Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Αρχαία Ελλάδα – Ιστορία –Πολιτισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 18-10-08, 18:35
Το avatar του χρήστη Αχαιός
Αχαιός Ο χρήστης Αχαιός δεν είναι συνδεδεμένος
Member

Περιοχή: U.K
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa

@ Αχαιός, αυτοί που πολέμησαν με τον Λεωνίδα και τους 300 ήταν οι Θεσπιείς και όχι οι Θηβαίοι... ήμαρτον
Ήμαρτον εσύ κοπέλα μου.
Μα είναι δυνατόν να είσαι τόσο άσχετη περί του θέματος και γενικά περί ιστορίας? …και συνάμα να προσπαθείς να δείξεις ότι είσαι και γνώστρια?

Άνοιξε κανά βιβλίο να μάθεις ποιοι ήταν αυτοί που πολέμησαν στις Θερμοπύλες. Γελοιοποίησε με τις δηλώσεις σου.

"Όταν τα όπλα είναι παράνομα, τοτε μονο οι παράνομοι εχουν όπλα"
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-10-08, 21:54
Το avatar του χρήστη Litsa
Litsa Ο χρήστης Litsa δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Περιοχή: ολούθε
Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Αχαιός
Ήμαρτον εσύ κοπέλα μου.
Μα είναι δυνατόν να είσαι τόσο άσχετη περί του θέματος και γενικά περί ιστορίας? …και συνάμα να προσπαθείς να δείξεις ότι είσαι και γνώστρια?

Άνοιξε κανά βιβλίο να μάθεις ποιοι ήταν αυτοί που πολέμησαν στις Θερμοπύλες. Γελοιοποίησε με τις δηλώσεις σου.
Εντάξει Αχαιέ μου.
Όλοι μας κάνουμε λάθη λαθάκια και παροράματα, δεν είναι ανάγκη να το
κάνουμε και τόσο θέμα, έτσι και γω, μέχρι τις 8μιση το απόγευμα σήμερα,
πίστευα πως ήταν 700 Θεσπιείς δίπλα στους 300 του Λεωνίδα.

Δέξου σε παρακαλώ μια ταπεινή συγνώμη από μένα απ τον πρόεδρο της
Δημοκρατίας τον κύριο Κωστή Στεφανόπουλο και τον μαρμαρά που
κατασκεύασε αυτό το μνημείο δίπλα στου Λεωνίδα στις Θερμοπύλες.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 18-10-08, 22:51
Member

Προεπιλογή

Εξακολουθείς βλέπω να επιμένεις στις ανιστόρητες δηλώσεις σου.

Στην τριήμερη μάχη των Θερμοπύλων έλαβαν μέρος περίπου 7000 άντρες. Οι οποίοι ήταν 300 Σπαρτιάτες, 700 Θεσπιεις, 1000 Φωκεις(οι οποίοι φύλαγαν την Ανοπαια οδο) , 1000 Λοκροι, 400 Θηβαίοι, 1000 Αρκάδες, 500 Τεγεάτες, 900 Μεσσηνιοι(ειλοτες), 500 απο τη Μαντινεία, 120 από τον Ορχομενο, 200 από τον Φλιούντα, 80 Μυκηναΐοι και 400 Κορίνθιοι.

Τη τελευταία μέρα όμως της αντίστασης των Ελλήνων, όταν έγινε γνωστή η προδοσία του Εφιάλτη οι μονοί που επέλεξαν να μείνουν εκεί και να πολεμήσουν γνωρίζοντας πως θα έβρισκαν βέβαιο θάνατο ήταν οι εναπομείναντες Σπαρτιάτες και Θεσπιεις.
Αυτός είναι και ο ολογος που μεχρι σημερα ολοι πισευουν ότι μονο αντρες από τη Σπαρτή και τις Θεσπιες πολέμησαν στις Θερμοπύλες.

Κανένα σκοπό δεν είχα να το κάνω θέμα. Εσύ με ανάγκασες προσθέτοντας τη λέξη "ήμαρτον" στην εν λόγω δημοσίευση σου.

