|
Εμφάνιση των αποτελεσμάτων της ψηφοφορίας: Σας αγγίζει καθόλου το θέμα της ιστορικότητας του Ιησού; | |||
Ναι θεωρώ καταλυτική τη συγκεκριμένη πληροφορία | 153 | 56,88% | |
Όχι ,καθώς με ενδιαφέρει αποκλειστικά η διδασκαλία του | 57 | 21,19% | |
Δε με αφορά το θέμα | 59 | 21,93% | |
Ψήφισαν: 269. Δεν έχετε δικαίωμα ψήφου |
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Αν βγάλεις ένα πετραδάκι από το ετοιμόρροπο πια οικοδόμημα, θα γκρεμιστεί. Μόνο σε χώρες απελπισμένων, όπως στην Ελλάδα, συνεχίζουν να επιζούν οι Αμβρόσιοι και τα παπαδοπαίδια τους.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Όσον αφορά το θέμα του φασισμού και της ανοχής, μέχρι ποιου σημείου δηλαδή πρέπει να ανεχόμαστε τον άλλο, έχει να κάνει με το κοινωνικό πλαίσιο στο οποίο βρισκόμαστε καθώς και με το εάν κάποιος από τους εμπλεκόμενους κατέχει θέση εξουσίας. Σε ένα φόρουμ είμαστε όλοι ίσοι (πλην των διαχειριστών, που έχουν τη δυνατότητα να ρίξουν μπαν κατά το δοκούν). Με κάποιους διαφωνούμε, τους τη λέμε, μας τη λένε. Τι παραπάνω μπορούν να μας κάνουν; Δε μπορούν να μας επιβάλουν απολύτως τίποτα, εάν επιμένουν σε κάτι που δε στέκει, απλά εκτίθενται. Γίνονται ρεζίλι δηλαδή, ακόμα κι αν οι ίδιοι δεν το καταλαβαίνουν. Δε νομίζω ότι τίθεται θέμα φασισμού μέσα στο φόρουμ, εκτός βέβαια από τις περιπτώσεις όπου κάποιοι ήρθαν και δήλωσαν οπαδοί του φασισμού, ή ακόμα και νοσταλγοί των στρατοπέδων συγκέντρωσης. Ως γνωστόν, έχω λογομαχήσει ουκ ολίγες φορές με τέτοια άτομα. Με τους χριστιανούς δεν έχω πρόβλημα, αντιλαμβάνομαι βέβαια ότι αυτοί δε θα έδειχναν σε μένα την ανοχή που δείχνω εγώ σε αυτούς αυτό όμως πάει πακέτο με πίστη τους σε μια και μοναδική αλήθεια, την οποία πίστη εγώ δε συμμερίζομαι... το κατανοώ και πάω παρακάτω. Δεν αισθάνομαι ότι απειλούμαι από την πίστη τους, τουλάχιστον μέσα στο φόρουμ... Στη ζωή εκτός φόρουμ, τα πράγματα είναι τελείως διαφορετικά και η χθεσινή αθώωση του Αμβρόσιου, δυστυχώς αποδεικνύει τι μπορεί να συμβεί όταν δίνονται θέσεις εξουσίας σε μισαλλόδοξα άτομα (αναφέρομαι και σε αυτούς που τον αθώωσαν). |
|
|||
|
|||
Κι επειδή δεν μου αρέσει η αδικία, οφείλω να πω ότι στην παρούσα φάση, ανεξαρτήτως πεποιθήσεων και παλαιότερων διενέξεων, είναι ξεκάθαρο ότι ο επιτιθέμενος είναι ο Bernie Rico Jr, ο Robespierre αμύνεται.
