...
Αυτά. Αποκαρδιωτικά, έτσι ?

Μπά...

Γειά σου Δεινόσαυρε.
Όχι, δεν είσαι και τόσο ... old ! :D

σχολιο απο beetlejuice: "Σε αυτους που σε αντιπαθουν δειξε αδιαφορια" λεει μια σοφη παροιμια. Την τελευταια 1,5 εβδομαδα προσπαθεις εντεχνα και εμμεσα να μου τραβηξεις την προσοχη με σκοπο να ερθω σε αντιπαραθεση μαζι σου. Δεν σου εκανα τη χαρη. Ειδες κι αποειδες, σημερα φαινεται να ξεπερασες τα εσκαμμενα. Αναγκαζεσαι πλεον να ξεφευγεις εκτος θεματος και να με κανεις να βγαλω και εγω το "σπαθι" απο τη θηκη μου.. Δυστυχως ουτε αυτη τη φορα θα σου κανω τη χαρη... Βλεπεις οι "πτωσεις" που εχεις πραγματοποιησει εσυ στα ματια των φιλων του μεταφυσικου(η τελευταια στο http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=5664&postcount=18 ) ειναι αναριθμητες και δεν εχω καμια ορεξη να σε ακολουθησω σε ακομη μια.
Ξυδακι τωρα, και καλο βραδυ :)
Ελπιζω το θεμα μας να μεινει μεσα στα σωστα πλαισια

Απάντηση στο σχόλιο:
Η αλήθεια είναι ότι ούτε σε αντιπαθώ, ούτε σε συμπαθώ. Από περιεχόμενο, μου είσαι μάλλον αδιάφορος. Τα ίδια πράγματα στα είχα πεί όμως σε πρώτο πρόσωπο, άρα δεν δε βρίσκει μια έκπληξη όταν τα διαβάζεις εδώ. Τουλάχιστον εγώ σε μεταχειρίζομαι με πιο ίσο τρόπο, απ ότι κάνετε εσείς. Αυτό είναι άσχετο με το παρών θέμα. Το μέηλ μου το ξέρεις.
Αντικείμενο αυτού του θέματος είναι και οι "εκδρομές" σε χώρους, που κινείστε στο όρια μεταξύ ζωής και θανάτου ? Ποιοί ? Όλοι εσείς που σεμμετέχετε/συμμετείχατε. Δεν είχα σκοπό να το πάρεις προσωπικά, άν και είσαι ο γράφων γι αυτήν την εμπειρεία. "Σπαθιά" και άλλα όπλα δεν έχεις. Η επιπολαιότητά σου είναι ακόμα μεγαλύτερη της σύννεσής σου, γι αυτό και συγχωρείσαι. Όσο για το το ξυδάκι, άμα έχεις τα κότσια και διαλέξεις καλό, ας πούμε π.χ. Πάρου, έλα να πιούε το ξυδάκι μαζί. Θα σου κάνει σίγουρα καλό. Σε πολλά επίπεδα.
Ανδρέας "Βρίλ".
Υ.Γ. "Αλλο τι είναι και άλλο τι φαίνεται". Υπάρχουν περισσότερα επίπεδα του ενός.
Όνειρα γλυκά.

Μιχάλης
18-01-06, 20:00
Ό,τι έγραψα πριν ισχύει το ίδιο και απαράλλαχτο και τώρα. Σέβομαι τη δουλειά που κάνετε και το έργο που επιτελείτε και, όπως είπα και κάπου αλλού, περιμένω να μάθω πράγματα από εσάς. Παρατηρώ ότι η συζήτηση έχει ήδη αρχίσει να κινείται προς την κατεύθυνση που πρέπει και κατανοώ την "οργή" ορισμένων σε ό,τι αφορά την επιστήμη ή την ασχολία τους. Πιθανόν κι εγώ να αντιδρούσα εάν άκουγα κάτι για την επιστήμη μου που δεν έχει καμία επιστημονική βάση.
Από εκεί και πέρα, επαναλαμβάνω ότι δεν θα γίνουν ανεκτές προσβολές και ύβρεις εναντίον προσώπων, όποια και αν είναι αυτά. Μπορείτε να γράψετε ότι από την τεράστια εμπειρία που διαθέτετε δεν έχετε διαπιστώσει ότι οι θεωρίες για την Κούφια Γη ισχύουν, μπορείτε να επιχειρηματολογήσετε και να στηλιτεύσετε τα κακώς κείμενα αλλά πάντα μέσα στα πλαίσια του σωστού διαλόγου.

Old cave-dinosaur
18-01-06, 20:27
Αγαπητέ Μιχάλη.
Κι' εμείς, επιμένουμε ότι, επειδή γνωρίζουμε πρόσωπα και πράγματα, στην κυριολεξία, "απο μέσα", υπάρχει πολλή βρώμα σ' αυτούς τους "ερευνητές", οι οποίοι κινούνται αποκλειστικά με μοναδικό γνώμονα, την κοινώς λεγόμενη "κονόμα" !

(Επίσης, δεν είναι σωστό, να "επεξεργάζεσαι" με το καλημέρα, τα κείμενά μου, μόνο και μόνο επειδή δεν συμφωνείς με μερικούς χαρακτηρισμούς για πρόσωπα, τους οποίους -επαναλαμβάνω- τους έχω χρησιμοποιήσει επανειλημμένα, και, ΔΗΜΟΣΙΑ). :(

CaveMan
19-01-06, 02:20
Ας χαμηλωθουν οι τονοι απο τους δυο σπηλαιολογους της παρεας,δεν υπαρχει κανενας λογος αντιπαραθεσης.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να υποδείξεις εσύ στους δύο σπηλαιολόγους να χαμηλώσουν οι τόνοι. Εγώ από τη μεριά μου, όπως και ο Δεινόσαυρος, στο θέμα της "Κο΄φιας Γής" έχουμε από κοινού την απλή τοποθέτηση. "Κύριοι, εσείς που λέτε ότι αποκαλύψατε το οτιδήποτε άνοιγμα πρός την Κούφια Γή, ή αποδικνύετε ότι όντως το βρήκατε ή να παραδεχτείτε ότι αυτά που υποστηρίζετεμε θέρμη είναι όλα ψέμματα".

Απ'ότι φαίνεται όμως, ούτε το πρώτο μπορούν να κάνουν, ούτε το δεύτερο

Απλό.

Antonia
19-01-06, 10:41
Διαβάζω αυτό το θέμα 2-3 μέρες τώρα με αρκετό ενδιαφέρον και καταφέρατε να το κάνετε μεσημεριανή εκπομπή με κυράτσες και κυριούληδες που αναλώνονται σε επιθέσεις μεταξύ τους ξεφεύγοντας απ' το θέμα και εξοργίζοντας το θεατή. Οι αγαπητοί σπηλαιολόγοι διακρίνω πως μπήκαν στον κόπο να γράψουν και (ή για) να αντιλογήσουν με τους υπόλοιπος για λόγους υπεροψίας και αλλαζονίας. Είστε το λιγότερο κυνικοί και λυπάμαι. Δεν είναι κακό να διαφωνεί κάποιος (χρειάζεται κι αυτό αν μη τι άλλο). Το κακό είναι να το κάνει επίτηδες και με δόλο. Όταν άτομα όπως ο κ. Bright σας μιλούν για τις προσωπικές προσπάθειες (ο καθένας κάνει ό,τι μπορεί ή ό,τι θέλει τέλος πάντων) δεν καταλαβαίνω γιατί επιτίθεστε! Αν θεωρείτε τους 2 συγγραφείς των προαναφερμένων βιβλίων κομπιναδόρους, νομίζω ότι το καταλάβαμε όλοι. Δε χρειάζεται να το επαναλάβετε. Στην τελική, κάντε διαδήλωση εναντίων τους. Εδώ είπαμε να μιλήσουμε για την κούφια γη. Όχι για το Γιαννόπουλο και το Γιανουλάκη. Λίγο επίπεδο στη συζήτηση ρε παιδιά... :(

CaveMan
19-01-06, 10:54
καταφέρατε να το κάνετε μεσημεριανή εκπομπή με κυράτσες και κυριούληδες που αναλώνονται σε επιθέσεις μεταξύ τους ξεφεύγοντας απ' το θέμα και εξοργίζοντας το θεατή.

Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Βρήκα και ένα σημείο, όπου γίνεται ακριβώς αυτό. Δέστο.

" Οι αγαπητοί σπηλαιολόγοι διακρίνω πως μπήκαν στον κόπο να γράψουν και (ή για) να αντιλογήσουν με τους υπόλοιπος για λόγους υπεροψίας και αλλαζονίας. Είστε το λιγότερο κυνικοί και λυπάμαι."

Εγώ προσωπικά, ζήτησα στοιχεία για την ύπαρξη της Κ.Γ. Τόσο από τον κ. Μπράιτ, όσο και από όποιον άλλον πιστεύει οτι έχει.
Άν η ζήτηση στοιχείων είναι κυνισμός...

Υπάρχουν ? Δείξτε τα !

Απλό.

Μιχάλης
19-01-06, 11:05
Νομίζω πως έχει γίνει κατανοητό το γεγονός ότι υπάρχουν πολλοί εκμεταλλευτές και απατεώνες σε όλους τους χώρους της αναζήτησης. Δεν χρειάζεται να το αναπτύξουμε άλλο. Ας δοθούν όποια στοιχεία υπάρχουν τόσο για την Κούφια Γη από εκείνους που παραδέχονται αυτή τη θεωρία όσο και από τους σκεπτικιστές. Παρακαλώ να μη συνεχιστεί η άνευ λόγου αντιπαράθεση.

CaveMan
19-01-06, 11:21
Παρακαλώ να μη συνεχιστεί η άνευ λόγου αντιπαράθεση.
Εγώ παρακαλώ θερμά να μήν βρίζετε.

Antonia
19-01-06, 11:33
Ναι, συμφωνώ απόλυτα. Βρήκα και ένα σημείο, όπου γίνεται ακριβώς αυτό. Δέστο.

"Οι αγαπητοί σπηλαιολόγοι διακρίνω πως μπήκαν στον κόπο να γράψουν και (ή για) να αντιλογήσουν με τους υπόλοιπος για λόγους υπεροψίας και αλλαζονίας. Είστε το λιγότερο κυνικοί και λυπάμαι." Όταν λέμε εμείς την άποψή μας για σας μας κατηγορείτε, αλλά όταν λέτε εσείς τη δική σας πρέπει να το δεχόμαστε;
Εγώ προσωπικά, ζήτησα στοιχεία για την ύπαρξη της Κ.Γ. Τόσο από τον κ. Μπράιτ, όσο και από όποιον άλλον πιστεύει οτι έχει.
Άν η ζήτηση στοιχείων είναι κυνισμός... Δεν είπα ότι αυτο ήταν κυνικό. Λάθος κατάλαβες. Νομίζω ότι το #50 μήνυμά σου είναι ένα παράδειγμα σ' αυτό που είπα. Τέλος πάντων, δεν είμαι άτομο που τ' αρέσει να έρχεται σε αντιπαράθεση με κανέναν. Πόσο μάλλον όταν ο άλλος δε συζητάει, παρά "τσεκουρώνει" και σπηλώνει. Και αφού οι 2 cavemans είστε τόσο καλοί φίλοι (όπως κατάλαβα), γιατί δεν πάτε να ανταλλάξετε τις απόψεις σας σε μια καφετέρεια; Δε χρειάζεται να σας διαβάζουμε κι εμείς.

Πάντως τα πρώτα σου post όπου παραθέτεις στοιχεία απ' την προσωπική σου εμπειρία ήταν αρκετά ενδιαφέροντα. Καλό θα ήταν να μείνεις εκεί.

Άπαν
19-01-06, 11:45
Ολιγόωρο κλείδωμα για να πέσουν οι τόνοι.
Το topic θα ανοίξει ξανά το βράδυ αφού διαχωριστούν τα εκτός θέματος μηνύματα.Δοθηκαν οι απαραίτητες ευκαιρίες,απο εδώ και πέρα τα offtopic θα διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση.Νο more trolling!