Όπως σου αναφέρω και πιο πάνω, άνοιξε κανά βιβλίο...

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-08, 08:46
Senior Member

Προεπιλογή

Καλέ μου Αχαιέ, εσύ προκαλείς σύγχυση με τον τρόπο που διατυπώνεις αυτά που λες.
Όταν γράφεις ότι οι Θηβαίοι πολέμησαν πλάι πλάι με τον Λεωνίδα, ο αναγνώστης θεωρεί
ότι αναφέρεσαι στην τρίτη μέρα και τους συγχέεις τους Θεσπιείς. Αν ήθελες να πεις ότι
και οι Θηβαίοι συμμετείχαν θα έπρεπε να διευκρινίσεις ότι πολέμησαν τις 2 πρώτες μέρες
μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες (και όχι αποκλειστικά πλάι πλάι με τον Λεωνίδα) και
μάλιστα μόλις ένα μικρό σχετικά σώμα είχε συνταχθεί εφόσον υπήρχε διχασμός στην Θήβα
στο θέμα της συμμαχίας με τους Πέρσες.
Δηλαδή έτσι όπως το γράφεις είναι κάτι σαν λογοπαίγνιο.

Και για να επιστρέψουμε στην ουσία.
Είναι γνωστό σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας πως οι
Βοιωτοί (πλην Πλατεών και Θεσπιών) έχουν προσχωρήσει στο στους Πέρσες.

Είναι λοιπόν εντελώς ανιστόρητο σε βαθμό εξαπάτησης να προσπαθείς να μας παρουσιάζεις
ολόκληρη την πόλη των Θηβαίων στο πλευρό του Λεωνίδα αποκρύβοντας την αλήθεια
Απ την ιστορία του Ελληνικού Έθνους αυτό το απόσπασμα από την σελίδα 320.
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-08, 11:03
Το avatar του χρήστη OANNHSEA
OANNHSEA Ο χρήστης OANNHSEA δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
οι μονοί που επέλεξαν να μείνουν εκεί και να πολεμήσουν γνωρίζοντας πως θα έβρισκαν βέβαιο θάνατο ήταν οι εναπομείναντες Σπαρτιάτες και Θεσπιεις.
Αυτός είναι και ο ολογος που μεχρι σημερα ολοι πισευουν ότι μονο αντρες από τη Σπαρτή και τις Θεσπιες πολέμησαν στις Θερμοπύλες.
Κάτσε Αχαιός γιατί δεν τα γράφεις όλα...
Οι Θηβαίοι έμειναν ΜΑΖΙ με τους Σπαρτιάτες και τους Θεσπιείς (και μαζί με τους Σπαρτιάτες ήταν και οι περίοικοι και οι είλωτες...). Μόνο που όταν άρχισε η μάχη έφυγαν προς τις γραμμές των Περσών και παραδίδονταν - οι Πέρσες δε, μη καταλαβαίνοντας τι γινόταν, σκότωσαν τους πρώτους που παραδόθηκαν...
Άλλωστε είναι πολύ περίεργο οι Θεσπιείς να στέλνουν 700 άντρες και οι Θηβαίοι που είχαν μία πολύ πιο μεγάλη πόλη μόνο 400...
Από την άλλη μεριά φυσικά έχουμε και το παράδειγμα των Αργείων που ΔΕΝ έστειλαν μαχητές, λόγω του ότι οι Πέρσες έστειλαν αντιπροσωπεία και τους τόνισαν ότι κατάγονται από τον ίδιο γενάρχη - τον Περσέα...

Κάτι μου λέει ότι δεν έχεις ασχοληθεί και πολύ με τους Περσικούς πολέμους...