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Η αλήθεια είναι ότι ο χριστιανισμός σαν επίσημη θρησκεία με τον τωρινό τρόπο εκδήλωσης της πίστης είναι ή έχει αρχίσει να γίνεται νεκρός. Περίεργο για μια θρησκεία που βασική προσδοκία της είναι η ανάσταση νεκρών Η εκκλησία από χώρο προσευχής και πνευματικής μόρφωσης έχει γίνει ένας απλός χώρος συγκέντρωσης, μια λέσχη σχεδόν κενού περιεχομένου για μένα. Κάποιος μπορεί να με πει τεμπέλη ή ότι αλλάζω την θρησκεία μου κατα το πως με βολεύει, ο Θεός όμως είναι παντού, αν κάποιος θέλει να προσευχηθεί μπορεί να το κάνει παντού.Άλλωστε δεν είναι λίγοι αυτοί που βρήκαν μέσω της προσευχής την ηρεμία μέσα στις φυλακές, ανάμεσα σε βιαστές,δολοφόνους,ληστές και παράλληλα δεν είναι λίγοι αυτοί που ενώ ζούσαν μέσα στην εκκλησία,<<εκπροσωπούσαν>> τον Θεό, κατέληξαν να καταδικαστούν και να βρεθούν τελικά οι ίδιοι στις φυλακές. Ότι και να πείτε για περιπτώσεις όπως τους αμβρόσιου είναι σπατάλη του χρόνου σας. Είναι ιδεολογικά νεκροί άνθρωποι, εκπρόσωποι ενός νεκρού τρόπου πίστης μέσω της εξουσίας που τους δίνεται. Οι δεσμοι τους με την χριστιανική πίστη είναι κομμένοι, καθώς αυτή δίδαξε το <<όλοι>> έναντι του <<ή εμείς ή κανείς>>. Συνεπώς ποιος ο λόγος να πασχίζει κανείς ενάντια σε κάτι ετοιμοθάνατο, ποιος έχει την όρεξη και χρόνο να σπαταλήσει για να κάνει κάτι τέτοιο? |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Οι εκφράσεις τραγοπαπάδων όπως αυτού που αθωώθηκε πρόσφατα, είναι κατά τη γνώμη μου εκφράσεις ναζισμού και φασισμού -στην καλύτερη περίπτωση- και κατάπτυστες από τον οποιοδήποτε άνθρωπο που αγαπά τη ζωή (ανεξαρτήτου θρησκείας). That goes without saying που λένε και στο χωριό μου. Ομοίως κατάπυστη και φασιστική όμως ως έκφραση είναι η by default ειρωνία και εξύβριση κάποιου επειδή απλώς είναι χριστιανός ορθόδοξος. Και ξέρεις αγαπητέ Deadite, αν ανατρέξεις σε άλλες σελίδες (ή/και σε άλλα θέματα) όπως σου είπε και ο άλλος θα το διαπιστώσεις αυτό που σου λέω. Μα λίγο πιο πριν αποκάλεσα τον ροβεσπιέρο ως χριστιανό ορθόδοξο και μου απάντησε ότι τον έβρισα... ούτε οπαδός του ISIS τέτοιες ομορφιές. Αναφορικά με το θέμα του Απολλώνιου Τυανέα, ενδιαθέρθηκα να ακούσω απόψεις όχι μόνο από προσωπικό ενδιαφέρον αλλά και γιατί η περίπτωση αυτή έχει σχέση με το εν λόγω νήμα. Καλές είναι οι προσωπικές συγκρούσεις και αντιθέσεις αλλά οι συζητήσεις για το συγκεκριμένο θέμα ενδιαφέρουν περισσότερο κόσμο και όχι 1-2 άτομα. @Johnkokk "Συνεπώς ποιος ο λόγος να πασχίζει κανείς ενάντια σε κάτι ετοιμοθάνατο, ποιος έχει την όρεξη και χρόνο να σπαταλήσει για να κάνει κάτι τέτοιο?" Μα προφανώς οι άνθρωποι που έχουν by default μίσος απέναντι σε κάθε τι χριστιανικό γιατί έτσι... (έτσι=οι χριστιανοί έκαναν πολέμους άρα ο χριστιανισμός είναι κακός.. δηλαδή ότι βόλευ=τρόλευ). Για προσωπικές διενέξεις και διαδικτυακούς βλαxο-τσαμπουκάδες πίσω από το πληκτρολόγιο δεν είμαι διαθέσιμος. Για λοιπές συζητήσεις που δεν αφορούν το παρόν νήμα, υπάρχει και το pm. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Υ.Γ: Το '' Εμείς ή κανείς '' το πήρες από τα πρόσφατα γεγονότα στο ποδόσφαιρο, έτσι; |
|
||||
|
||||
Καλά σου είπε. Γιατί ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι δεν είναι χριστιανός, το έκανες ειρωνικά για να τον εκνευρίσεις...
|
|
||||
|
||||
Μπράβο, συγχαρητήρια. Τσίμπα κι εσύ τη θέση σου στην ignore list και χοροπήδα όσο θέλεις από δω και πέρα
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Robespierre : 19-03-18 στις 13:27 |
|
|||
|
|||
Αυτό έγινε για να καταδειχθεί το φασιστικό του πράγματος. Δελιτε την πραγματική διάσταση των πραγμάτων. Θα μπορούσε να πει πως απλά κάνω κάποιο λάθος. Επέλεξε όμως να θεωρήσει μια άλλη θρησκεία ως βρισιά και εσύ αυτή τη στιγμή τον ξεπλένεις. Τέλος πάντων.. όλα καλά
|
|
|||
|
|||
Περίεργο.. εσύ μέχρι πρόσφατα με προσωπικό μήνυμα ζητούσες το τηλέφωνό μου χρησιμοπποιώντας βρισιές και μηνύσιμες εκφράσεις.. ή μήπως λέω ψέμματα??
|
|
|
|