Jonathan Bright
27-01-06, 04:03
Καταρχήν πρέπει νσ ζητήσω συγγνώμη από τους αναγνώστες του topic Φάκελλος Κούφια Γη, για τη συμμετοχή μου σ’ αυτήν την κουραστική αντιπαράθεση, κατά τη διάρκεια της οποίας, στην άμυνά μου και βαλλόμενος με «πυρά» από παντού, αναγκάστηκα να καταφερθώ κατά επιχειρημάτων άνευ, ή δευτερεύουσας σημασίας για την εξέλιξη του θέματος. Δυστυχώς, οι εκκλήσεις που έκανα να σταματήσει αυτή η ανούσια αντιπαράθεση δεν εισακούστηκαν, ενώ παράλληλα τα λεγόμενά μου εξακολουθούσαν να μην γίνονται κατανοητά κι έτσι γέμισαν πολλές σελίδες με λίγα ουσιώδη στοιχεία.
Όπως είπα και νωρίτερα, δεν προτίθεμαι να συνεχίσω αυτήν την αντιπαράθεση, παρόλο που όπως ήταν αναμενόμενο, προκαλούμαι (και εξακολουθούν να μου εκτοξεύονται δικά μου επιχειρήματα εναντίον μου, όπως η κατηγορία ότι εγώ κάνω copy/paste, εις απάντηση της πρότασής μου, πως κάποιοι κάνουν ό,τι κάνω τώρα κι εγώ... ακούν και αναπαράγουν). Όπως είπα και νωρίτερα, προτιμώ να μην απαντήσω, αφήνοντας έτσι κάποιους να ειρωνεύονται, να χλευάζουν και να βρίζουν, και ανάμεσα σ’ αυτά να προτείνουν και κάποιες απαντήσεις στα επιχειρήματα που παρέθεσα.(Ομολογώ πάντως πως μου κάνει εντύπωση πως, ενώ έχουν ήδη περάσει δύο μέρες, και ενώ ένας αριθμός από «επιστήμονες» εκδηλώνουν φσνατικά την ανάγκη να καταθέσουν τις απαντήσεις τους, ακόμα δεν έχουν απαντηθεί όλα τα επιχειρήματα που ένας 'ανειδίκευτος' σαν κι εμένα έγραψε μέσα σε μια μόνο νύχτα...)

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της συζήτησης ανέκυψε ένα θέμα που είναι μάλλον μεγαλύτερο αυτού της Κούφιας Γης, του τυφλού δογματισμού της επιστήμης και της καταχρηστικής εξουσίας που εφαρμόζουν κάποιοι υπό την κάλυψη αυτής...
Ίσως ακούστηκα υπερβολικός όταν κατηγόρησα την ορθόδοξη επιστήμη και το «οικοδόμημα» που είναι θεμελιωμένο σε ανακρίβειες και κρατιέται όρθιο μόνο και μόνο από την πίστη μιας μάζας ανθρώπων σ’ αυτό. Και ίσως ακούστηκα «θρασύς» όταν καταφέρθηκα με τρόπο που εκτιμήθηκε ως ασεβής, απέναντι σ’ έναν άνθρωπο, που δεν αμφιβάλλω πως έχει αφιερώσει μεγάλο μέρος της ζωής του στη μελέτη, έστω κι αν ο σκοπός μου ήταν να ταρακουνίσω τόσο τον ίδιο, όσο και άλλους που βρίσκονται σε ανάλογη θέση, δείχνοντάς τους τώρα, που είναι ακόμα νωρίς, κάποιες κατευθύνσεις που ίσως θα έμεναν κρυφές από τα μάτια τους, επειδή κάποιος Καθηγητής τους, δεν τους είχε μιλήσει ποτέ γι’ αυτές...

Δεν άλλαξε τίποτε από τις τελευταίες δηλώσεις μου, ωστόσο επειδή άκουσα πως εξαιτίας της τροπής που πήρε το θέμα προέκυψαν μεγάλες διαμάχες και πως άλλοι με υποστήριξαν κι άλλοι απογοητεύτηκαν από την επιμονή μου να αντιτίθομαι στις επιστημονικές απόψεις των 'ειδικών', παραβαίνοντας για τελευταία φορά ελπίζω, την απόφασή μου, θέλω να κλείσω με ένα παράδειγμα που πιστεύω πως θα καταστήσει φανερό το πρόβλημα που μέσα από τις απαντήσεις μου προσπαθούσα να θίξω...

Για να κλείσει λοιπόν οριστικά και για πάντα αυτή η αντιπαράθεση, θα ανατρέξω για τελευταία φορά στην αφορμή που την ξεκίνησε. Μεταφέρω εδώ το σχετικό επεξηγηματικό κείμενο που έγραψα σε άλλο topic, για να μην 'καεί' κι εκείνο (άλλωστε εγώ, για λόγους που εξήγησα, δεν έχω καμία πρόθεση να συνεχίσω), που είναι αρκετά σαφές...

‘quote’
Η φορτισμένη αντιπαράθεση, Μηνά, στο topic «Φάκελος Κούφια Γη», (όπως ο Ηλίας ομολογεί στο τελευταίο του post) ξεκίνησε όταν, υποστηρίζοντας την παρατήρησή σου σχετικά με τη φωτογραφία τού ESSA-7, που πολύ εύκολα αντέκρουσε ο Ηλίας, ανταπάντησα πως το συγκεκριμένο επιχείρημα που προβαλλόταν φαινόταν «αστείο», σε σύγκριση με άλλα σοβαρότερα επιχειρήματα του ίδιου ατόμου, που έχριζαν βαθύτερης διερεύνησης. Τεκμηρίωσα δε αυτήν την άποψη, χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο της «ατόπου απαγωγής» (την οποία αργότερα θα εγκωμίαζε ο ίδιος ο συνομιλητής, τονίζοντας πως χρησιμοποιείται παντού από απλά προβλήματα μέχρι υψηλού επιπέδου επιστημονικές μελέτες), παρουσιάζοντας έναν απλό και καθ’ όλα τα χαρακτηριστικά, ορθολογιστικό συνειρμό, λέγοντας .. ας υποθέσουμε πως ήταν απλά μια φωτογραφία της Πολικής νύχτας, τότε μέσα σ’ όλες αυτές τις δεκαετίες που ακολούθησαν, δεν θα έπρεπε να ‘χουν κυκλοφορήσει και εκατοντάδες άλλες ανάλογες φωτογραφίες?...Κι αν τέτοιες φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει, τότε δεν θα είχαν εντοπιστεί από τους πάμπολλους ερευνητές της «Κούφιας Γης», δεν θα είχαν συμπεριληφθεί σε κάποια από τα δεκάδες βιβλία και τις χιλιάδες ιστοσελίδες των υποστηρικτών της θεωρίας, που επέμεναν να παρουσιάζουν μόνο αυτές τις δύο εν λόγω φωτογραφίες?
Δυστυχώς ο εγωισμός (για τον οποίον κατηγορήθηκα εγώ), του συγκεκριμένου επιστήμονα-συνομιλητή δεν άντεξε το χαρακτηρισμό αυτό ενός επιχείρηματός του, κι έτσι αντί να παραδεχτεί αυτό το κενό, προκειμένου να διατητήσει την αίγλη του και να μη δει την δημόσια εικόνα του να μειώνεται (όπως ο ίδιος έλεγε αργότερα και ενώ εγώ αναφερόμουν πάντα σε συγκεκριμένες θέσεις ένιωθε πως με τη στάση μου προσπαθούσα να τον κάνω να φανεί «μαλάκας»,), ξεκίνησε μια ανούσια αντιπαράθεση, που επί σειρά σελίδων, δεν είχε να δώσει (και δεν έδωσε) τίποτα στο υπό συζήτηση θέμα...
Το επιχείρημά του πως τέτοιες φωτογραφίες υπάρχουν άφθονες (αποδεχόμενος έτσι το πρώτο σκέλος του συλλογισμού μου), αλλά πολύ απλά εγώ δεν έψαξα να τις βρω και μαζί μ’ εμένα και χιλιάδες άλλοι, έστω κι αν μέσα στα έργα τους μερικές φορές υπήρχαν δεκάδες άλλες πιο σύγχρονες δορυφορικές φωτογραφίες της γης και άλλων πλανητών (όπως π.χ του Jan Lamprecht, από το οποίο πήρα τις φωτογραφίες που έστειλα αργότερα, μεταφέροντάς τες δυστυχως με πολύ κακή ανάλυση), που αποδείκνυαν έτσι πως είχαν πρόσβαση στα αρχεία της NASA, απλά αφήνω τον κόσμο να κρίνει πόσο επιστημονικό είναι. Για να διευκολύνω το έργο του, αναπροσάρμοσα το δεύτερο σκέλος του συλλογισμού και δεχόμενος πως ίσως, τόσο εγώ όσο κι οι χιλιάδες άλλοι ερευνητές, απλά δεν είχαμε ψάξει αρκετά, κάλεσα τον ίδιο (που άλλωστε χάριν της ειδικότητάς του, θα έχει περισσότερες γνώσεις για τα αρχεία που μπορεί να ψάξει) να προσκομίσει άλλες σύγχρονες ίδιες φωτογραφίες, αλλά κι αυτό ακόμα δεν είδα να το κάνει ούτε αυτός, ούτε η προσκείμενη σ’ αυτόν κλίκα, που έπεσε αμέσως από κοντά να τον υποστηρίξει...
‘unquote’

Για να μην ισχυριστεί δε κανείς πως παραποιώ τα γεγονότα, παραθέτω τα σχετικά σημεία που υποστηρίζουν τα παραπάνω...

I – Από οτο topic #58
Παράθεση: (Ηλία)
Tο γιατί είναι μαύρη, εξηγείται απλά, αν κανείς παρατηρήσει τις ημερομηνίες που τραβήχτηκαν οι φωτό και την περιοχή που απεικονίζουν. Χειμώνας και φθινόπωρο + στη μαύρη περιοχή υπάρχει ο βόρειος πόλος. Τι έχουμε όμως στο βόρειο πόλο κάθε χειμώνα και φθινόπωρο; Έχουμε συνεχώς νύχτα (6 μήνες μέρα, 6 μήνες νύχτα), λόγω της κλίσης του άξονα περιστρογής της Γης σε σχέση με το επίπεδο της τροχιάς της Γης γύρω από τον Ήλιο.Η φωτό που έβαλες προφανώς απεικονίζει τη Γη κάποια στιγμή την άνοιξη ή το καλοκαίρι, όπου στο βόρειο πόλο έχουμε συνεχώς μέρα.Ελπίζω να ήταν κατανοητό.

Ηλία, έχεις κάποια επιχειρήματα που μοιάζουν περισσότερο σοβαρά και με προκαλούν να τα μελετήσω για να σου απαντήσω, αν και αυτό θα πρέπει να γίνει εις βάρος άλλων πραγμάτων.
Ο ισχυρισμός σου όμως εδώ είναι πραγματικά αστείος.
Αν αυτό που έχει φωτογραφηθεί είναι η σκιά (!) της πολικής νύχτας, (κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ η επίσημη δικαιολογία της NASA) τότε φαντάζεσαι ότι οι ερευνητές της Κούφιας Γης, θα χρησιμοποιούσαν επί 40 χρόνια αυτές τις δύο-τρεις συγκεκριμένες φωτογραφίες;... Αν ήταν έτσι, το διαδίκτυο θα ήταν γεμάτο με εκατομύρια άλλες αντίστοιχες...(J.B)

-Δυστυχώς στο πρώτο μου αυτό επιχείρημα δεν έλαβα ποτέ ικανοποιητική απάντηση.
Του λόγου το αληθές...

ΙΙ- Από το topic #61
‘quote Ηλίας’
Εδω 2 χρόνια ο Λιακόπουλος μας πουλάει πως οι Ρώσοι αντιγράψαν το διαστημικό λεωφορείο από τους Αμερικάνους. Πως το διαστημικό τους λεωφορείο έκανε δεκάδες πτήσεις, πως έχουν στρατιωτικούς διαστημικούς σταθμούς κλπ κλπ. Ολα αυτά είναι ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ, γιατί παραπειει αδιαμφησβήτητα ιστορικά γεγονότα. Κι ομως... επι δύο χρόνια βασίζεται στα ίδια ψέματα, χωρίς κανείς να του πει τίποτα... Και συνεχίζει και πουλάει

Συνεπώς το επιχείρημα "θα χρησιμοποιούσαν επί 40 χρόνια αυτές τις δύο-τρεις συγκεκριμένες φωτογραφίες;" δεν έχει νόημα. Καταλαβαίνεις πως υπάρχουν "ερευνητες" που έχουν το θράσος να σε κοροϊδέψουν αλόγιστα και εν συνεχεία. Και πανω απ' ολα: η σκιά στους πόλους το χειμώνα, υπάρχει, είτε το θες είτε όχι. Αυτο είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΗΘΕΙΑ. Και σε αυτό πρεπει να απαντήσουν οι δήθεν κουφιοερευνητές.
‘quote’

-Νομίζω πως τα παραπάνω σχόλια δεν μπορούν να θεωρηθούν απάντηση. Αν κάποιοι θέλουν να κοροϊδέψουν, γιατί να χρησιμοποιήσουν χιλιοτυπωμένες φωτογραφίες και να μην εμφανίζουν νέες που να μην έχουν μέχρι εκείνη τη στιγμή αμφισβητηθεί, εφόσον τέτοιες φωτογραφίες υπάρχουν...

