|
||||
|
||||
Παράθεση:
"And you shall know the truth, and the truth shall make you free." "καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς." John 8:32 |
|
|||
|
|||
Καλημέρα σε όλους σας
Το στενάχωρο είναι η τροπή που πήρε μια συζήτηση η οποία θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί σε ένα πολύ επικοδομητικό διάλογο ανάμεσα σε ανθρώπους με διαφορετικές απόψεις μεν η οποίες όμως θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν με γνώση ανθρώπους οι οποίοι θέλουν να μάθουν για το συγκεκριμένο θέμα. Φίλε cHrIsToS1 χωρίς την έκκληση του συνανθρώπου για βοήθεια τίποτα δε μπορεί να γίνει. Η βοήθεια στο συνάνθρωπό μας, δεν είναι μια κατάσταση η οποία έλκεται απο μια δήθεν φιλανθρωπία, αλλά απο μια πραγματική διάθεση για βοήθεια σ' εκείνον που το ζητάει. Λες οτι η εν κρυπτώ γνώση είναι λάθος. Συμφωνώ 100%. Ο οποιοσδήποτε θα έπρεπε να έχει πρόσβαση, και να μπορεί να είναι η γνώση ελεύθερη σε όποιον θέλει να μάθει. Δυστυχώς για να συμβεί αυτό πρέπει να αλάξουν πολλά μέσα στη κοινωνία μας. Μάλιστα να προτείνω να γίνει και ένα καινούργιο τόπικ με αυτό το θέμα, και εκεί μπορύν να συζητηθούν πάρα πολλά. Εδώ μιλάμε για τόν τεκτονισμό. Άραγε η "εν κρυπτώ γνώση" του δεν είναι διαθέσιμη για το καθένα? Πολλά τεκτονικά βιβλία και εγχειρίδια διανέμονται - πωλούνται ελεύθερα. Τι κάνει τη γνώση κρυφή? Νομίζω οτι για να είμαστε ειλικρινείς με τους εαυτούς μας το "κρυφό" και το "μη προσβάσιμο" πρέπει να αναζητηθεί σε άλλους χώρους... Στα ερωτήματά σου μετά, τι θα μπορούσες να ρωτήσεις το Μεγάλο Διδάσκαλο κτλ κτλ εκεί δυστυχώς δε καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις. Ρώτα εδώ. Ίσως δε χρειάζεται κάποιος τόσο υψηλόβαθμος για να απαντήσει στις ανησυχίες σου. Επίσης συμφωνώ με το οτι δε χρειάζεται να είναι κανείς τέκτονας για να ζεί καλύτερα τη ζωή του. Ειλικρινά άνθρωποι οι οποίοι έδωσαν τα φώτα τους στο ανθρώπινο γένος δεν ήταν τέκτονες, απο πολύ απλούς ανθρώπους έως πολύ μεγάλους σοφούς. Η Διοτίμα ουδέποτε όμως ισχυρίστηκε κάτι τέτοιο, και εδώ θα έπρεπε να πω οτι μια πιο καλή ανάγνωση των πόστ που έγραψε θα ήταν αρκετή. Ο τεκτονισμός θέλει πραγματικά το καλό όλων. Επειδή όμως δεν είναι θρησκεία, ΔΕΝ το επιβάλλει. Δεν προσπαθεί να γίνει σωτήρας κανενός "για το καλό του" εφόσον ο ίδιος δε το θέλει. Ο φίλος Lacrymosa έγραψε πολλές ενδιαφέρουσες σχετικά με το θέμα πληροφορίες οι οποίες απαντούν σε πολλά ερωτήματα, και μπράβο για το συγκροτημένο λόγο του. Αντιτεκτονικά βιβλία έχω διαβάσει και έχω φίλε Παθοκτόνε, ίσως βιβλία που δύσκολα μπορεί να βρεί κάποιος. Σε όλα αυτά τα βιβλία είτε του Κου Τρέμπελα είτε οποιουδήποτε άλλου γράφονται και σχολιάζονται αστήρικτα και αβάσιμα πολλά πράγματα. Έχει γίνει μέσα απο αυτά μια πάρα πολύ καλή προπαγανδιστική δουλειά, και είναι αξιοσημείωτος ο ζήλος των συγγραφέων σε ότι αφορά το μένος που έχουν με το Τεκτονισμό. Αν θέλεις να συζητήσουμε και εσύ και οι άλλοι συνομιλητές θα ήταν (το έχω ξαναπεί) ότι καλύτερο. Δυστυχώς βλέπω ότι υπάρχει διάθεση για χλευασμό και ειρωνία (οχι μόνο απο εσας προσωπικά). Φίλε Voel, η άποψή σου περί θεού, είναι μηδενιστική? Η απλά δεν καλύπτεσαι απο τις υπάρχουσες θεωρήσεις (Θρησκευτικές) περί αυτού? Διότι άλλο άθεος και άλλο άθρησκος. Το ρωτάω απλά σαν μια διευκρίνηση. |
|
||||
|
||||
Αγαπητε/η Sprite θεωρω τον εαυτο μου Αγνωστικιστη περισσοτερο παρα Αθεο, αν και σε ορισμενα σημεια οι αποψεις μου ταυτιζονται με τον Αθεισμο.