ΟΥ ΠΑΝΤΟΣ ΠΛΕΙΝ ΕΙΣ ΚΟΡΙΝΘΟΝ
BELLUM OMNEUM CONTRA OMNE - ΦΩΤΙΑ ΠΕΡΠΑΤΑ ΜΑΖΙ ΜΟΥ

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη OANNHSEA : 19-10-08 στις 11:03
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-08, 14:12
Το avatar του χρήστη akirav
akirav Ο χρήστης akirav δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από OANNHSEA
Οι Θηβαίοι έμειναν ΜΑΖΙ με τους Σπαρτιάτες και τους Θεσπιείς (και μαζί με τους Σπαρτιάτες ήταν και οι περίοικοι και οι είλωτες...). Μόνο που όταν άρχισε η μάχη έφυγαν προς τις γραμμές των Περσών και παραδίδονταν - οι Πέρσες δε, μη καταλαβαίνοντας τι γινόταν, σκότωσαν τους πρώτους που παραδόθηκαν...
Άλλωστε είναι πολύ περίεργο οι Θεσπιείς να στέλνουν 700 άντρες και οι Θηβαίοι που είχαν μία πολύ πιο μεγάλη πόλη μόνο 400...
Από την άλλη μεριά φυσικά έχουμε και το παράδειγμα των Αργείων που ΔΕΝ έστειλαν μαχητές, λόγω του ότι οι Πέρσες έστειλαν αντιπροσωπεία και τους τόνισαν ότι κατάγονται από τον ίδιο γενάρχη - τον Περσέα...

Δεν καταλαβαινω γιατι αυτο αντιτιθεται στα γραφομενα του Αχαιου...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-08, 14:37
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Litsa
Καλέ μου Αχαιέ, εσύ προκαλείς σύγχυση με τον τρόπο που διατυπώνεις αυτά που λες.
Όταν γράφεις ότι οι Θηβαίοι πολέμησαν πλάι πλάι με τον Λεωνίδα, ο αναγνώστης θεωρεί
ότι αναφέρεσαι στην τρίτη μέρα και τους συγχέεις τους Θεσπιείς. Αν ήθελες να πεις ότι
και οι Θηβαίοι συμμετείχαν θα έπρεπε να διευκρινίσεις ότι πολέμησαν τις 2 πρώτες μέρες
μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες (και όχι αποκλειστικά πλάι πλάι με τον Λεωνίδα) και
μάλιστα μόλις ένα μικρό σχετικά σώμα είχε συνταχθεί εφόσον υπήρχε διχασμός στην Θήβα
στο θέμα της συμμαχίας με τους Πέρσες.
Δηλαδή έτσι όπως το γράφεις είναι κάτι σαν λογοπαίγνιο.

Και για να επιστρέψουμε στην ουσία.
Είναι γνωστό σε οποιονδήποτε έχει ασχοληθεί με αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας πως οι
Βοιωτοί (πλην Πλατεών και Θεσπιών) έχουν προσχωρήσει στο στους Πέρσες.

Είναι λοιπόν εντελώς ανιστόρητο σε βαθμό εξαπάτησης να προσπαθείς να μας παρουσιάζεις
ολόκληρη την πόλη των Θηβαίων στο πλευρό του Λεωνίδα αποκρύβοντας την αλήθεια
Απ την ιστορία του Ελληνικού Έθνους αυτό το απόσπασμα από την σελίδα 320.

Άνοιξε τα ματιά σου και διάβασε το τι έχω παραθέσει σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου.

Όσον αφορά τους Θηβαίους οφείλω να σε πληροφορήσω ότι πολέμησαν πλάι-πλάι με τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Αργοτερα όμως στη μαχη των Πλαταιων ταχθηκαν υπερ των Περσων. Μαθέ επίσης ότι υπηρχαν και πολλοι Θηβαίοι όπως και Μακεδόνες οι οποίοι εθελοντικά είχαν ταχθεί και πολεμήσει υπέρ των υπολοίπων Ελλήνων.

Είναι πασιφανές λοιπόν οτι πουθενά εγώ δεν προσπαθώ να εξαπατήσω τον οποιαδήποτε. Εγώ ο ίδιος παραδέχτηκα οτι στις Πλατιές (και όχι στις Θερμοπύλες) όντως οι Θηβαίοι ταχθήκαν υπέρ των Περσών.