Jonathan Bright
27-01-06, 04:05
Όπως ανέφερα και στην παραπάνω περιγραφή, θέλοντας να κάνω ευκολότερο το έργο του συνομιλητή μου, του έδωσα την ευκαιρία να μου απαντήσει έστω και μερικώς στην πρώτη ερώτηση, αναπροσαρμόζοντας κάποια στιγμή το δεύτερο σκέλος του επιχειρήματός μου...

III- Από το topic #74
Παράθεση: (J.Β.)
Αν μου δείξεις κι άλλες νεώτερες φωτογραφίες σαν κι αυτήν της ίδιας περιόδου (εποχειακής, όχι χρονολογικής), τότε θα το ξανασκεφτώ...

Και μετά από αυτό το ρεσιτάλ, έρχεσαι και απαιτείς από εμένα να κάτσω να ψάξω και να σου βρω φωτογραφίες. Την ίδια στιγμή ξεχνάς πως εσύ είσαι αυτός που θέλει να γράψει βιβλίο, εσύ είσαι αυτός που μας ειρωνέυεσαι (βλεπε επομενο ποστ με τις "αποκαλυπτικές φωτό"), εσύ είσαι που αυτοαποκαλείσαι ερευνητής, και εγώ όμως είμαι που πρεπει να ψάξω τις φωτό για σένα.
Και όχι μόνο αυτό, αλλα την ίδια στιγμή ξεχνάς πως μερικά ποστ πριν είχα δώσει το παρακάτω λινκ: (Ηλίας)

-Αυτή ήταν η απάντηση που πήρα. Και πάλι υπεκφυγή... Το δε link που πρότεινε ο Ηλίας, παρέχει εικόνες της Γης, όποο διακρίνεται η Πολική νύχτα, αλλά όχι με τον τρόπο που υποθετικά εμφανίζεται στην πολυσυζητημένη φωτογραφία του ESSA 7, (δηλαδή σαν μαύρη τρύπα στον Βόρειο Πόλο).

Επέμενα λοιπόν στην αρχική μου ερώτηση...

IV- Από το topic#127

Παράθεση (J.B)
Κάποια στιγμή θα μου απαντήσει κάποιος γιατί εδώ και 40 χρόνια δεν έχουν κυκλοφορήσει κι άλλες αντίστοιχες, που να εμφανίζουν την σκιά της νύχτας έτσι...

Ίσως γιατί δεν τις έχεις αναζητήσει... Το γεγονός πως εσύ δεν βρήκες φωτογραφία δε σημαίνει τίποτα. Το ζήτημα είναι αλλου;
Φωτογραφίζεις σκοτεινή περιοχή; ΝΑΙ
Τη φωτογραφίζεις στο οπτικο φάσμα; ΝΑΙ
Θα βγει σκοτεινή η περιοχη στη φωτό; ΝΑΙ

Τώρα είτε βρήκες μια ή δύο φωτό περισότερες από αυτές του ΕΣΣΑ δε σημαίνει τίποτα. Οι τρεις ερωτήσεις παραπάνω αρκουν για να σου δείξουν πως είτε εσύ δεις τη ις επιπλέον φωτό, είτε όχι, μαύρο θα δείχνουν. (Ηλίας)[/I]

-Ο Ηλίας λοιπόν τελικά λέει πως ο πιθανότερος λόγος για να συμβαίνει αυτό, είναι πως δεν τις έχω αναζητήσει, ή δεν τις έχω αναζητήσει αρκετά. Το γεγονός πως εγώ δεν βρήκα φωτογραφία δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Η ουσία όμως είναι αλλού, στο ότι η Πολική νύχτα υπάρχει.

...Λάθος! Η ουσία αγαπητέ Ηλία δεν βρίσκεται εκεί, γιατί...

IV- Από το topic #113
'quote Ηλίας'
Η μέθοδος αυτή ονομάζεται "εις άτοπον απαγωγή". Την έχουμε διδαχθεί όλοι. Και πιστέψτε με πως χρησιμοποιείται για λύση απλών προβλημάτων στο σχολείο, στην καθημερινή μας ζωή, μέχρι και σε πολύ υψηλού επιπέδου επιστημονικές μελέτες.

Αν τη χρησιμοποιήσετε, θα βγάλετε πολλά και ωραία συμπεράσματα. Και όχι μόνο για την Κούφια Γη, αλλά ίσως και για δεκάδες άλλα μεταφυσικά και μη θέματα.
'unquote'

Jonathan Bright
27-01-06, 04:07
Έρχομαι λοιπόν εγώ ταπεινά και με μια απάντηση που πυροδότησε μια ατέλειωτη αντιπαράθεση, κάνοντας χρήση αυτής της απλής επιστημονικής μεθόδου, της ατόπου απαγωγής, κάνω αυτόν το απλό συλλογισμό...

‘quote’
Ο ισχυρισμός σου όμως εδώ είναι πραγματικά αστείος.
Αν αυτό που έχει φωτογραφηθεί είναι η σκιά (!) της πολικής νύχτας, (κάτι που έτσι κι αλλιώς δεν ήταν ποτέ η επίσημη δικαιολογία της NASA) τότε φαντάζεσαι ότι οι ερευνητές της Κούφιας Γης, θα χρησιμοποιούσαν επί 40 χρόνια αυτές τις δύο-τρεις συγκεκριμένες φωτογραφίες;... Αν ήταν έτσι, το διαδίκτυο θα ήταν γεμάτο με εκατομύρια άλλες αντίστοιχες...(J.B)
‘unquote’

Ή αν το θέλεις, με την καθαρή επιστημονική του διατύπωση...

.. ας υποθέσουμε πως ήταν απλά μια φωτογραφία της Πολικής νύχτας, τότε μέσα σ’ όλες αυτές τις δεκαετίες που ακολούθησαν, δεν θα έπρεπε να ‘χουν κυκλοφορήσει και εκατοντάδες άλλες ανάλογες φωτογραφίες?...Κι αν τέτοιες φωτογραφίες είχαν κυκλοφορήσει, τότε δεν θα είχαν εντοπιστεί από τους πάμπολλους ερευνητές της «Κούφιας Γης», δεν θα είχαν συμπεριληφθεί σε κάποια από τα δεκάδες βιβλία και τις χιλιάδες ιστοσελίδες των υποστηρικτών της θεωρίας, που επέμεναν να παρουσιάζουν μόνο αυτές τις δύο εν λόγω φωτογραφίες?

Προσέξτε τώρα τι σημαίνει αυτό:
Α) Το πρώτο σκέλος του ισχυρισμού είναι λάθος, δηλαδή άλλες αντίστοιχες φωτογραφίες έκτοτε δεν υπάρχουν. Δεν ξέρω αν κάποιος λογικός άνθρωπος θα τολμούσε να ισχυριστεί κάτι τέτοιο, λαμβάνοντας υπόψην πως οι φωτογραφίες που συζητάμε τραβήχτηκαν πριν σαράντα χρόνια, κι έκτοτε οι δορφόροι έχουν υπερπολλαπλασιαστεί... Ο Ηλίας, όπως και νά χει, σκεπτόμενος λογικά, δεν το έκανε. Αντιθέτως θεώρησε πως ισχύει, και πως κι άλλες αντίστοιχες φωτογραφίες έχουν τραβηχτεί. Μάλιστα μου είπε πως εγώ δεν κατάφερα να τις βρω κσι αρνήθηκε εκείνος να μου τις βρει. Επομένως, πάμε κατευθείαν στην περίπτωση Β

Β) Το πρώτο σκέλος του ισχυρισμού είναι σωστό. Τότε λοιπόν, έχουμε δύο περιπτώσεις...

1)Το δεύτερο σκέλος του επιχειρήματός μου είναι λάθος.
Αυτό μπορεί να συμβαίνει αν...

Ια) (Φωτογραφίες με την σκιά-τρύπα στον Βόρειο Πόλο υπάρχουν, αλλά) κάποιοι από τους χιλιάδες ερευνητές που υποστηρίζουν τη θεωρία έχουν βρει, αλλά δεν έχουν δημοσιεύσει τέτοιες φωτογραφίες. Παρόλ’ αυτά, όλοι επιμένουν να δημοσιεύουν τις πρώτες φωτογραφίες που έχουν δύο βασικά μειονεκτήματα: δεν είναι πρωτότυπες (και κάθε ερευνητής αναζητάει την πρωτοτυπία) και οι συγκεκριμένες έχουν συχητηθεί πολύ και από κάποιους έχουν έχουν αμφισβητηθεί. Επομένως η περίπτωση αυτή οδηγεί σε άτοπο. Αν κάποιοι τις είχαν θα τις είχαν δημοσιεύσει (και μάλιστα θα φώναζαν όπως ο Πάλμερ,... «Ιδού η Τρύπα!).

Ιβ) (Φωτογραφίες με την σκιά-τρύπα στον Βόρειο Πόλο υπάρχουν και) κάποιος/κάποιοι από τους ερευνητές τις έχουν δημοσιεύσει, αλλά εγώ δεν το έχω ανακαλύψει. Από την γνώση και την εμπειρία μου νομίζω πως είναι άτοπο. Παρόλο που έχω μια τεράστια βιβλιογραφία που περιλαμβάνει και όλα τα βιβλία που ασχολήθηκαν με το θέμα τα τελευταία 50 χρόνια, παρόλο που έχω 30 παχιά ντοσιέ των 500 σελίδων με οτιδήποτε σχετικό έχει δημοσιευτεί στο internet μέχρι τουλάχιστον πριν από λίγα χρόνια, και δεν γνωρίζω καμία τέτοια φωτογραφία. Ωστόσο, καλώ τον Ηλία να μου υποδείξει κάποιον ερευνητή που να το έχει κάνει. Μια ίδια φωτογρφία από μεταγενέστερη εποχή, Είναι απλό.

Ιγ) (Φωτογραφίες με την σκιά-τρύπα στον Βόρειο Πόλο υπάρχουν αλλά) τόσο εγώ και χιλιάδες ερευνητές δεν τις έχουμε βρει. Μετά από την έρευνα που έχω κάνει, τόσο στο internet, όσο και σε βιβλιογραφία (που περιλαμβάνει και φωτογραφικά albums της Nasa) φαίνεται άτοπο. Ακόμα πιο απίθανο μοιάζει να μην έχει εντοπιστεί έστω και μια από τους χιλιάδες ερευνητές, μερικοί απ’ τους οποίους έχουν συμπεριλάβει δεκάδες άλλες νεώτερες δορυφορικές φωτογραφίες της Γης στο βιβλίο τους (π.χ. Jan Lamprecht, ‘Hollow Planets’ ) , επομένως έχουν πρόσβαση στα αρχεία της NASA.

Καθώς τα παραπάνω είναι άτοπα, πάμε κατευθείαν στην περίπτωση 2

2) Το δεύτερο σκέλος του επιχειρήματός μου είναι σωστό. Τότε συμβαίνουν πάλι δύο τινά...

2α) Το επιχείρημα είναι σωστό. Επομένως αδίκως δέχτηκα ένα σωρό κατηγορίες, χλευασμούς, λασπολογίες, βρισιές, ειρωνίες και τότε ο Ηλίας, όπως έχει επίσημα δηλώσει...
Επίσης μην ξεχνας πως η συζήτηση για την πολικη νύχτα ξεκίνησε γιατί:
α) Χαρακτήρισες κάποια άποψη "αστεία", συγκεκριμένα δικια μου άποψη. Δυο τινα: είτε η άποψη είναι αστεια, τα επιχειρήματα σου το αποδεικνύουν και φεύγω ντροπιασμένος, είτε η εξήγηση δεν είναι αστεία και τουλάχιστον εγώ θα σε κάνω να βλασθημάς την ώρα που σκέφτηκες να το χαρακτηρίσεις έτσι, αντι να πεις απλως "διαφωνώ γιατι..."Ηλίας

2Β) Η μέθοδος «εις άτοπον απαγωγή» είναι λάθος.
Το παράδοξο είναι, πως ενώ το επιχείρημά μου φαίνεται τελικά να είναι σωστό, ο Ηλίας μου έφερε ένα σωρό διαφορετικά επιχειρήματα που, κατά τη γνώμη του, είναι αντιιφατικά μαζί του. Αν είναι έτσι, που εγώ δεν έχω λόγο να μην το δεχτώ (άλλωστε είπαμε, Πολική νύχτα υπάρχει), αυτό συνεπάγεται πως καταρχήν δεν έχω κανέναν λόγο να ντρέπομαι αφού το επιχείρημά μου ήταν σωστό και, κυρίως, αναιρείται η εγκυρότητα της μεθόδου της «εις άτοπον απαγωγή», αφού δίνει αντίθετο αποτέλεσμα με άλλες επιστημονκές μεθόδους.
Έτσι φυσικά, ο Ηλίας ακυρώνει μια βασική επιστημονική μέθοδο που νωρίτερα μας εγκωμίαζε (και την εφάρμοσε και για να επιχειρηματολογήσει κατά της θεωρίας της Κουφιας Γης), αποδεικνύονοντας ότι, μπορεί μεν η Γη να μην είναι Κούφια, αλλά είναι Κόύφια η Ορθόδοξη Επιστήμη.