"And you shall know the truth, and the truth shall make you free." "καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς." John 8:32 |
|
|||
|
|||
Αγαπητέ Sprite,ευχαρίστως να μας πείτε την άποψί σας περί τεκτονισμού...Αυτό που μας κινητοποιεί,φίλε μας,δεν είναι το τι λαμβάνει χώρα σε τέτοια ελιτίστικης ιδεολογίας κέντρα,είναι η πλαστή εικόνα που θέλουν να περάσουν προς τα έξω.Εάν κάποιος επιθυμεί να ασχολείται με τον ταλμουδισμό,με την μαγεία,με ταντρικές-οργιαστικές μεθόδους προσεγγίσεως του θείου,βεβαίως υπάρχει ελευθερία ενεργειών και θρησκευτικης συνειδήσεως,αν δεν περνάει τα εσκαμμένα και καταντά σέκτα,καταστροφική λατρεία δηλαδή αυτή του η δραστηριοποίησι...Αλλά,όχι για λόγους προσηλυτιστικούς να παρουσιάζονται άλλα αντί άλλων.Αυτό είναι ανέντιμο και έχουμε χρέος να αντισταθούμε ως υπεύθυνοι και νουνεχείς(συν Θεώ) άνθρωποι...
Επίσης,ήθελα να πω πως βεβαίως δεν αποκτά ο κόσμος άποψι από τα Μ.Μ.Ε. στα οποία συνηθέστατα δεν γίνεται λόγος περί τεκτονισμού,αλλά από όσα γνωρίζει από ανθρώπους κοντά του...Αυτές οι δραστηριότητες διαδίδονται και μαθαίνονται με ακρίβεια σε γενικές γραμμές,ανεξαρτήτως της όντως υπαρκτής τάσεώς μας να μεγαλοποιούμε τα πράγματα και να είμαστε αλόγως μοχθηροί απέναντι στους συνανθρώπους μας. Βεβαίως,όλοι μας είτε γνωρίζουμε τέτοιους ανθρώπους(μερικοί εξ ημών πολύ καλά)είτε έχουμε μαρτυρίες από φίλους μας που τους έκαναν πρότασι να γίνουν μέλη στην τάδε στοά ή στον "αθώο ροταριανό όμιλο".Επίσης,ξέρουμε τι γίνεται και σε περιπτώσεις που κάποιος επιθυμεί μέσω της συζητήσεως και της πειθούς να απομακρύνει κάποιον χριστιανό τέκτονα από τον τεκτονισμό,πώς το βλέπουν οι υπόλοιποι εξ αυτών,που βεβαίως στα φανερά δηλώνουν πως δεν έχουν πρόβλημα με το να πάει κάποιος στην εκκλησία,να κάνει το σταυρό του,να εξομολογείται κ.λπ...Οπότε,όχι μόνο από επιστημονικές μελέτες,αλλά και από προσωπικές μας εμπειρίες γνωρίζουμε πολλά... Περιμένουμε να ακούσουμε τις απόψεις σας... Υ.Γ. Παράθεση:
"Βουβές ψυχές,θλιμμένες!Και τ'απόβραδο/ Προσμένουν το Χριστό μας από πέρα..... .....Κ'εκείνος έρχεται...../ με τ'άγιο φως αχνόφεγγο στεφάνι του/ .....με τα θεικά,χαμηλωμένα μάτια....../ του κάμπου τα στρουθιά και τα πετούμενα...... άμα τον δούνε χαμηλώνουν πρόσχαρα...... Και σκύβει στις ψυχές που τον προσμένουν/ Σιγά...πονετικά" Από: "Εσπερινός" του Λάμπρου Πορφύρα(1894-1932), "Πας ο επί γης και υπό γην χρυσός αρετής ουκ αντάξιος"-Πλάτων Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Παθοκτόνος : 11-08-06 στις 15:02 |