Είναι πλέον ξεκάθαρο οτι επιλεγείς συγκεκριμένες φράσεις που έχω παραθέσει και οχι το σύνολο των γραφόμενων μου.
Το μονό που μπορώ να υποθέσω είναι οτι το κανείς σκοπίμως έτσι ώστε να δημιουργήσεις εντυπώσεις εναντίον μου και να προσεγγίσεις έτσι τα υπόλοιπα μέλη με δόλια μέσα. Έτσι ώστε να γίνουν φιλικοί προς τις απόψεις σου.
Δυστυχώς για εσένα σε έχω μέχρι τώρα ξεσκεπάσει αρκετές φορές. Με την τελευταία σου δημοσίευση μάλιστα δείχνεις σε όλους μας τους πραγματικούς σου σκοπούς, που δεν είναι τίποτα άλλο παρά μονό η εξαπάτηση.

Από την άλλη βεβαία μπορεί τελικώς να μη διαβάζεις καν τα όσα γραφώ και απλά εσύ να παραθέτεις τα δικά σου, ασχέτως με τα όσα δημοσιεύω εγώ.

Οποία και από τις δυο περιπτώσεις και να ισχύει το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Δημιουργείς σύγχυση και προσπαθείς με δόλια μέσα να κανείς τα υπόλοιπα μέλη να παρεκκλίνουν από την αλήθεια.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-08, 14:59
Member

Προεπιλογή

Παράθεση:

Αυτά που παραθέτεις πρώτη φορά τα ακούω. Μάλλον πρώτη φορά τα διαβάζω.
Το οτι οι Θηβαίοι έμειναν μέχρι το τέλος και πήγαν να παραδοθούν αλλά οι Πέρσες απο λάθος τους σκότωσαν είναι κάτι το οποίο μάλλον δεν ισχύει. Αυτό οφείλεται στο οτι η προδοσία του Εφιάλτη είχε γίνει γνωστή τουλάχιστον 12 ώρες πριν καν το σώμα των Αθανάτων συναντήσει τους χιλίους Φωκεις στην Ανοπαια οδο. Επομένως όσοι επέλεξαν να φύγουν είχαν την άνεση του χρόνου να το πράξουν ανενόχλητοι.

Οι Θηβαίοι έστειλαν λιγότερους Άντρες από τους Θεσπιεις επειδή απλούστατα ήθελαν να ταχθούν υπέρ των Περσών. Όταν όμως ο Λεωνίδας απαίτησε κάποιους οπλίτες και απο τη Θήβα, φοβούμενοι την οργή αυτού αλλα και των υπολοίπων Ελλήνων, οι Θηβαίοι έστειλαν τελικώς 400 οπλίτες για τα ματιά του κόσμου.
Ένας λοιπόν λόγος επιπλέον που δείχνει ότι οι Θηβαίοι δεν υπάρχει περίπτωση να έμειναν μέχρι την τελευταία μέρα στις Θερμοπύλες είναι και η απροθυμία τους να πολεμήσουν τους Πέρσες.

Όσον αφορά τους Μεσσηνιους είλωτες τους αναφέρω πεντακάθαρα στην εν λόγω δημοσίευση μου.
Θα σου πρότεινα να διαβάσεις άλλη μια φορά τα όσα γραφώ.

Οι Αργείοι όπως πολυ σωστά παραθέτεις και εσύ είχαν μείνει ουδέτεροι.

Παράθεση:
Αυτό μάλλον αστειευόμενος πρέπει να το έγραψες…
Αρκεί να διαβάσει κανείς τα όσα έχω παραθέσει από την αρχή της συζήτησης για να καταλάβει το ποσό ορθά στοιχειά, γεγονότα κτλ έχω παραθέσει μέχρι τώρα για τους Περσικούς πολέμους.
Θα σε συμβούλευα να ανατρέξεις και σε προηγούμενες δημοσιεύσεις μου από την αρχή του θέματος.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Αχαιός : 19-10-08 στις 15:02
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-08, 15:17
Member