Ηλία, το αφήνω στο χέρι σου, και παρακαλώ απάντησε μόνο εσύ, για να κλείσει αυτή η αντιπαράθεση, έστω και καθυστερημένα, όπως ξεκίνησε. Όπως θα πρεπε να χει κλείσει στο post 62 (αλλά λυπάμαι να κουράζω τον κόσμο με τέτοιου είδους αναλυτικά επιστημονικογραφήματα)

Σε καλώ λοιπόν, να αποδείξεις το επιστημονικό σου πνεύμα. Τι από τα δύο συμβάινει?...

Χαιρετώ...

Giorgos
27-01-06, 08:27
Συγγνωμη αν επεμβαινω, αν και το τοπικ αυτο διχνει να απευθηνεται στον Ηλια και μονο, συν οτι δεν εχω καθησει να παρακολουθισω ολο το θεμα τις κουφιας Γης για ευνοητους λογους, αλλα ειναι πραγματι το θεμα εκει; ή μηπως στο οτι ο τοτε δορυφωρος τις εσσα φωτογραφισε την γη σε περιστροφη χωρις να απαθανατισει την περιοχη του πολου; αυτη δεν ηταν και η επισημη απαντιση της ΝΑΣΑ; Ασχετα με την αντιπαραθεση σας λοιπον γιατι κολισατε σε κατι τοσο αμφισβητισιμο και δε πιασατε το θεμα που εθεσε η ΝΑΣΑ;

Απο την αλη θεωρω πως η πολικη νυχτα που διαρκει 6 μηνες δεν ακρειται μονο στους πολους, αλλα φτανει μεχρι και τις ακτες ισως και παραπερα τις ρωσιας/κινας/αλασκα, και απο την αλη μερια μεγαλητερο τρημα της αρκτικης. οποτε αυτο με τη νυχτα "δεν πιανει πλεων"

Οσο για το πρωτο, την απαντηση της ΝΑΣΑ, που θεωρω πολυ λογικη σημερα οι δορυφωροι, περισσοτεροι με φωτογραφιες καλητερης ποιοτητας, εμφανιζουν ολη( ; ) την Γη (μαζι με τους πολους).
Προκειται για απατη; Προσωπικα δεν το νομιζω.

Και παλι συγγνωμη για την παρεμβαση.
Γιωργος

Jonathan Bright
27-01-06, 11:43
Γιώργο, καταλαβαίνω αυτά που λες. Κι εγώ τα ανέφερα όλα αυτά τα επιχειρήματα, κι εγώ αναφέρθηκα στην απάντηση της NASA, και ο Ηλίας αφού προσπάθησε να γελοιοποιήσει τα επιχειρήματά μου, πρότεινε διάφορες εξηγήσεις.
Καταλαβαίνω γιατί δεν μπορείς να διαβάσεις το topic περί Κούφιας Γης και έχεις απόλυτο δίκιο, ωστόσο αυτό το topic που βρισκόμαστε τώρα δεν έχει σχέση με το θέμα (γιαυτό και ανοίχτηκε ως 'off-topic'), ανοίχτηκε με σκοπό τη διευθέτηση ενός άλλου θέματος, για να δείξει το άτοπο της ορθόδοξης επιστήμης.

Σκέψου του λίγο ακόμα, Ηλία, περιμένω... Αν σου είναι δύσκολο να απαντήσεις, να βάλουμε τότε ψηφοφορία να δούμε τι πιστεύει ο κόσμος... Αλλά αρκετά τον κουράσαμε νομίζω...

Ηλιας
27-01-06, 12:44
Giorgo δεν πειράζει που το τοπικ απευθύνεται μόνο σε εμένα... Μπορεί αυτό να μοιάζει αντιπαράθεση, αλλα δεν παύει να είναι και μία κριτική αντιμετώπιση ορισμένων τρόπων σκέψης, πράγμα το οποίοι τουλάχιστον εγώ το θεωρώ σημαντικό.

Τώρα, για να τελειώνω με την κριτική του JB, στην οποία δεν θα επιμείνω άλλο παρα μόνο στις επιστημονικές εξηγήσεις που δίνει σε άλλο τοπικ, καθώς όλα αυτά τα γράφω εν ώρα εργασίας και τουλάχιστον θα νοιώθω καλύτερα αν δε σπαταλάω αυτό το χρόνο για να επαναλαμβάνω τα ίδια και τα ίδια και να εξηγώ προφανή πράγματα. Όσο πιο συνοπτικά (λέμε τώρα), λοιπόν, γίνεται, εξηγώ:

«αστείο», σε σύγκριση με άλλα σοβαρότερα επιχειρήματα του ίδιου ατόμου, που έχριζαν βαθύτερης διερεύνησης.

Όπως σωστά γράφεις, με βάση τα δικά μου σχόλια, ναι όντως ενοχλήθηκα από το χαρακτηρισμό "αστεία". Μόνο που δεν γράφεις (παρόλο που το έχω έξηγήσει σε πολύ πρόσφατο ποστ μου) πως δεν ήταν μόνο το "αστεία" το ενοχλητικό σχόλιό σου. Μην ξεχνιόμαστε λοιπόν. Αυτή τη φορά, δε θα μπω στη διαδικασία να υποδεικνύω αριθμό ποστ, να κάνω quote απο δω και απο 'κει. Είναι γνωστό που και τι έχω γράψει (και πόσες φορές το έχω γράψει).

Τεκμηρίωσα δε αυτήν την άποψη, χρησιμοποιώντας την επιστημονική μέθοδο της «ατόπου απαγωγής» (την οποία αργότερα θα εγκωμίαζε ο ίδιος ο συνομιλητής, τονίζοντας πως χρησιμοποιείται παντού από απλά προβλήματα μέχρι υψηλού επιπέδου επιστημονικές μελέτες), παρουσιάζοντας έναν απλό και καθ’ όλα τα χαρακτηριστικά, ορθολογιστικό συνειρμό, λέγοντας .. ας υποθέσουμε πως ήταν απλά μια φωτογραφία της Πολικής νύχτας, τότε μέσα σ’ όλες αυτές τις δεκαετίες που ακολούθησαν, δεν θα έπρεπε να ‘χουν κυκλοφορήσει και εκατοντάδες άλλες ανάλογες φωτογραφίες?

Όντως εκθίασα την "εις άτοπο απαγωγή". Και συνεχίζω να την εκθιάζω.

Όσον αφορά τη δικιά σου προσέγγιση, επιχειρείς να χρησιμοποιήσεις την εις άτοπο απαγωγή, αλλά τη χρησιμοποιείς λάθος:

1) Γιατί υποθέτεις πως έχουμε δύο τινα: πρωτον, πως η εξήγηση είναι αυτή που λέω, αρα πρεπει να υπάρχουν και άλλες φωτό της πολικής νύχτας που θα έπρεπε να έχουν δημοσιευτεί
2) Δεύτερον, πως η εξήγηση που δίνω είναι λάθος, άρα γι' αυτό δεν έχουν δημοσιευτεί και άλλες φωτό της πολικής νύχτας.

Απορρίπτεις την εξήγησή μου λέγοντας, με βάση την εις άτοπο απαγωγή, αφού δεν έχουν δημοσιευτεί φωτό της πολικής νύχτας. Μέγα λάθος:

α) Η δημοσίευση ή όχι μιας φωτό δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την επιστημονική της εξήγηση. Η εις άτοπον απαγωγή που χρησιμοποιείς προσπαθεί να συνδέσει αίτια με συνέπειες που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση.
β) Δυστυχώς δεν έχουμε μόνο δύο τινα, έχουμε πολλά "τινά" ακόμα...

- Φωτό σαν κι αυτές έχουν δημοσιευτεί αλλά όχι στο ιντερνετ, όπου κάτι τέτοιο δεν έχει ίσως και πολύ νόημα, αλλά σε επιστημονικές δημοσιεύσεις, όπου εκεί οι φωτό χρησιμοποιούνται για επιστημονικές αναλύσεις. Έχουν αναζητήσει οι ερευνητές σαν κι εσένα ή ερευνητές της κούφιας Γης, της εναλλακτικής επιστήμης και ερμηνείας (οπως θες ονόμασέ τους) τέτοιες φωτό σε περιοδικά όπως Science, Nature, Journal of Geophysical Research, Earth Moon and Planets, Geophysical Research Letters κλπ κλπ για να δούνε τι παίζει ή απλά αναζητούνε στο internet μερικές φωτό, ελπίζοντας πως η ΝΑΣΑ τις έχει βάλει σε κάποια press release ή σε κάποια ιστορική της ιστοσελίδα;
- Οι φωτό και η εξήγηση είναι διαθέσιμες σε αυτούς που έχουν τη διάθεση να ψάξουν λίγο παραπάνω, αλλά οι εναλλακτικοί ερευνητές απλά μένουν κολλημένοι σε μία-δύο φωτό γιατί έτσι κι αλλιώς δε χρειάζονται παραπάνω για να πείσουν το ενθουσιώδες τους κοινό πως όντως δείχνουν τρύπα στους πόλους. Εσύ αμφιισβητείς πως κάτι τέτοιο γίνεται, πως είναι δυνατόν να υπάρχουν άνθρωποι που να κοροιδεύουν επι χρόνια και με τόσο θράσος τον κόσμο. Και εγώ σου έδωσα παράδειγμα το Λιακόπουλο, για να σου δείξω ότι υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι. Συνεπώς δεν μπορείς και δεν πρεπει να στηρίζεσαι στη φαινομενική αξιοπιστία που ίσως έχουν κάποια άτομα. Και αυτό και ισχύει και για τους επιστήμονες. Γι' αυτό κι εγω δεν σου ειπα ποτέ πως η μαύρη περιοχή δείχνει έτσι γιατί το λένε οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, οπότε νομίζεις επι 40 χρόνια θα κοροιδεύαν τον κόσμο; Και δεν είναι μόνο ο Λιακόπουλος... πάρε παράδειγμα τον Σιχστιν (ή οπως λέγεται) που μιλάει για το Νιμίρου τόσα και τόσα χρόνια βασιζόμενος σε λάθος μεταφράσεις Σουμεριακών κειμένων... Παρόλο που του έχουν υποδειχθεί τα λάθη, επιμένει στα ίδια ψέματα για να προωθεί τις απόψεις του. Πάρε παράδειγμα τη ΝΑΣΑ, που κατάφερε να καταστρέψει ολόκληρο διαστημόπλοιο (Mars Polar Orbiter) επειδή οι μηχανικοι κάναν κάποιες μετρήσεις σε εκατοστά και οι πλοηγοί του σκάφους σε ιντσες! Το αν είσαι λάθος θα το αποδείξει το αποτέλεσμα, τα επιστημονικά επιχειρήματα και όχι η αξιοπιστία κάποιου ατόμου ή κάποιας υπηρεσίας... Και επιπλέον αν πάρουμε τη δική σου λογικη. Η ΝΑΣΑ επιμένει σε μία εξήγηση 30 χρόνια, οι ερευνητές της κούφιας Γης επίσης στην ίδια άποψη για 30 χρόνια, εγώ επιμένω για 5 χρόνια, εσύ για 15, αλλος για 25 χρόνια... Ποιός είναι τότε σωστός;

Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά από τα "τινα" που έπρεπε να λάβεις στην εις άτοπο απαγωγή... Απορρίπτεις μία πιθανότητα, αλλα υπάρχουν αλλες ...δέκα. Συνεπώς η εις άτοπον απαγωγή σου είναι λάθος. Δεν μπορεί να καταλήξει σε συμπέρασμα. Και πάνω απ' ολα δε μπορει να καταλήξει σε συμπέρασμα γιατί ξανατονίζω: Η δημοσίευση ή όχι μιας φωτό δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την επιστημονική της εξήγηση.

Και για να τελειώνουμε με το θέμα της ύπαρξης δεδομένων ή όχι... Αν όντως οι ερευνητές που αναφέρεις ήταν σοβαροί, θα είχαν αναπαράγει τις φωτό από πρωτογενή δεδομένα. Είναι διαθέσιμα, μπορούσαν να τα χρησιμοποιήσουν, να παράγουν όσες φωτό της πολικής νύχτας θέλουν, όσα μωσαικά θέλουν, αντί να περιμένουν τη ΝΑΣΑ και την κάθε άλλη διαστημική υπηρεσία να βγάλει μαι τέτοια φωτό σε κάποιο της site ή σε press release. Αφού είναι ερευνητές, γιατί δεν ξέρουν πως το site αυτό μπορεις να παραγγείλεις τα δεδομένα και τις φωτό όχι μόνο των δορυφόρων ΕΣΣΑ, αλλά πολών ακόμα. Βάλε πχ ESSA spacecraft name & Earth Sciences στο discipline. (http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/sc-query.html ).