|
|||
|
|||
Φίλε Παθοκτόνε,
ειλικρινά μια φιλοσοφική οργάνωση, γιατί να μη τη δεχτούμε σαν τέτοια, αλλά σαν ένα απο τα "ελιτίστικης ιδεολογίας κέντρα"? εννοώ πως βάζοντας το Τεκτονισμό και τους ανθρώπους του μέσα σε ένα απαξιωτικό πλαίσιο μιας αόριστης "ελίτ" η οποία προάγει κάποια αντιχριστικά ιδεώδη, δεν είναι σωστό. Βέβαια δεν το διατυπώνεις αυτή τη φορά δεικτικά, αλλά σαφώς πολύ πιο έντεχνα. Τεκτονισμός, ταλμούδ, μαγεία τάντρα και οργια, είναι άστοχο και οχι έντιμο να τα ταυτοποιείς. Μιλάμε για το τεκτονισμό, ο οποίος δεν είναι (μέσα απο τη συγκριτική που προάγεις) μια καταστροφική σέκτα. Ο τεκτονισμός είναι μια θεώρηση της ζωής μέσα απο ανθρωπιστικά ιδεώδη και αυτό φαντάζομαι δεν είναι κατακριτέο αλλά ίσα ίσα οτι ομορφότερο για τους ανθρώπους που ασχολούνται μ' αυτόν. Συμφωνώ 100% οτι ο προσυλητισμός είναι μια απαράδεκτη και αθέμιτη μέθοδος η οποία καταστρέφει τα ιδεώδη, βέβαια αμα μιλάμε πάντα για θρησκεία. Εφ όσον όμως μιλάμε για ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ και στάση ζωής η κριτική ικανότητα του καθένα να θελήσει να γίνει τέκτονας η όχι είναι στο χέρι του. Λες οτι παρουσιάζονται κάποια πράγματα άλλα αντί άλλων. Μιλάς σε γενικότερο πλαίσιο η συγκεκριμένα για κάποια λόγια μου? Απο τη δεύτερή σου παράγραφο δε μπορώ να καταλάβω τι υπονοείς. Αν θέλεις να γίνεις λιγάκι πιο αναλυτικός έτσι ώστε να μπορούμε όλοι να καταλαβαίνουμε και να συμμετέχουμε σ΄αυτά που γράφονται. Εξήγησα οτι η απομάκρυνση κάποιου απο το τεκτονισμό είναι κάτι το απόλυτα μη μεμπτό και οτι τίποτα απολύτως δε γίνεται αν κάποιος μυηθεί και φύγει. Τι προσωπικές εμπειρίες που αναφέρεις και που εσύ ξέρεις καλύτερα, πες μου τις να το συζητήσουμε, αν ισχύουν, τι είναι αλήθεια κτλ κτλ. Γενικά και θα το ξαναπώ οτι μέσα στα πλαίσια ενός διαλόγου, οι αντιθέσεις γιατί δε γράφονται καθαρά? Τι εξυπηρετεί ο αποπροσανατολισμός? Τιμούμε όλοι φαντάζομαι το θάρρος της γνώμης, αλλά ειλικρινά πες μου με ενδείξεις καταδικάζεις κάτι? Οι ενδείξεις μπορούν να δομήσουν μια αντίθετη άποψη? Φαίνεσαι και εσύ αλλά και όλοι οι συνομιλητές πλην εξαιρέσεων άνθρωποι μορφωμένοι και με άποψη. Η άποψη χρειάζεται στοιχεία. Έχεις διαβάσει η έχεις ακούσει πολλά για το τεκτονισμό όπως λες. Αν σε αποκαλούσα "αδαή" η "ψεύτη" θα ήταν σωστό? Εμένα οτι με ρωτήσεις θα σου απαντήσω. Αλλά ερώτηση είναι μια τέχνη. Είτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη μαιευτική