Προεπιλογή

Επίσης αγαπητή μου Λίτσα, το κείμενο το οποίο μου παρέθεσες από την Ιστορία του Ελληνικού Έθνους αποδεικνύει περίτρανα το ότι τελικά και οι Μακεδόνες ήταν κατά των Περσών.
Προφανώς λόγω της μεγάλης δύναμης των Περσών αλλά και της γεωγραφικής θέσης της Μακεδονίας, ο βασιλιά Αλέξανδρος ναι μεν τάχθηκε ανοιχτά υπέρ των Περσών <<κάτω από το τραπέζι>> όμως βοηθούσε τους μαχόμενους Έλληνες με πληροφορίες.
Οπότε σε αυτό το 25% που μου παρέθεσες πριν λίγες ημέρες, το οποίο έγινε 75% μετά τη δική μου δημοσίευση, τείνει τώρα να γίνει 80%
Όσον αφορά τη μάχη των Πλατανιών οι Μακεδόνες είχαν λάβει μέρος μεν, από όσο γνωρίζω δηλαδή, δεν είχαν σηκώσει τελικώς όπλα κατά των υπολοίπων Ελλήνων δε.
Θα το είχα αναφέρει νωρίτερα, απλά δεν είχα τα απαιτούμενα στοιχειά για να το στηρίξω.
Σε ευχαριστώ πολύ λοιπόν που με βοήθησες σε αυτό.

Απάντηση με παράθεση
Παλιά 19-10-08, 17:12
Senior Member

Προεπιλογή

1.
Παράθεση:
Όσον αφορά τους Θηβαίους οφείλω να σε πληροφορήσω ότι πολέμησαν πλάι-πλάι με τον Λεωνίδα στις Θερμοπύλες. Αργοτερα όμως στη μαχη των Πλαταιων ταχθηκαν υπερ των Περσων. Μαθέ επίσης ότι υπηρχαν και πολλοι Θηβαίοι όπως και Μακεδόνες οι οποίοι εθελοντικά είχαν ταχθεί και πολεμήσει υπέρ των υπολοίπων Ελλήνων.
Καλέ μου Αχαιέ, όποιος διαβάσει αυτό που έχεις γράψει, μένει με την πεποίθηση πως οι Θηβαίοι
(δηλαδή το σύνολο της πόλης των Θηβαίων ή έστω η συντριπτική πλειοψηφία τους) τελικά ήταν
με το μέρος των υπόλοιπων Ελλήνων του Λεωνίδα κατά το έτος 480 και σε πλήρη αντίθετη με το
Περσικό στρατόπεδο… όμως ….

2.
Παράθεση:
Οι Θηβαίοι έστειλαν λιγότερους Άντρες από τους Θεσπιεις επειδή απλούστατα ήθελαν να ταχθούν υπέρ των Περσών. Όταν όμως ο Λεωνίδας απαίτησε κάποιους οπλίτες και απο τη Θήβα, φοβούμενοι την οργή αυτού αλλα και των υπολοίπων Ελλήνων, οι Θηβαίοι έστειλαν τελικώς 400 οπλίτες για τα ματιά του κόσμου.
….όμως εδώ, εσύ ο ίδιος ανατρέπεις αυτά που έγραψες παραπάνω. Ομολογείς πως οι Θηβαίοι
ήθελαν να ταχθούν με τους Πέρσες. Έστειλαν κάποιους οπλίτες επειδή αυτή ήταν η απαίτηση
του Λεωνίδα και απ τον φόβο αντιποίνων. (Πολύ εύκολα μπορεί να υποθέσει κάποιος πως και
άλλες πόλεις μπορεί να έστειλαν στρατό στις Θερμοπύλες φοβούμενοι αυτό ακριβώς που
φοβήθηκαν και οι Θηβαίοι.)

Εν πάση περιπτώσει, το 1 έρχεται σε πλήρη αντίθεση με το 2 και συμπερασματικά προσπάθησες
να αλλοιώσεις την ιστορική αλήθεια διότι έγραφες το 1 ενώ γνώριζες ότι στην πραγματικότητα ισχύει το 2.
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 09:19.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.