07-07-08, 09:39
|
 |
Senior Member
|
|
|
|
Marduk αγαπητέ μου,
Εξακολουθώ και λέω: Συμπεραίνω (κι έχω κάθε δικαίωμα να πιθανολογώ, εξετάζω και να συμπεραίνω) πως τα δάχτυλα σου τρέχουν στο πληκτρολόγιο πιο γρήγορα απ' ότι τα μάτια σου στην οθόνη και οι σκέψεις στο μυαλό σου.
Παραμέρισε λίγο την αλαζονεία σου, έλεος πια !
Δεν το επιτρέπουν τα 30 χρόνια της υποτιθέμενης ενασχόλησής σου με τον εσωτερισμό.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Marduk
Εσύ αυτοδιδάχθηκες και έχεις φτάσει στις δικές σου απαντήσεις και έχεις -όλως τυχαίως- καταλήξει στον μεγάλο αρχιτέκτονα του σύμπαντος, μια πατριαρχική θεότητα που σχεδιάζει και δημιουργεί όπως ακριβώς ο Γιαχβέ, άσχετα αν ο γνήσιος τεκτονισμός δεν δέχεται τα περί δημιουργίας αλλά θεωρεί ότι ο κόσμος γεννήθηκε. Απορώ, κανένας μα κανένας δεν έφτασε μόνος του στο συμπέρασμα ότι η θεότητα είναι θηλυκή και όλοι συμπτωματικά αντιλαμβάνονται όπως ο κάθε Εβραίος; Γιατί κανείς δεν φτάνει σε συμπέρασμα -όπως οι Ιάπωνες- ότι η αρχική θεότητα είναι η μητέρα Αματεράσου; Εσάς ΔΕΝ σας διδάσκει κανείς !!! Τηλεπαθητικά φτάνετε στα ίδια συμπεράσματα.
|
Έχεις ακούσει, διαβάσει ή δει κάτι τέτοιο από εμένα ;
Τα κίνητρα της τακτικής σου είναι μεν φανερά, αλλά έλεος πια, δεν απευθύνεσαι σε παιδάκια.
Γνωρίζεις άνθρωπε μου την άποψη μου για το Θείο ;
Άκουσες, διάβασες ή είδες να δίνω ανθρώπινα χαρακτηριστικά και ιδιότητες στο Θείο ;
Γνωρίζεις με κάποιο μεταφυσικό τρόπο (γιατί με φυσικό δεν θα μπορούσες) τις αντιλήψεις μου ;
Σύνερθε σε παρακαλώ.
Και να είχα όμως αυτές τις αντιλήψεις, από πού πηγάζει η δική σου δικαιοδοσία να τις κρίνεις ;
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Marduk
Μάλλον έχεις δίκαιο ότι στο δικό σου χωριό αλλοιώς έχουν τα πράγματα. Συμπτωματικά στο δικό σου χωριό, ο Χιράμ ξαναγίνεται χριστός, από το δικό σου χωριό εκπορεύονται τα διαμάντια περί της σημασίας των αξιωματικών (ας μην τα αναφέρω γιατί θα μας γελάνε και οι...κότες), στο δικό σου χωριό συχνάζουν οι αυθεντίες που με στόμφο καταγγέλλουν ως "ευφάνταστους" όσους εκφράζουν την άποψη περί επιρροής του τεκτονισμού από τον Πυθαγόρα και εν γένει από την αρχαία Ελλάδα, αφού οι δικοί σου "συγχωριανοί" εξωμότες, με στόμφο μας βεβαιώνουν ότι ο τεκτονισμός κατάγεται από την Αίγυπττο και φυσικά στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον Εβραϊσμό.
|
Έχεις ακούσει, διαβάσει ή δει κάτι τέτοιο από εμένα ;
Άκουσες, διάβασες ή είδες να λέω ποτέ πως ο τεκτονισμός κατάγεται από την Αίγυπτο και το Ισραήλ, ή τους Εβραίους ;
Άκουσες διάβασες ή είδες πως αρνήθηκα την επιρροή των Πυθαγορείων και της Αρχαίας Ελλάδας εν γένει ; Την καταγωγή και διαδοχή αρνούμαι.
Και να είχα όμως αυτές τις αντιλήψεις, από πού πηγάζει η δική σου δικαιοδοσία να τις κρίνεις ή επί του προκειμένου η αυθεντία ; Μεταφυσικά κι αυτή σαν του Leadbeater ;
Δεύτερη και τελευταία, (κουράστηκα με τους σωτήρες) φορά: Σύνερθε σε παρακαλώ, δεν απευθύνεσαι σε παιδάκια.
Αν θέλεις να προπαγανδίσεις απόψεις και θέσεις, βρες σε παρακαλώ τουλάχιστον έναν τρόπο που να μην εμπλέκεις άλλους και πάνω απ' όλα να μην εκθέτεις το χώρο που υποτίθεται πως υπηρετείς.
Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από t.ASSOS
Όπως επίσης επιφυλάσσομαι ως προς την τεκτονική «γνησιότητα», αλλά και των αναγνωρίσεων που αυτή επιφέρει.
Θα αντιδράσω όμως σε κάτι που δεν μου έκατσε καλά.
Η υπέρτατη δύναμη, το Θείον, ο Δημιουργός, ο Θεός όπως ο καθένας τον αντιλαμβάνεται, είναι δυνατόν να γίνεται αντικείμενο «εργαστηριακής μελέτης» και θέμα συζητήσεως για το αν είναι αρσενικός ή θηλυκός ?
Για το αν γεννάει ?
Με τι ζευγάρωσε ? κλπ
Επιεικώς, είναι ατόπημα να βλέπουμε τα πάντα ανθρωποκεντρικά.
|
Να ‘σαι καλά φίλε t.ASSOS