Γιατί δεν το κάνουν; Δεν έχουν λεφτά για τα δεδομένα; ~10 ευρώ το CD κοστίζει και υπάρχουν και άλλα που αν δεν τα θες σε CD τα κατεβάζεις δωρεάν απο το internet. Μήπως απλά γιατί δεν έχουν ιδέα πως να χειριστούν τέτοια δεδομένα; Μήπως απλά γιατί τους συμφέρει να λένε στον κόσμο πως "δημοσιευμένα θεωρούνται τα δεδομένα που βγαίνουν σε press release & σε απλές ιστοσελίδες στο ιντερνετ"; Τόσα χρόνια δε σου κάνει εντύπωση που μάλλον για αυτή την ύπαρξη των δεδομένων, το μαθαίνεις όχι από αυτούς, αλλά από εμένα;

Αυτά εν ολίγης... Εν κατακλείδι:

α) Δε φεύγω ντροπιασμένος
β) Χρησιμοποιείς λάθος λογική συνδέοντας δημοσιεύσεις φωτό με λάθος επιστημονικές εξηγήσεις
γ) Η εις άτοπο απαγωγή είναι καλή μέθοδος αλλα τη χρησιμοποιείς ελλιπώς
δ) Δημοσιευμένα δεδομένα υπάρχουν, αλλά κανείς από τους "ερευνητές" εδώ και δεκαετίες δεν μπήκε στον κόπο να αναφερθεί σε αυτά, πόσο μάλλον να τα χρησιμοποιήσει.
ε) Δεν ξέρω αν όντως παραποιείς απαντήσεις μου, αν δε διαβάζεις προσεκτικά, αν ξεχνάς τι έχω γράψει, το θέμα είναι πάντφως πως πολλά πράγματα με έχεις αναγκάσει να τα επαναλάβω πολλές φορές και να χάνω το χρόνο μου. Αν αυτό δε γίνεται επίτηδες (πχ. απλά ξεχνάς), οκ, παίρνω πίσω τους χαρακτηρισμούς που έκανα για παραποιήσεις κλπ. Αν όμως γίνεται επίτηδες, θα έπρεπε να ντρέπεσαι. Το τι απ' ολα αυτά γίνεται, μόνο εσύ το ξέρεις. Δε μπορώ να στο αποδείξω. Το μόνο που μπορώ να σου αποδείξω είναι πως σου έχω υποδείξει πολλές φορές πράγματα που έχω επαναλαβει. Αλλά απο 'κει και πέρα, αυτό το βιολί δε μπορώ να το συνεχίσω.

Αυτά... Πάω για δουλεία τώρα γιατί αλλιώς θα με απολύσουν...

Voel
27-01-06, 12:45
Αγαπητε Bright, σαν συντονιστης και σαν απλος χρηστης δεν εχω καταλαβει τον λογο για τον οποιον ανοιξες αυτο το thread.....Αν εχεις κατι να πεις θα μπορουσες να το πεις καλιστα στο υπαρχων thread. Αν απο την αλλη προσπαθεις απλα να ανοιξεις ενα δευτερο μετωπο εναντιων του Ηλια και των "σκεπτικιστων" ειναι κατι το οποιο δν μπορει να γινει αποδεκτο βασει των κανονων αυτου του φορουμ......

Jonathan Bright
27-01-06, 13:11
Αναμενόμενο. Όταν ένας ορθόδοξος επιστήμονας τα βρίσκει σκούρα, προσπαθεί απλά να θολώσει τα νερά...
...Εδώ αγαπητέ, μιλάμε για απλή Μαθηματική λογική!
Νομίζεις πως εγώ είμαι αιρετικός, που παραδέχομαι κάποιους επιστήμονες, ενώ εσύ αμφισβητείς ΚΑΘΕ ερευνητή, απ' όσους ασχολούνται με τέτοια ζητήματα (μαζί και όλους τους ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ, που το κάνουν) και επιμένεις πως λένε ψεύδη για να κοροιδέψουν τον κόσμο, επώνυμοι, ανώνυμοι, καταξιωμένοι, άγνωστοι, όλοι!... Και όλοι είναι τόσο "φτηνοί", που δεν θέλουν να δώσουν 10 ευρώ για ένα cd. Πόσο γραφικοί γίνονται μερικές φορές οι "ορθόδοξοι" επιστήμονες, πόσο χαμηλά πέφτουν για να στηρίξουν τα επιχειρήματά τους... Το γεγονός ότι έχω αγοράσει 350 σχετικά βιβλία σου λέει κάτι?... Ή νομίζεις ότι είμαστε όλοι μια παγκόσμια συνωμοτική παγκόσμια ομάδα που μοιραζόμαστε τα ίδια βιβλία μεταξύ μας???
Αγόρασε το CD εσύ, και θα σου δώσω 5 φορές αυτά τα λεφτά αν μου βρεις άλλες ίδιες φωτογραφίες! ...ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΕΙΛΕ ΜΟΥ ΕΣΥ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ, ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΤΑ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ 'ΤΙΝΑ' ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ ΙΣΧΥΟΥΝ!!!!!!!

Ακόμα και τώρα παραποιώ τα λόγια σου, όταν παραθέτω ΟΛΑ τα σχετικά αποσπάσματα παραπάνω?

Ας είναι. Δεν περίμενα φυσικά να ομολογήσεις ότι έχω δίκιο,
δεν είναι συνήθης πρακτική των ορθόδοξων επιστημόνων να αμφισβητούν θεμελιώδεις αρχές της επιστήμης, αλλά ούτε και να παραδέχονται τα λάθη τους!

Δυστυχώς όμως για σένα υπάρχει κάποιος που κρίνει. Ο κόσμος που νομίζετε ότι μπορείτε να χειρίζετεστε κατά βολήν...

Όπως και να 'χει, πήρα αυτό που ήθελα.

Στο καλό! ...Μη μείνεις και χωρίς δουλειά! Καλή σταδιοδρομία!

Jonathan Bright
27-01-06, 13:48
Αγαπητε Bright, σαν συντονιστης και σαν απλος χρηστης δεν εχω καταλαβει τον λογο για τον οποιον ανοιξες αυτο το thread.....Αν εχεις κατι να πεις θα μπορουσες να το πεις καλιστα στο υπαρχων thread. Αν απο την αλλη προσπαθεις απλα να ανοιξεις ενα δευτερο μετωπο εναντιων του Ηλια και των "σκεπτικιστων" ειναι κατι το οποιο δν μπορει να γινει αποδεκτο βασει των κανονων αυτου του φορουμ......

Γιαυτό ακριβώς δήλωσα πως αποχωρώ, Voel, γιατί είδα πόσο επιλεκτικά εφαρμόζονται οι κανόνες αυτού του forum...

Ή χρειάζεται να θυμίσω?...

Jonathan Bright Senior Member Εγγραφή: 10-03-2005Μηνύματα: 204

Και μετά λες...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΗλιαςΜε πουστιές, και με φαινομενικά ευγενικό λόγο, με παρουσιάζεις εμένα μαλάκα.

Και τελικά καταλήγουμε να συμφωνούμε σε ένα σημείο...
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΗλιαςΣυντονιστές υπάρχουν, στο χέρι τους είναι να χειριστουν το θέμα.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από ΗλιαςΑν σε πειράζουν οι βρισιές, λυπάμαι. Απλά θα πρεπει να μάθεις να μην τις προκαλείς. Και υπάρχει ολόκληρο κατεβατό που εξηγεί πως καταλήξαμε εκεί. Αλλά φυσικά εσύ απομωνώνεις και πάλι μια πρόταση. Για να δοθεί η εντυπωση "Ορίστε ποιότητα λόγου από τον επιστήμονα!"

Εμένα δεν με πειράζει σε προσωπικό επίπεδο. Αφού δεν ενοχλεί τους διαχειριστές του forum... (J.B)

quendi
27-01-06, 13:59
Εχει ενδιαφερον πως συνεχιζει ο εν λογω κυριος να επιμενει σε ενα θεμα που οπως ο ιδιος δηλωσε δεν αποτελει τεκμηριο του αν η Γη ειναι κουφια ή οχι.Απ την στιγμη που οπως λεει ψαχνει ολες τις υποθεσεις,ακομα κ αυτη που η Γη ειναι συμπαγης ειναι καθηκον του να ψαξει ολες τις πηγες. Για αυτο θα τον προκαλεσω να στειλει email στις ΝΑΣΑ,ΕSΑ,στο JPl,στο ινστιτουτο Μax Planck (αν μπορει συγκεκριμενα σε μηχανικους/επιστημονες που δουλευουν σε δορυφορικα προγραμματα) και αλλου,στην Ελληνικη Αστρονομικη Ενωση,σε καθηγητες αστρονομους των Πανεπιστημιων, σε αστρονομικα (επιστημονικα κ ερασιτεχνικα) φορουμς πχ www.astrovox.gr για να του ερθουν διαγραμματα,φωτογραφιες,εξηγησεις,απαντησεις,ερωτη σεις κ εγω δεν ξερω τι αλλο..κ να μας τα παραθεσει στο site.Tι εχει να πει για αυτο? Αλλα ναι ξεχασα ολοι αυτοι οι "ειδικοι" ανηκουν σε μια τεραστια συνονωσια κ καταφερνουν να στελνουν ολες αυτες τις αποστολες με καποια μυστικη φυσικη κ οχι με Νευτωνια.Αληθεια θα ηταν καλο να μας εξηγουσε γιατι στα μισα του επιχειρηματα στο αλλο τοπικ χρησιμοποιει Νευτωνια Φυσικη για να αποδειξει τα (λαναθασμενα δυστυχως συμφωνα με τη δογματικη φυσικη) συμπερασματα του,οντας μη φυσικος..κ γιατι στα αλλα μισα γραφει πραγματα που ή καταρριπτουν τη Νευτωνια φυσικη ειτε την χλευαζουν..Αγαπητα μελη το προσεξατε αυτο??(ουτε σωστο copy & paste?? k μην προσπαθησεις να αλλαξεις κατι,ειναι ολα σωσμενα..οι απαντησεις σου ερχονται εαν δεν με προλαβει αλλος..εχουμε κ αλλα σοβαρα πραγματα να κανουμε αυτην την περιοδο-μην ανησυχεις..)

Ακομα εχω να δηλωσω οτι εχω βρει 10 με 15 φωτογραφιες (κολαζ),σημερα που εψαξα πρωτη φορα, καλοκαιριου κ χειμωνα κ για τους δυο πολους στο Ιντερνετ..Ζητω απο (οποιο μελος ενδιαφερεται βεβαια) να τις βρει κ να τις παραθεσει στον αγαπητο JB (για τις δουν κ οι αλλοι ερευνητες..) ωστε να μαθει να ψαχνει..Ειναι λιγο δυσκολο βεβαια αλλα κ εγω εμαθα μετα απο 4-5 μηνες να ψαχνω στις δαιδαλωδεις αστρονομικες βασεις δεδομενων.

Φιλε Γιωργο
Η διαδικασια ειναι αυτη οπως την εχω περιγραψει κ αλλου: Ετσι οπως το λες εσυ ειναι πολυ σωστο αλλα μιλας για το ενα στιμιαιο καρε.Εδω εχουμε αθροιση:Ο δορυφορος (την περιοδο που εχουμε πολικη νυχτα σε ενα απ τα δυο ημισφαιρια) παιρνει καρε (χρειαζονται τουλαχιστον 24 ωρες για τη διαδικασια). Καθως η Γη περιστρεφεται η "σκια" της νυχτας περιστρεφεται κ αυτη πανω στην επιφανεια.Καθε καρε οπως καταλαβαινεις εχει παντα μια μεγαλη σκια οπως αυτη της φωτογραφιας μου. Καθως ομως αθροιζονται κ συγκολουνται "σφαιρικα" κραταμε μονο τα φωτεινες περιοχες,ομως υπαρχει μια περιοχη που ειναι παντα εκεινη την περιοδο σκοτεινη (λογω της κλισης του αξονα της γης) κ αυτη η περιοχη δεν ειναι αλλη απο τον Πολο της Γης. Λογω της κινησης της "σκιας" απο την συνθεση προκυπτει στην περιοχη ενας σκοτεινος κυκλος

Βασικα ετοιμασα ενα βιντεακι το οποιο δεν αφηνει κανενα περιθωριο αμφισβητησης κ που θα τους κανει ολους να καταλαβουν τι παιζει με την τρυπα κ γιατι προκυπτει απ το κολαζ..αν δεν ανεβαινει θα δωθει στους διαχειριστες..

