Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από beetlejuice
Όντως έτσι είναι Viktor. Και η διακοπή της κυκλοφορίας των Φαινομένων είναι το λιγότερο. Τους 350 εργαζόμενους που μένουν καλοκαιριάτικα χωρίς δουλειά που τους βάζεις;
|
Η οικογένεια των Αγγελόπουλων θα μπορούσε κάλλιστα να κηρύξει πτώχευση, ώστε να αποφύγει να πληρώσει το οτιδήποτε, δεν το έκανε όμως. Οι 350 εργαζόμενοι αποζημιώνονται και τερματίζονται οι συμβάσεις τους.
Το ότι χάνουν τις δουλειές τους οπωσδήποτε δεν είναι ευχάριστο, πλην όμως στον ιδιωτικό τομέα καμία θέση εργασίας δεν είναι σίγουρη ή μόνιμη. Όλοι το ξέρουν αυτό.
Το ότι τις χάνουν καλοκαίρι, δε νομίζω ότι είναι κατά τους. Μάλλον είναι καλύτερα από ό,τι αν τις έχαναν χειμώνα, εν μέσω της χρονιάς. Τουλάχιστον τώρα θα έχουν ένα διάστημα να ερευνήσουν για κάποια νέα θέση εργασίας, να στείλουν βιογραφικά κτλ.
Πάντως ο χώρος της δημοσιογραφίας τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει πρωτοφανές «μποτιλιάρισμα» από την άποψη του εργατικού δυναμικού και μεγάλο μερίδιο ευθύνης για αυτό έχουν οι δήθεν σχολές και ΙΕΚ δημοσιογραφίας που ξεφύτρωσαν από το πουθενά σαν τα μανιτάρια και υπόσχονταν σίγουρες καριέρες.
Σε συνδυασμό και με τον δυσανάλογα μεγάλο αριθμό εντύπων και μέσων, για μια πολυ μικρή αγορά, κάποια στιγμή θα έσκαγε η φούσκα. Ήδη δηλαδή αρκετά έντυπα και εφημερίδες έχουν κλείσει και στην Αθήνα και την επαρχία. Απλώς ο ΕΤ ήταν το πρώτο «μεγάλο όνομα», εξού και... θυμήθηκε η ΕΣΗΕΑ να κηρύξει απεργία.
Παράθεση:
Εύχομαι να βρεθεί σύντομα νέα στέγη για αυτούς
|
Επί της ουσίας, η σκέψη μου είναι μόνο στους χαμηλόμισθους από αυτούς τους 350 (την πλειοψηφεία). Οι υπόλοιποι ήταν από τους πλέον ακριβοπληρωμένους δημοσιογράφους σε ελληνική εφημερίδα και αδικαιολόγητα μάλιστα, και δεν θα δυσκολευτούν να βρουν κάπου αλλού δουλειά και άμεσα.
Παράθεση:
και γιατί όχι, μελλοντικά να ξαναδούμε και πάλι το ιστορικό αυτό έντυπο αναζήτησης...
|
Μακάρι.
Αλλά δεν είμαι αισιόδοξος. Ο Ελεύθερος Τύπος έκλεισε γιατί χρώσταγε κοντά 75 εκατομμύρια ευρώ, ενώ το τελευταίο διάστημα παρουσίαζε σταθερά ζημιές 4-5 εκατομμυρίων. Οι υπόλοιπες εφημερίδες δεν πάνε πολύ καλύτερα.
Οι μεγαλύτερες ζημιές προερχόταν από τα συνοδευτικά DVD και έντυπα, ένας ακόμα λόγος που δεν είμαι αισιόδοξος.
Φιλικά.