|
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Σας αγγίζει καθόλου το θέμα της ιστορικότητας του Ιησού; | |||
Ναι θεωρώ καταλυτική τη συγκεκριμένη πληροφορία | 153 | 56,88% | |
Όχι ,καθώς με ενδιαφέρει αποκλειστικά η διδασκαλία του | 57 | 21,19% | |
Δε με αφορά το θέμα | 59 | 21,93% | |
Ψήφισαν: 269. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Τελικά το κείμενο τί λέει?
Λέει πως ο Ώρος ανασταίνει τον Όσιρι? Γιατί εγώ ξέρω πως η Ίσιδα τον ανασταίνει. Μήπως μιλάει μεταφορικά και εννοεί πως ο Ώρος και κάθε Φαραώ είναι ο αντιπρόσωπος του Όσιρι πάνω στην Γη, μετά την οριστική διαμονή του Όσιρι στον Κάτω Κόσμο? Γιατί ο Όσιρις αναστήθηκε προσωρινά από την Ίσιδα για να γεννηθεί ο Ώρος. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω, εφόσον το τραβήξεις μέχρι να το ξεχειλώσεις δλδ μπορείς πχ. να μετατρέψεις τις ημέρες μετά την Ανάσταση σε 3 εαν αυτό βολεύει. Ένα από τα λιγοστά πράγματα που ξέρουμε για τον μίθρα ας πούμε είναι ότι γεννήθηκε μέσα από ένα βράχο ενώ οι διάφοροι αναφέρουν ένα σκαμό ομοιότητες με τον Ιησού. Γενικά όμως μιλάμε για ένα Θεό και όχι για κάποιον κοινό θνητό. Οπότε είναι λογικό να αποδίδονται κάποιες όχι και τόσο καθημερινές πρακτικές. Σε αυτά τα πράγματα δεν υπάρχει παρθενογένεση.
δεν υπάρχει κάποια στατιστική έρευνα, αν ρωτάς κάτι τέτοιο. Σε εσωτερικό επίπεδο όμως, εντός αυτής της χώρας δλδ, με μια μικρή αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα δεις πως αυτοί που εξεγήροντο είναι οι 12θεϊστές ή τουλάχιστον ένα μείγμα 12θεϊστών-παγανιστών. Εξάλλου φαίνεται και από εδώ μέσα). Δεν έχω δει, ή δεν έχει τύχει να δω, αν θέλεις, κάποιον εβραίο να ενίσταται σε αυτό το βαθμό. Οκ, υπάρχουν και κάποιοι άθεοι, περισσότερο ίσως στο εξωτερικό. Αυτή είναι η αίσθησή μου. Αυτό που δεν είναι αίσθησή μου, αποτελεί το γεγονός της μανιωδούς προσπάθειας απόδειξης ότι ο Ιησούς είναι μυθικό πρόσωπο από τους μυθικιστές, οι οποίοι υποτίθεται ότι ασχολούνται ισομερώς και με άλλους θεούς, θεότητες κλπ. Εσύ δεν συμφωνείς ότι όλες αυτές οι δήθεν ομοιότητες προβάλλονται κυρίως για να πωληθούν βιβλία? Δεν μιλάω ότι οι ομοιότητες προέρχονται από οργανωμένα σχέδια μασόνων κλπ σκοτεινών κέντρων για να μην φανώ γραφικός, αν και, ο χριστιανισμός ξε-βολεύει κόσμο και κοσμάκη. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Bernie Rico Jr : 26-09-16 στις 16:35 |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Αιγυπτιακή μαγεία βλέπεις...
|
|
|||
|
|||
1977d. he has put him under thy great daughter who is in αΈ²dm,
1978a. so that mourning ceased in the two ’itr.t-palaces of the gods." 1978b. Osiris speaks to Horus: 1978c. After he had exterminated the evil [which was in N. on] his fourth day, 1978d. after he had annulled that which he did against him on his eighth [day]. 1979a. [Thou hast come forth] from the lake of life; [thou art] purified [in the lake of] αΈ³bαΈ₯.w, 1979b. and art become Wepwawet; and thy son Horus conducts thee, 1979c. when he has given to thee the gods, thine enemies, and Thot has brought them to thee. Τη έγινε την 4η μέρα, τι την 8η και που είναι η ανάσταση; Τίποτα δε θυμίζει Καινή Διαθήκη https://books.google.co.uk/books?id=...page&q&f=false Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Pholarchos : 27-09-16 στις 15:21 |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη CERT : 27-09-16 στις 16:38 Αιτία: Μορφοποίηση δημοσίευσης |
|
|||
|
|||
Μόνο που από την Καινή Διαθήκη λείπει εντελώς η σκηνή της ανάστασης, μόνο πριν και μετά. Εδώ έχουμε κάτι άλλο διαφορετικό.
Πως αντιγράφει (λες) η ΚΔ ένα σκηνικό που απουσιάζει από αυτήν; Αν αντέγραφε θα παρουσίαζε τη σκηνή που δεν παρουσιάζει. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Συγκρίνεις με το Λάζαρο που έχει ελάχιστο ρόλο στην ΚΔ - πάρα από την Ανάσταση. Αλλά και το σκηνικό δε μοιάζει: Ιω. 11,41 ἦραν οὖν τὸν λίθον οὗ ἦν ὁ τεθνηκὼς κείμενος. ὁ δὲ Ἰησοῦς ἦρε τοὺς ὀφθαλμοὺς ἄνω καὶ εἶπε· πάτερ, εὐχαριστῶ σοι ὅτι ἤκουσάς μου. Ιω. 11,41 Επήραν, λοιπόν, τον λίθον από την είσοδον του σπηλαίου, όπου είχε τεθή ο πεθαμένος. Ο δε Ιησούς εσήκωσε τα μάτια του επάνω και είπε· “Πατερ μου, σ' ευχαριστώ, διότι με ήκουσες και θα γίνη και τούτο το θαύμα. Ιω. 11,42 ἐγὼ δὲ ᾔδειν ὅτι πάντοτέ μου ἀκούεις· ἀλλὰ διὰ τὸν ὄχλον τὸν περιεστῶτα εἶπον, ἵνα πιστεύσωσιν ὅτι σύ με ἀπέστειλας. Ιω. 11,42 Εγώ εγνώριζα πολύ καλά ότι πάντοτε με ακούεις, αλλά είπα αυτό, δια να ακούση ο λαός που στέκεται εδώ γύρω και να πιστέψουν ότι συ με έχεις στείλει”. Ιω. 11,43 καὶ ταῦτα εἰπὼν φωνῇ μεγάλῃ ἐκραύγασε· Λάζαρε, δεῦρο ἔξω. Ιω. 11,43 Και αφού είπεν αυτά εφώναξε με μεγάλην φωνήν· “Λαζαρε έβγα έξω”. Άλλα είπε ο Ιησούς Λάζαρε, δεῦρο ἔξω Ούτε στάσου ούτε ξύπνα η ΚΔ δεν θυμίζει σε τίποτα τα κείμενα των Πυραμίδων (αναρρωτιέμαι αν ήταν γνωστά τότε και πόσοι μπορούσαν να τα διαβάσουν για να "εμπνεύσουν" αντιγραφείς) |
|
|
|