Δεν άλλαξε τίποτε από τις τελευταίες δηλώσεις μου, ωστόσο επειδή άκουσα πως εξαιτίας της τροπής που πήρε το θέμα προέκυψαν μεγάλες διαμάχες και πως άλλοι με υποστήριξαν κι άλλοι απογοητεύτηκαν από την επιμονή μου να αντιτίθομαι στις επιστημονικές απόψεις των 'ειδικών'

Σταματα τον πολεμο εντυπωσεων,μιλαω σαν συντονιστης τωρα, μεγαλη διαμαχη δεν εγινε πουθενα,για προφανεις λογους βεβαια..κ αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν ολοι οι συντονιστες. Πριν την τελευταια σου επιθεση προς εμας,ειχε ληξει η αντιπαραθεση σου με τον Ηλια..εγω δεν σου ειχα μιλησει καν ασχημα αλλα επειδη τα ειχες παρει με τον Ηλια πηρε κ μενα η μπαλα..Δεν υπηρχε λογος για να φυγεις απ το φορουμ. Τα παντα ενοχλουν τους διαχειριστες του φορουμ οπως κ αυτα:οπότε μπορείτε ελεύθερα να κάνετε αυτό που κάνετε πάντα, να παραπλανήσετε την κοινή γνώμη... Μπορείτε να γράψετε να παρερμηνεύσετε, να διαστρεβλώσετε να χλευάσετε

Eιναι κ αυτα αγαπητε υβρεις!!! Οι μεγαλυτερες που θα μπορουσες να πεις,καλυτερα να με πεις μαλ..α παρα αυτες τις κατηγοριες!! Αυτες δεν θιγουν υποληψεις νομιζεις???Εγω δεν θα μπορουσα να ζητησω επεμβαση για αυτα ενω δεν σου ειχα πει τιποτα επιληψιμο??

Νομιζω οτι το παρον θεμα δεν εχει ουσια καλυτερα αυτα που προσθετουν κατι να μεταφερθουν στο αλλο τοπικ ή να κλειδωθει..

Jonathan Bright
27-01-06, 14:41
Ακομα εχω να δηλωσω οτι εχω βρει 10 με 15 φωτογραφιες (κολαζ),σημερα που εψαξα πρωτη φορα, καλοκαιριου κ χειμωνα κ για τους δυο πολους στο Ιντερνετ..Ζητω απο (οποιο μελος ενδιαφερεται βεβαια) να τις βρει κ να τις παραθεσει στον αγαπητο JB (για τις δουν κ οι αλλοι ερευνητες..) ωστε να μαθει να ψαχνει..Ειναι λιγο δυσκολο βεβαια αλλα κ εγω εμαθα μετα απο 4-5 μηνες να ψαχνω στις δαιδαλωδεις αστρονομικες βασεις δεδομενων.

Φοβερή δήλωση!!!!! Δε χρειάζεται φυσικά να τις δημοσιεύσεις εσύ, για να τις υποστηρίξεις, γιατί να χρειαστεί? Ας ψάξουν άλλοι... ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?

Σταματα τον πολεμο εντυπωσεων,μιλαω σαν συντονιστης
τωρα, μεγαλη διαμαχη δεν εγινε πουθενα,για προφανεις λογους βεβαια..κ αυτο μπορουν να το επιβεβαιωσουν ολοι οι συντονιστες.

Αυτό είναι το πρόβλημά μου, αγαπητέ quendi, ότι μιλάς ΑΚΟΜΑ σαν "συντονιστής"!... Συγχαρητήρια, Gateway, να τους χαίρεστε!

Ίσως έτσι καταλάβει ο κόσμος γιατί οι συγγραφείς-ερευνητές αποφεύγουν να μπαίνουν να γράψουν σε forum, αν δεν είναι δικά τους... Όμως εγώ επέμενα να γράφω έτσι, σαν κοινό μέλος, αρνήθηκα ακόμα και να γίνω επίσημα μέλος της Gateway, όταν μου προτάθηκε, προτίμησα να συνεχίζω να συμβάλλω χωρίς τίτλους...

Λύσε εσύ quendi, τα προβλήματα που έχει ο κόσμος και που αναζητάει γνώσεις και μερικές φορές και βόηθεια.
Με το τηλεσκόπιό σου!...

Τέλος.

Ηλιας
27-01-06, 14:47
α) Η δημοσίευση ή όχι μιας φωτό δεν έχει απολύτως καμμία σχέση με την επιστημονική της εξήγηση. Η εις άτοπον απαγωγή που χρησιμοποιείς προσπαθεί να συνδέσει αίτια με συνέπειες που δεν έχουν καμμία απολύτως σχέση.
β) Δυστυχώς δεν έχουμε μόνο δύο τινα, έχουμε πολλά "τινά" ακόμα...

Μην τα ξεχνάς αυτά. Εγώ ακόμα περιμένω τη σύνδεση μεταξυ της πράξης της δημοσίευσης και της επιστημονικής εξήγησης.

Συνεπώς δεν μπορείς και δεν πρεπει να στηρίζεσαι στη φαινομενική αξιοπιστία που ίσως έχουν κάποια άτομα. Και αυτό και ισχύει και για τους επιστήμονες. Γι' αυτό κι εγω δεν σου ειπα ποτέ πως η μαύρη περιοχή δείχνει έτσι γιατί το λένε οι επιστήμονες της ΝΑΣΑ, οπότε νομίζεις επι 40 χρόνια θα κοροιδεύαν τον κόσμο;

Η ΝΑΣΑ επιμένει σε μία εξήγηση 30 χρόνια, οι ερευνητές της κούφιας Γης επίσης στην ίδια άποψη για 30 χρόνια, εγώ επιμένω για 5 χρόνια, εσύ για 15, αλλος για 25 χρόνια... Ποιός είναι τότε σωστός;

Εδώ απλώς κάνω το ίδιο που κάνεις και εσύ, χρησιμοποιώ το ίδιο επιχείρημα που χρησιμοποιείς εσύ απλά αντιστρέφωντας το. Δυστυχώς δεν απαντάς γιατί τα 40 χρόνια που πιστεύουν οι ερευνητές της κούφιας Γης στο οτι η φωτό δείχνει τρύπα, υπερισχύουν τα 40 χρόνια που πιστεύει η ΝΑΣΑ πως η φωτό δε δείχνει τίποτα το περίεργο. Και αυτό στο έγραψα για να σου δείξω πως ο χρόνος και η διάρκεια που κάποιος πιστεύει σε κάτι, δε σημαίνει τίποτα, ούτε για τη μία πλευρά, ούτε για την άλλη. Σημασία έχει η επιστημονική εξήγηση και τίποτε παραπάνω.

Αφού είναι ερευνητές, γιατί δεν ξέρουν πως το site αυτό μπορεις να παραγγείλεις τα δεδομένα και τις φωτό όχι μόνο των δορυφόρων ΕΣΣΑ, αλλά πολών ακόμα. Βάλε πχ ESSA spacecraft name & Earth Sciences στο discipline. (http://nssdc.gsfc.nasa.gov/nmc/sc-query.html ).

Δεδομένα υπάρχουν, χρησιμοποίησε τα εσυ, ή οποιος άλλος ερευνητής θέλει να αποδείξει το αντίθετο. Εσύ είσαι αυτός που θέλει να ταρακουνήσει τα νερά, εσύ είσαι αυτός που πιστεύει πως είμαστε ηλίθιοι, εσύ εισαι αυτός που πιστεύει πως στα πανεπιστήμια δεν ξέρουμε να σκεφτόμαστε, εσύ είσαι αυτός που θεωρείς του εναλλακτικούς ερευντές αυθεντίες και εμάς ηλίθιους. Αφού εσύ και οι εναλλακτικοί ερευντές ανήκετε στο άλλο άκρο, θα είναι θέμα χρόνου για σας να πάρετε τα δεδομένα και να τα αξιοποιήσετε για να φανεί το αντίθετο. Δικιά σας έρευνα είναι. Και δε σου ζήτησα εσένα ειδικά να κάνεις την έρευνα. Σου υπέδειξα πως τα δεδομένα υπάρχουν (κάτι το οποίο αμφισβητήτο απο εσένα και τους ερευνητές μερικών από τα 350 βιβλία σου), παρόλ' αυτά πολλά απο τα επιχειρήματα (δικά σου + των εναλλακτικών ερευνητών) βασίζονται στο γεγονός πως η ΝΑΣΑ δίνει μόνο αυτές τις δύο φωτό (και μετά στα σχετικά βιβλία έρχονται οι υπόνιες για συνομωσίες, καλύψεις κλπ κλπ). Υπέδειξα πως αν υπήρχε αμφιβολία για το ποια είναι η εξήγηση της φωτό, στο χέρι των εναλλακτικών ερευντών ήταν, είναι και θα είναι η χρήση των δεδομένων.

Εμένα μου αρκεί να ξέρω φίλε μου πως αν φωτογραφίσω μια σκοτεινή περιοχή στο οπτικό φάσμα, θα φανεί σκοτεινή. Και δε χρειάζεται να συνθέσω φωτογραφίες ούτε να πληρώσω CD για να το δώ αυτό. Δεν είναι υπεκφυγή. Είναι απλή φυσική διαίσθηση. Την οποία ακόμα και αν κάποιος δεν έχει, το πολύ πολύ να πάρει τη φωτογραφική του, να κλεισει το φώς και να βγάλει φωτό χωρίς φλας για να δει το αποτέλεσμα. Αν εσύ το αμφισβητείς, αν κάποιος άλλος από τους ερευνητές το αμφισβητούν αυτό, αυτοί είναι που πρεππει να κατεβάσουν τα δεδομένα και να τα χρησιμοποιήσουν (τα οποία αμφισβητούσες πως είναι διαθέσιμα και δημοσιευμένα). Γιατί εγώ να κάτσω να χάσω το χρόνο, να παραγγείλω δεδομένα, να μάθω να τα χρησιμοποιώ, να προετοιμάσω το καταλληλο λογισμικο για να τα συθέσω για να δω τι; Πως η φωτογράφηση της νύχτας στο οπτικό φάσμα δείχνει μαύρο; Γιατί να σπαταλήσω χρόνο για να ερευνήσω κάτι το οποίο στο μυαλό μου είναι απολύτως ξεκάθαρο, όχι γιατί κάποιος μου το είπε, αλλα γιατί έχω καταφέρει να το εξηγήσω ο ίδιος;

Δεύτερον, δεν ξέρω γιατί τα πήρες όλα προσωπικά... Εγώ αναφέρθηκα γενικά στους ερευνητές που λες πως εδώ και 40 χρόνια δεν έχουν παραθέσει άλλη φωτογραφία και όχι μόνο σε εσένα. Τα 10 ευρώ τα ανέφερα γιατί δεν είναι παράλογο να πιστεύει κάποιος πως ίσως δεδομένα αποστολών κοστίζουν πακτωλούς χρημάτων. Δεν το ανέφερε για να πω κάποιον από τους συγκεκριμένους ερευνητές ή εσένα φτηνιάρη. Το ανέφερα για να πω πως τα δεδομένα είναι οικονομικώς προσβάσιμα. Συνεπώς, κακώς εκρήγνυσαι.

Το γεγονός ότι έχω αγοράσει 350 σχετικά βιβλία σου λέει κάτι?

Ναι, ότι έχεις διάθεση να δίνεις λεφτά για τα βιβλία, και ότι είσαι σε θέση να δίνεις λεφτά για κάτι τετοιο. Καλό αυτό, σίγουρα όχι κακό.

Εν κατακλειδη: στο τελευταίο μήνυμα σου προς εμένα, επέλεξες να ειρωνευτείς και πάλι, να εκραγείς λόγω παρεξήγησης κάποιων γραφομένων μου, να απαιτήσεις να σου κάνω εγώ την έρευνα που εσύ και οι ερευνητές μερικών από τα 350 βιβλία σου πρεπει να κάνουν & να επιμείνεις πως είσαι σωστός και με επεισες αλλα εγώ δεν το παραδέχομαι, αλλα σαφώς χωρίς να μας το αποδείξεις.

Αποχωρώ προσωρινα από το φορουμ για να πέσουν οι τόνοι. Έτσι κι αλλιώς τα επιχειρήματά μου τα έχω γράψει δεκάδες φορές. Απλώς τώρα τα επαναλαμβάνω με διαφορετικά λόγια.

Εις το επανειδίν.

quendi
27-01-06, 15:04
Φοβερή δήλωση!!!!! Δε χρειάζεται φυσικά να τις δημοσιεύσεις εσύ, για να τις υποστηρίξεις, γιατί να χρειαστεί? Ας ψάξουν άλλοι... ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ?