μέθοδο, είτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα όποια στοιχεία. Ο τεκτονισμός επέζησε μέσα στους αιώνες γιατί αγωνίστηκε κατά του σκοταδισμού. Είναι ένα φιλοσοφικό σύστημα το οποίο είναι κατεξοχήν προοδευτικό. Δεν κατατάσει τους ανθρώπους σε "ειδωλολάτρες" η "χριστιανούς" η οτιδήποτε άλλο. ΔΕΝ είναι κάποιου είδους θρησκεία. Αν έχεις διαφορετική γνώμη και θέλεις να το συζητήσουμε εδώ είμαι και όλοι οι άλλοι. Θα σε παρακαλούσα να λειτουργήσεις όπως αναφέρεις στο υ.γ σου και αν μου επιτρέπεις όπως ΔΕΝ θέλεις να κατακρίνεται όποιος επικρίνει το τεκτονισμό, να μη κατακρίνεις όσους ασχολούνται με αυτόν. |
|
||||
|
||||
Ειναι η δευτερη φορα που χρησιμοποιειτε αυτο το επιχειρημα και οπως και στην πρωτη αδυνατω να καταλαβω τι προσπαθειτε να αποδειξετε περαν του να θολωσετε τα νερα, μια προσφιλη σας τακτικη. Επισταμενα εσεις και αλλοι σαν και εσας κατηγορειτε και υποβιβαζετε οποιαδηποτε ταση δεν συναδει με τον χριστιανισμο, η μαλλον τη δικη σας αποψη περι χριστιανισμου Αν δεν ονομαζαμε την σταση ορισμενων μισαλλοδοξη και την ονομαζαμε....γιουβαρλακια, θα αλλαζε κατι; Δεν νομιζω.
Κατα τα αλλα χαιρομαι που διαφωνουμε μονο στο "μισαλλοδοξος" και στον ορισμο του. Φαινεται οτι στα υπολοιπα (ανυποστατο, γενικολογο, κοινοτοπο και φαιδρο) συμφωνουμε. Κατι ειναι και αυτο. Σφαλλετε νομιζω και σε ενα αλλο σημειο...δεν αφοριζω οσους κατηγορουν τον τεκτονισμο. Αφοριζω οσους κατηγορουν τον τεκτονισμο χωρις στοιχεια. Υπαρχει διαφορα νομιζω. Το ιδιο θα επραττα, και εχω πραξει ως συντονιστης, οταν εκατηγορειτο οποιαδηποτε αλλη θρησκεια η κινημα. Οσες φορες εχω κατηγορησει καποιον η κατι, παντα μα παντα ειχα στοιχεια. Το εαν εσεις τα αποδεχεστε η αν τα θεωρειτε αξιοπιστα ειναι αλλη υποθεση, ομως στοιχεια υπηρχαν σε καθε περιπτωση. Εμεις ακομα περιμενουμε αποδειξεις απο τον φοινικα και θα περιμενουμε... Ομοιως σφαλλετε οταν λετε οτι απο τα ΜΜΕ ο κοσμος δεν αποκτα μια καποια αποψη για ον τεκτονισμο και τις παρομοιες αδελφοτητες. Μια απλη αναδρομη σε καποιες ταινιες οπως το Sculls, X-files, και ποσες αλλες θα σας δειξει ποια ειναι η παρουσιαση των αδελφοτητων. Μυστικες, υποπτες, διεφθαρμενες, με σκοτεινους σκοπους. Αυτα βλεπει ο κοσμος. Μιλατε για πλαστη εικονα την οποια προβαλλουν προς τα εξω. Εστω οτι το δεχομαστε αυτο. Τι ειναι αυτο που θα μας πεισει εμας τους καλοπιστους οτι εσεις και οι ομοιδεατες σας ειστε πιο αξιοπιστοι; Μηπως εσεις και η εκκλησια σας εχετε περισσοτερο "προσωπο"; Δεν θα το ελεγα αυτο.....