:D :D :D Χαχαχα,μα εσυ δεν μας βαζεις να ψαχνουμε,τα θες ολα ετοιμα..οι "χιλιαδες" ερευνητες δεν βρισκουν το ενα,οι "χιλιαδες" ερευνητες δεν βρισκουν το αλλο..Αν το καταλαβες ειναι προκληση για σενα,για να προλαβεις να τις βρεις μονος σου κ οχι να γινεις ρομπα αν ανεβασουμε,αφου οπως λες "40 χρονια οι ερευνητες δεν βρισκουν αλλες" χαχαχα!!!

Λύσε εσύ quendi, τα προβλήματα που έχει ο κόσμος και που αναζητάει γνώσεις και μερικές φορές και βόηθεια.
Με το τηλεσκόπιό σου!...

Βασικα..με το μικρο μου τηλεσκοπιο δεν μπορω να κανω ερευνα..ερευνα αστρονομου/αστροφυσικου/κοσμολογου που εσυ χλευαζεις,αυτους κ το εργο που εχουν προσφερει στην ανθρωποτητα..Με ενα μικρο τηλεσκοπιο ο Γαλιλαιος βρηκε αποδειξεις οτι η Γη γυρναει γυρω απ τον Ηλιο για να μην ζεις εσυ ακομα στον μεσαιωνα κ τον δογματισμο.

Αυτό είναι το πρόβλημά μου, αγαπητέ quendi, ότι μιλάς ΑΚΟΜΑ σαν "συντονιστής"!... Συγχαρητήρια, Gateway, να τους χαίρεστε!

Αν η gateway κρινει οτι δεν εκτελω τα καθηκοντα μου κ πως υπ'επεσα σε "αματηματα" πολυ ευχαριστως θα σταματησω να ειμαι συντονιστης για να βαλει καποιον καλυτερο απο μενα,σημερα κιολας.Αυτη η προταση μομφης εγινε επειδη ενας (να ηταν μονο ενας..) συντονιστης του metafysiko.gr δεν πιστευει στην κουφια γη,κατι ανεπιτρεπτο ε? ή για αλλους λογους?? (αληθεια σου μιλησα ασχημα πριν το κανεις εσυ?)

Προς gateway team κ λοιπους συντονιστες: Αυτη τη στιγμη σας ζητειται απο ενα επιφανες μελος να μου αρθει το διακαιωμα του συντονιστη. Για να γινεται αυτο κατι δεν παει καλα,οποτε ζητω να κριθω κ να αποφασισετε.

Jonathan Bright
27-01-06, 15:36
:D :D :D Χαχαχα, ...χαχαχα!!!

...Πολύ αστείο. Ο τρόπος με τον οποίο απευθύνεσαι τόσο εδώ (που φυσικά ως μέλος της "κλίκας", αναμενόταν να φανείς), όπως ακριβώς έκανες και στο topic της Κούφιας Γης, γελοιοποιώντας και διασύροντας το θέμα, ΑΚΟΜΑ κι αν ισχυριστείς πως δεν προκάλεσες εσύ αυτό το κλίμα, αλλά αναμφίβολα το βοήθησες πολύ καλά να συντηρηθεί, είναι ενδεικτικός για τις ικανότητές σου ως συντονιστής.

Εμένα λίγο με ενδιαφέρει η θέση σου, ή η θέση του Ηλία, στο forum (πήγαινε να κολακέψεις στο topic για τον ρόλο των ερευνητών, για την διατηρήσεις), αφού πλέον δεν είμαι... "επιφανές μέλος", αλλά απλός επισκέπτης!

Κανείς δεν σε κατηγόρησε για τις απόψεις σου, quendi. Με τον Geowolf που έχει τις ίδιες απόψεις, γιατί δεν δημιουργήθηκε καμία τέτοια ένταση?... Γιατί του έδινα συγχαρητήρια σε κάποιο άλλο topic, που κράτησε μια στάση μάλλον καλύτερη κι απ' τη δική μου?... Δεν σσς προβλημάτισε καθόλου αυτό?...

Όσο περί δογματισμού και μεσαιωνισμού, άσε καλύτερα. Εγώ γιατί φωνάζω εδώ και τόσες μέρες???

Τέλος πάντων, ας σταματήσει επιτέλους αυτό το ανεγκέφαλο παιχνίδι, γίναμε σαν μεσημεριανή εκπομπή- εγώ βγαίνω απ' το παιχνίδι, πάψτε να μου απευθύνετε ερωτήσεις και συνεχίστε μόνοι σας...

quendi
27-01-06, 16:59
Ολα μου τα ποστ στο θεμα κουφια γη ηταν σαν quendi οπου ειπα την αποψη μου,κ πουθενα σαν συντονιστης. Εαν με "αυτο" βοηθησα στην συντηρηση του "κλιματος" τι να πω..υπηρχαν κ αλλοι συντονιστες..(μεταξυ μας το κλιμα ηταν μια χαρα μεχρι την ηρωικη σου εξοδο)

πήγαινε να κολακέψεις στο topic για τον ρόλο των ερευνητών, για την διατηρήσεις

Ωρα αναρτησης ποστ quendi στο θεμα "Ποιος ο ρολος των αυριανων αναζητητων": 13:06 μ.μ.

Ωρα αναρτησης ποστ JB στο θεμα "Κούφια Γη - Offtopic 2 (Pandora's Box)"με το οποιο τιθεται μομφη εις βαρους μου:14:41 μ.μ.

Αυτο στην περιπτωση που δεν ειδες ποτε ανεβασα το ποστ μου..Τα πραγματα που εγραψα εκει τα γραφω απ τη πρωτη μερα που μπηκα εδωμεσα,κ αυτο το γνωριζουν ολα τα μελη,αυτες ηταν κ ειναι οι αρχες που πρεσβευω κ για αυτες με εκαναν συντονιστη,κ επειδη τις πρεσβευαν κ αυτοι ζητησα να γινω..Αραγε πιστευεις ειλικρινα οτι εχω αναγκη να κανω κατι τετοιο? Νομιζεις οτι δεν μπορω να τα χωσω σε καποιους σαν εσενα σαν απλο μελος?? Αυτο εκανα πριν γινω συντονιστης για οσους θυμουνται το ιδιο θα κανω κ τωρα..κυριε ερευνητη..

Νομιζω οτι δεν ειναι πρεπον να συνεχισω να ειμαι συντονιστης μετα απ αυτην την χυδαια επιθεση προς το προσωπο μου που σκοπο εχει να με υποβαθμισει σαν προσωπικοτητα. Ειναι αθλια κ ντροπιαστικη για το επιπεδο του συνομιλητη μου. Χωρις λογο κ χωρις καν να με γνωριζει τολμα να μου αποδιδει μια συμπεριφορα που δεν υιοθετησα ουτε οταν ημουν πιτσιρικι,το γλυψιμο.Δεν με ενδιαφερει ιδιαιτερα ομως,οποιος με γνωριζει ξερει.

Ντροπη κ αισχος.

Geowolf
27-01-06, 18:38
Δεν είχα σκοπό να απαντήσω στο συγκεκριμένο topic αλλά θα το κάνω γιατί αναφέρθηκε το όνομά μου. Ευχαριστώ τον Jonathan Bright για τα καλά του λόγια αλλά δε νομίζω ότι ήταν απαραίτητα. Νομίζω ότι πρέπει να πάψουμε να ξοδεύουμε την ενέργεια και το χρόνο μας στο να γράφουμε και να διαβάζουμε ατέλειωτες σελίδες με διενέξεις και διαμάχες που δεν εξυπηρετούν κανένα σκοπό. Ο τρόπος που ο καθένας εκφράζει τις απόψεις του και κάνει μια συζήτηση διαφέρει και αυτό είναι θεμιτό και ωφέλιμο. Ας είμαστε λίγο ανεκτικοί δείχνοντας λίγο περισσότερο κατανόηση. Δε χρειάζεται να αρπαζόμαστε με το παραμικρό. Το «ταμπεραμέντο» κάποιου μπορεί να πυροδοτήσει σοβαρή σκέψη και συζήτηση αλλά καλό είναι να διατηρείται το μέτρο. Τα παραπάνω τα λέω θεωρώντας ότι κανένας δεν έχει σαν σκοπό του την προσωπική διαμάχη και αντιπαράθεση με τους υπόλοιπους και οι συζητήσεις δεν εξυπηρετούν εγωιστικούς και ιδιοτελείς σκοπούς. Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν τα λόγια μου και γίνουν αιτία για καινούργιο κύκλο διενέξεων.

Voel
27-01-06, 19:27
Κυριε bright

Για πολλοστη φορα σας βλεπω να κατηγορειτε τους συντονιστες του φορουμ για "επιλεκτικη" εφαρμογη των κανονων. Σε καποια αλλη στιγμη μαλιστα κατηγορησατε τους συντονιστες του φορουμ οτι συμπρακτουν σε μια προσπαθεια αποκρυψης της αληθειας και παραπλανησης του κοινου. Επειδη και οι δυο ειναι βαρυτατες κατηγοριες αισθανομαι οτι πρεπει να σας απαντησω.

Δεν επενεβηκα στην συζητηση σας περι κουφιας γης, αν και ειχα αρκετα να πω για την συνεχομενη απαξιωση της "κλασσικης" επιστημης απο το μερος σας. Ο λογος που δεν μιλησα ηταν το γεγονος οτι δεν ειχα το απαιτουμενο γνωστικο επιπεδο για να εκφερω εμπεριστατωμενη αποψη, οποτε αφησα πιο σχετικους χρηστες να απαντησουν. Προσωπικα θα πω οτι θεωρησα τα επιχειρηματα σας σαθρα, και τις προθεσεις σας -μαλλον- υποπτες.

Ας ειναι, εδω δεν θα κρινω τις πεποιθησεις σας αλλα για τα λεγομενα σας κατα της ομαδας των συντονιστων και για την μομφη που εξαπελυετε εναντιον του Quendi και κατα της ομαδας των συντονιστων γενικοτερα.

Οι συντονιστες εφαρμοζουν τους κανονες του φορουμ με τον καλυτερο και πιο δικαιο τροπο που μπορουν. Επανηλλειμενως εχουμε βρεθει στην δυσαρεστη θεση να παρουμε αποφασεις και να λαβουμε μετρα που πληγωνουν φιλους και συνοδοιπορους στην πορεια μας στο χωρο για το καλο και την ευρυθμη λειτουργεια του φορουμ. Εχουμε αποβαλλει ατομα με τα οποια συμφωνουμε 100%, και εχουμε κανει αυστηροτατες συστασεις σε φιλους, κολλητους, και συντροφους επειδη καποια στιγμη παραβιασαν τους κανονες αυτου του φορουμ. Οι συναδελφοι συντονιστες ξερουν καλυτερα πως και με ποιον τροπο εφαρμοζουμε τους κανονες αυτου του φορουμ και ποσο δυσκολο ειναι ορισμενες φορες. Δεν σας επιτρεπω λοιπον να ριχνεται σποντες περι "αδικης" αντιμετωπισης σας και περι συμμετοχης μας σε καποια συνομωσια.

the_black_planet
27-01-06, 20:14
Θα συμφωνησω και εγω με τον αγαπητο Voel και νιωθω την υποχρεωση να εκφρασω την υποστηριξη και την κατανοηση μου στους συντονιστες του Φορουμ καθως και την αναγνωριση μου για τον αγωνα τους στο δυσκολο εργο που επιτελουν.Εγω αλλωστε οπως ξερουν και οι παλαιοτεροι χρηστες δεν ειμαι απο τα "καλα" παιδια του φορουμ και εχω ερθει πολλες φορες σε αντιπαραθεση μαζι τους και εν βρασμω εχω νιωσει το αισθημα του οτι αδικουμε αλλα παντα οταν σκεφτομαι ψυχραιμα προσπαθω να ερθω και στη θεση τους και τοτε αντιλαμβανομαι τη δυσκολια του εργου τους.Απολυτη δικαιοσυνη δεν μπορεις να ζητας(για να αρχισω και τις φιλοσοφιες λιγο) αγαπητε Μπραιτ γιατι η δικαιοσυνη συμφωνα με τους αρχαιους μας προγονους ειναι αρετη,δλδ εν δυναμει ιδιοτητα του ανθρωπου ή και αλλων φυσικων οντοτητων,ως εκ τουτου συμφωνα με τον Πλατωνα ειναι ιδεα,και ως ιδεα δεν μπορει να γινει αντιληπτη στην ολοτητα της απο τον ανθρωπο.Ο καθενας αντιλαμβανεται ενα κομματι της ιδεας που λεγεται δικαιοσυνη και το καλυτερο που μπορουμε να κανουμε για την οσο το δυνατον καλυτερη κατανοηση της ειναι μεσω της διαλεκτικης να επελθει το φιλτραρισμα και η συνθεση των κομματιων της δικαιοσυνης που εχουν κατανοησει καποια ατομα.Με αυτα τα δεδομενα ειναι εμφανες οτι οι δημοκρατικες διαδικασιες μεταξυ των συντονιστων για να παρθουν αποφασεις και το πληθος των συντονιστων(πολυσυλλεκτικοτητα),καθως και η ποιοτητα τους(ανοιχτο μυαλο δλδ,πανω απο ολα) προσφερουν ενα πολυ καλο επιπεδο δικαιοσυνης.Μονο θα διαψευσω τον αγαπητο Βοελ ως προς το οτι συνηθως δειχνουν καποια ανεκτικοτητα,αν και οντως εχουν οδηγηθει σε αποφασεις οπως αυτες που ανεφερε στο ποστ του.Απο εκει και περα νομιζω οτι θα καταλαβαινεις οτι δεν μπορεις να ζητας το ιδεατο στον κοσμο της γεννησης και της φθορας,αυτο ειναι ευκολα αντιληπτο.Εκτος αν οντως πιστευεις οτι προκειτε για καποια συνομωσια εναντιον σου ή καποια υπερ το δεον συμπαθεια προς τους διαφωνουντες προς εσενα.Παντως σε καμια περιπτωση δεν μπορεις να τους κατηγορησεις οτι προσπαθησαν να περιορισουν την ελευθερια εκφρασης σου.Απο εκει και περα οπως σου ειπα πριν,δειχνουν τα παιδια καποια ανοχη(μεχρι ενος οριου παντα) και μονο οταν καποιος ξεπερασει τα εσκαμενα,λαμβανονται αποφασεις. οπως διαγραφη μελων.Αλλα το μετρο τους(οριο) αυτο ειναι σταθερο για ολους,και αυτο ειναι δειγμα δικαιοσυνης,εννοω οτι αυτη την ανεκτικοτητα την δειχνουν σε ολους χωρις διακρισεις,οπως την εδειξαν και σε εσενα.Γιατι μπορει εσυ να μη χρησιμοποιησες υβρεις οπως ο Ηλιας αλλα χρησιμοποιησες προσβλητικες εκφρασεις(κολλημενα μυαλλα,δογματισμος κ.α) που για μενα δεν ειναι καλυτερες απο τις υβρεις.Γι'αυτο σου ζητω κατ'αρχην να κατανοεις τη θεση τους και αναγνωρισεις οτι δεν χρησιμοποιηθηκαν 2 μετρα και 2 σταθμα.Αυτα τα ολιγα και (ελπιζω) κατανοητα...

Μιχάλης
27-01-06, 23:45
Απέναντι σε όσους ισχυρίστηκαν κατά καιρούς για το δογματισμό και την έλλειψη ελευθερίας των απόψεων εκ μέρους των συντονιστών, σας αντιτάσσω το γεγονός ότι στο θέμα της κούφιας γης και του οφτόπικ που δημιουργήθηκε, δόθηκε σε όλους ο απαραίτητος χώρος και χρόνος για να διατυπώσετε τις απόψεις σας. Μόνο που ορισμένοι καταχράστηκαν αυτή την ελευθερία του λόγου, για την οποία κόπτονται και εξαπέλυσαν τις επιθέσεις τους και τα "συνομωσιολογικά" τους σενάρια περί συντονιστών.
Κύριοι, συμφωνήσατε στο ότι διαφωνείτε και θα μου επιτρέψετε να το θεωρήσω καλό αυτό. Μιλώντας αποκλειστικά για εμένα και τις ιδιότητές μου ως Μιχάλης, ως μέλος και ως Συντονιστής, πρέπει να πω ότι σέβομαι τις διαφορετικές σας απόψεις και κατανοώ το πάθος μερικών για την επιστήμη τους και μερικών άλλων για την αμφισβήτηση των ευρέως παραδεκτών απόψεων, ως εκ τούτου τιμώ εξίσου τον κύριο Μπράιτ, τον κύριο Ηλία, τον αγαπητό κύριο Κουέντι και κάθε συνομιλητή ξεχωριστά. Όλοι σας με βοηθήσατε αρκετά στο να σχηματίσω τελικά μια άποψη.
Οι Συντονιστές δεν έχουμε καμία ανάμιξη σε κανένα "κύκλωμα" και προσωπικά ουδόλως με ενδιαφέρει η απατεωνιά και η αμάθεια που επικρατεί σε κάθε χώρο. προσπαθώ να συντονίζω με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και είμαι ανοιχτός σε κριτική, η οποία, όμως μπορεί να συνεχιστεί προς εμένα μόνο μέσω προσωπικών μηνυμάτων πια, αφού το θέμα δεν προσφέρει πια τίποτα και ως εκ τούτου θα κλειδωθεί. Παράπονα, κριτικές, σχόλια, παρατηρήσεις στο μέηλ μου, ενώ έχω ορατό και το μέσεντζερ για όποιον θέλει επικοινωνία σε "πρώτο" χρόνο.
Για πολλοστή φορά και με την ίδια κάθε φορά απογοήτευση, σας παρακαλώ να πέσουν οι τόνοι στο βασικό θέμα για την Κούφια Γη και αν ο διάλογος μπορεί να συνεχιστεί σε πιο κατανοητό για όλους μας ύφος, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα και ως Συντονιστής και ως άνθρωπος.

Solon Aimonas Eautou
28-01-06, 02:30
Θα ήθελα να παρέμβω, ως Solon Aimonas Eautou και δίχως να εκπροσωπώ κανέναν, μιας και μου ζητήθηκε έμμεσα από τον χρήστη Quendi μετά τις προσωπικές μομφές που δέχτηκε το πρόσωπο του.

Έτσι, παρακολουθώντας κάποια post του θέματος Κούφια Γη αλλά και το παρόν thread κατέληξα στα εξής συμπεράσματα(δεν έχω παρακολουθήσει όλα τα thread στα οποία συμμετείχαν ο Jonathan και ο Quendi, σαφώς και δεν γνωρίζω τα πάντα):
1. Η στάση του Quendi ήταν σχεδόν σε όλα τα σημεία σύμφωνη με τους κανόνες του φόρουμ που εκπροσωπεί. Επίσης, οι ενέργειες του προσωπικά με κάνουν να αισθάνομαι ασφάλεια που βρίσκεται στην οικογένεια των συντονιστών.
2. Σε κάποια σημεία, έχασε τον αυτοέλεγχο του προς στιγμήν για διάφορους προσωπικούς κυρίως λόγους. Όμως, κάτι που μοιάζει να το έχουμε ξεχάσει, οι συντονιστές είναι άνθρωποι μα κυρίως μέλη του φόρουμ και θέλουν να εκφράσουν την άποψη τους. Οπότε, τα εν λόγω σημεία τα δέχομαι ως post ενός απλού μέλους(όπως άλλωστε έσπευσε ο Quendi να διευκρινίσει) και αν μη τι άλλο δέχομαι την ανθρώπινη φύση του. :-)
3. Οι μομφές που δέχονται συντονιστές του φόρουμ ή μέλη της Gateway δεν είναι οι πρώτες ούτε θέλω να πιστεύω οι τελευταίες, όπως επίσης και οι μομφές που δέχονται τα εκάστοτε απλά μέλη του φόρουμ ξεχωριστά. Οπότε, η έξοδος ενός ανθρώπου από μία αγορά συζητήσεων εξαιτίας μίας μομφής, για εμένα πάντα προσωπικά είναι αδικαιολόγητη.
4. Μία διευκρίνιση: η είσοδος σου Jonathan στην ομάδα όντως συζητήθηκε πριν κάποιους μήνες μεταξύ των μελών της Gateway. Όμως, ουδέποτε έγινε μία τέτοια πρόταση μιας και υπήρχαν κάποιες διαφωνίες. Σίγουρα όμως μεμονωμένα μέλη συζήτησαν μαζί σου για μία τέτοια προοπτική, ώστε να δούμε αν ενδιαφέρεσαι. Πιθανόν αυτό εννοείς λέγοντας τα παραπάνω.
5. Προσωπικά, ως Solon Aimonas Eautou και ως μέλος της Κοινότητας του Μεταφυσικού, ειλικρινά χαίρομαι που καταφέραμε- ίσως να σταθήκαμε και τυχεροί, ποιος ξέρει;- που πλαισιώσαμε μία τόσο νευραλγική θέση της κοινότητας μας(την οικογένεια των συντονιστών) με άξιους ανθρώπους. Οπότε, δεν μπορώ παρά να χαίρομαι για τη δράση τους.. αλλά και για τον Quendi συγκεκριμένα.
Παρόμοιες εκφράσεις όπως "να τους χαίρεστε" καλό θα είναι να αποφεύγονται, ως προτροπή μιας και δεν έχω κανένα δικαίωμα να απαγορέψω κάτι τέτοιο. Εφόσον κάποιο μέλος πιστεύει ειλικρινά ότι κάποιος συντονιστής δεν εκτελεί ορθά το έργο του και θέλει πραγματικά να ασκήσει κριτική δεν έχει παρά να στείλει το σκεπτικό του, καθώς και αποδείξεις- επιχειρήματα που θα το στηρίζουν(όπως επίμαχα thread, post κλπ) ώστε να κριθεί ο εν λόγω συντονιστής από μέλη της Gateway και τους υπόλοιπους συντονιστές.
Το να γίνονται απλά μομφές κατά προσώπων μέσα σε συζητήσεις, δίχως παράλληλα να τίθεται θέμα στους αρμόδιους, δεν μπορεί να κριθεί παρά ως μία κίνηση δίχως ουσιώδη "κίνητρα".
6. Τέλος, η απομάκρυνση του Jonathan Bright από τον διαδικτυακό μας τόπο πραγματικά πιστεύω ότι είναι δίχως λόγο. Αντιπαραθέσεις, "διαφωνίες ισχύος", αλλά και μομφές είναι φυσικότατο να υπάρχουν μεταξύ των συζητητών και έχουμε δεχθεί αρκετά μέλη αυτού του φόρουμ(συμπεριλαμβανομένου και εμού). Η απομάκρυνση όμως από μία αγορά συζήτησης λόγω αυτών ειλικρινά πιστεύω ότι είναι ανούσια.

Πριν κλείσω, θα ήθελα να καλέσω όλους τους εμπλεκομένους να βγουν από το τριπάκι αντιπαράθεσης στο οποίο έχουν μπει, μιας και έτσι καταναλώνουν με τον πιο άσχημο τρόπο το χρόνο που θα μπορούσαν να δώσουν σε μία ουσιαστική συζήτηση, σε μία προσωπική μελέτη, στη συγγραφή κάποιου κειμένου, κλπ.
Το να μεταφέρεται η εν λόγω αντιπαράθεση από thread σε thread πιστεύω ειλικρινά ότι είναι χάσιμο χρόνου και συμφωνώ με την άποψη των υπόλοιπων συντονιστών ότι τα εν λόγω thread θα πρέπει να απομακρύνονται ώστε να προστατέψουμε και το χρόνο των υπολοίπων μελών του φόρουμ.

Φιλικά,
Solon.

------------------------------------------------------------
Τέλος, και ενώ έχει ήδη κλειδωθεί το εν λόγω θέμα, θα ήθελα μετά τις τελευταίες εξελίξεις να ευχαριστήσω τον Jonathan Bright για τη συμπεριφορά που επέδειξε ( http://www.metafysiko.gr/forum/showpost.php?p=8690&postcount=143 (showpost.php?p=8690&postcount=143) ), κρίνοντας τις ίδιες του τις πράξεις και ζητώντας συγγνώμη για τα σημεία που έσφαλε(κάτι που για εμένα αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση).
Ελπίζω να μείνει κοντά στο φόρουμ συνεχίζοντας να εκφράζει τις απόψεις του.

Με εκτίμηση,
Κουμαρτζής Νικόλαος. (επώνυμα) :-)

Jonathan Bright
31-01-06, 18:02
(...τόσο εύκολα, όσο πλέον και οι εποχές...)

Edited by Apan@Samos:
Μεταφέρθηκε από το νήμα "Φάκελος Κούφια Γη" ως ειρωνικό σχόλιο (μιας γραμμης).

Άπαν
31-01-06, 18:39
Νομίζω πως όλοι μας έχουμε κουραστεί από τις μπηχτές,τις ειρωνίες,τις προσωπικές επιθέσεις.Καλύτερα να αποφευχθούν στο μέλλον από ΟΛΟΥΣ τους συνομιλητές.Το πιθανότερο είναι να καταλήγουν εδώ.
Καλή συνέχεια.