"And you shall know the truth, and the truth shall make you free." "καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς." John 8:32 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Voel : 11-08-06 στις 15:57 |
|
|||
|
|||
Φίλε Voel
Η σύγκριση Εκκλησίας - Τεκτονισμού δεν μπορεί να γίνει (μιλάμε για δύο ανόμοια πράγματα φιλοσοφία - θρησκεία). Αλλά και αν γίνει θα πρέπει και πάλι να υπάρχουν ανάλογα στοιχεία. Δεν προάγει τη γνώση το "γιατί εσείς είστε καλύτεροι?". Δεν γίνεται η κουβέντα για το "πως" έδρασαν η πρόκειτε να δράσουν οι άνθρωποι της Εκκλησίας που είναι κατεξοχήν δογματικοί απέναντι σε φλέγοντα ζητήματα (παντός είδους) Μη περιμένεις αποδείξεις απο το φίλο finikas. Νομίζω οτι αυτές δε θα έρθουν, η θα είναι και πάλι χωρίς στοιχεία. Βλέπεις δεν προσπαθώ να αποφύγω (και αν θέλεις τη γνώμη μου μη το κάνεις) τη ευθεία και πραγματικά έντιμη αντιπαράθεση απόψεων οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν στον προσανατολισμό (επιτέλους) της πραγματικότητας περί τεκτονισμού. Ο Παθοκτόνος έχει την άποψή του, όπως κι εγώ, όπως κι εσύ, όπως και άλλοι. Τα γραπτά μένουν. Απολογισμό, σύγκριση, μπορεί να κάνει ο καθένας .. αλλά στο τέλος. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Ο Πλάτων στον Τίμαιο ήταν ο πρώτος ο οποίος αναφέρεται στο Δημιουργό που κατασκευάζει τον κόσμο με βάση τις αρχές της Γεωμετρίας.
|
||||||
|
||||||
Παράθεση:
Νομίζω ότι τα 'χουμε ξαναπει αυτά. Εσύ δεν κάνεις τίποτα εν κρυπτώ;; Για όλα βγαίνεις στην πλατεία Συντάγματος και τα διαλαλείς;; Παράθεση:
Τη δική τους; Δικαίωμά τους είναι να την κάνουν ότι θέλουν. Παράθεση:
Μεγάλη η χάρη τους φίλε μου!! Εν πάσει περιπτώσει, αν δεν έχεις στοιχεία για τις διαπλοκές, είναι νομίζω φρονιμότερο να μην συκοφαντείς. Παράθεση:
Παράθεση:
Καταλαβαίνεις πολύ καλά τί εννοούσα με τη λέξη άνθρωπος. Δεν είπα ποτε ότι είναι καλύτεροι από άλλους, οι οποίοι προσπαθούν εξίσου (ίσως με άλλα μέσα) για την αυτοβελτίωσή τους. Παράθεση:
Αδιάφορος τους είσαι φίλε μου. Όσο σκέπτεσαι έτσι, τους είσαι απλά αδιάφορος. Αν αυτό επιθυμείς, είσαι σε πολύ καλό δρόμο, οπότε ηρέμησε...
"Pulsanti Operietur" (Τo him who knocks, it shall be opened) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Diotima : 11-08-06 στις 16:34 |
|
|||||||||
|
|||||||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Με πληρώνουν για να τα λέω αυτά. Τί νόμιζες; Έτσι, απλά για να γίνω φίλος; Άμα συνεχίσεις κιόλας, με βλέπω ν' αγοράζω εκείνη τη βιλίτσα που είχα βάλει στο μάτι πέρυσι. Παράθεση:
Λέω μήπως... Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Η βιλίτσα μου θα γίνει μούρλια... Με βλέπω να παίρνω λεφτά και για ανακαίνιση. Άντε... κι άμα τελειώσω, θα κάνουμε και πάρτυ. Παράθεση:
Παράθεση: