|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Οχι δεν θα το συνεχίσω. Οτι είχα να πω το είπα. btw φοβερό το άρθρο του Γ. Μεταλληνού. Θα προκειται φυσικά για γνωστο αιρετικό και ίσως και υπο την επήρρεια δαιμόνων. Αχχχχ... ενα πράγμα θα μπορούσε να διδαχθει η ανατολική εκκλησία απο την δυτική και δυστυχώς δεν το έκανε. Την Ιερά Εξέταση! Κάψτε τον!
|
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
Και αν γνωρίζεις εσύ κάποιον, πες του να έρθει εδώ να συζητήσουμε. |
|
|||
|
|||
Εδώ; Αγαπητέ Βασίλη νομίζω ότι πρέπει να... χμμμ... κατέβεις λίγο από το καλάμι. Καλό θα ήταν να διαβάσεις λίγο αυτά που γράφει ο κ. Μεταλληνός. Δεν πρόκειται για απλό Ελληνορθόδοξο θεολόγο. Πρόκειται για καθηγητή πανεπιστημίου με έδρα στην Θεολογία και επίσης κληρικό.
Θα σου πρότεινα επίσης αυτό το στιλ του βιβλικιστή (όπως το αποκαλεί πολύ χαρακτηριστικά ο Μεταλληνός), όπως επίσης και του ζηλωτή που θα προσθέσω εγώ, δεν βοηθάει να προσηλυτιστεί κανένας στο δόγμα που υποστηρίζεις. Αντιθέτως τους απομακρύνει, εκτός κι αν αυτός είναι ο στόχος σου, δηλαδή έχεις φορέσει αυτήν τη μάσκα για να κάνεις το συγκεκριμένο δόγμα πιο αποτροπιαστικό, ντύνοντας το με ένα μανδύα ακόμα πιο καταλυτικής βλακείας, από αυτήν που έχουν συνεισφέρει χιλιάδες άλλοι, ανά τους αιώνες. Τι να σου πω λοιπόν; Αν και τη χριστιανική θρησκεία (όπως και κάθε είδους θρησκείας) την έχω απορρίψει από πολύ μικρή ηλικία, θα σου έλεγα να σταθείς επίσης σε αυτά που λένε ο Βασίλειος Καισαρείας και ο Γρηγόριος Νύσσης. Ακόμα και για κάποιον σαν και μένα, αυτή η οπτική πάνω στο θείο είναι εξαιρετική. Καλά μυαλά Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη heretic : 11-09-13 στις 17:47 |
|
||||
|
||||
Αντιμετωπος με ανθρωπους σαν τον Βασιλειο και τις ιδεες του ο συγχρονος πολιτισμος δεν μπορει να δωσει απαντηση.....
Σε αυτες τις περιπτωσεις η λυση ερχεται απο την ευλογημενη αρχαιοτητα
"And you shall know the truth, and the truth shall make you free." "καὶ γνώσεσθε τὴν ἀλήθειαν καὶ ἡ ἀλήθεια ἐλευθερώσει ὑμᾶς." John 8:32 Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Voel : 12-09-13 στις 11:02 |
|
|||||||
|
|||||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Με ενδιαφέρει όμως, να προωθώ ανόθευτα την αλήθεια την οποία εγγυάται η επίσημη Ορθόδοξη Εκκλησία. Πως την εγγυάται; Και βέβαια, με την έγκρισή της, στην ερμηνεία της Αγίας Γραφής. Με την οποία εγκεκριμένη ερμηνεία της, τα όσα έχω γράψει, είναι απολύτως σύμφωνα. Παράθεση:
Βεβαίως, ο Μέγας Βασίλειος όχι μόνο δεν επηρεάζεται από τις αλληλοσυγκρουόμενες θεωρίες της εποχής του, αλλά τις ελέγχει με δριμύτητα, εφ’ όσον κινούνται εκτός της αποδεδειγμένης αληθείας που εκπέμπει η Αγία Γραφή, αποκαλώντας αυτές «ξεμωραμένην σοφίαν». Ιδού: Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Μεγάλε, είχα βγάλει ολόκληρη τη δισκογραφία των Mayhem με αυτές τις $@#$@1ες.... Τελικά θα μας πεις τι μέγεθος έχει το σύμπαν, σύμφωνα με τις αγιες γραφές σου, ή κοκοροκο και παίρνω τον Voel να ανακαινίσω το Κολοσσαίο;
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
αλλά και διότι, σήμερα, σε κάποιους "χαλάει το γλυκό"; Όσο προχωρά η επιστήμη, τόσο περισσότερα λύνονται και τόσο περισσότερο οι απόψεις μας περί Θείου πρέπει να μεταβάλλονται προχωρώντας ένα βήμα παραπέρα κάθε φορά. Αυτό ισχύει για τους σκεπτόμενους. Για όσους βολεύονται στα παραμύθια, ισχύουν άλλα. Στο έχω ξαναγράψει : αφού περνάς καλά, πίστευε όπου θέλεις. Μη γίνεσαι εριστικός αποκαλώντας άσχετους και σκοταδιστές όσους άφησαν το "ευκολάκι" της μασημένης τροφής και, κυρίως, παραδέξου την άγνοιά σου επί του αντικειμένου της ΘΤΕ παύοντας την ασχολία με αυτό. |
|
||||
|
||||
Λοιπόν οποιοσδήποτε θεολόγος: πανεπιστημιακός και μη, διακεκριμένος και μη, σκληροπυρηνικός και μη, θεωρεί ότι έχει τα κότσια, να θωρήσει τα παραπάνω χρονολογικά καραγκιοζλίκια των σκοταδιστών, ως επιστημονικά δεδομένα, τον περιμένω να κάνουμε διάλογο.[/QUOTE]
Μου αρέσει που απειλής κιόλας βρε Βασίλη...... Ο διάλογος για να διεξαχθεί προυποθέτει και κάποια προαπαιτούμενα που δυστυχώς αδυνατεις να προσφερεις στον συνομιλητή σου, οπώς για παράδειγμα το μωρό που επιμένει να θέλει την πιπιλα ενω εσυ με κόπο προσπαθείς να κόψεις... θα υπερισχύσει το μωρό αγαπητέ μου λόγω περιορισμένης αντίληψης τόπου και χρόνου...... |
|
||||||||||
|
||||||||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Οι γνώσεις που αφορούν λ.χ. το μέγεθος του σύμπαντος, τη παγκόσμια έλξη, πως η σκιά της γης πίπτει επί της σελήνης και κάνει τις εκλείψεις, και λοιπές ανακαλύψεις, και αυτές που πρόκειται να γίνουν στο μέλλον. Όλες αυτές τις γνώσεις, ο Μέγας Βασίλειος τις θεωρεί «μάταια πράγματα», επομένως «άχρηστα». Ιδού: Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Μας ενημερώνει λοιπόν ασφαλώς η Αγία Γραφή σε θέματα που πρέπει απαραίτητα να ξέρουμε, ώστε κανείς, να μη μπορεί να νοθεύσει την αποκεκαλυμμένη αλήθεια. Συμπέρασμα: Ό,τι αποσιωπά η Αγία Γραφή (= Ούτε εμέτρησεν εις πόσην απόστασιν εντός του αέρος εκτείνεται η σκιά της γης, όταν ο ήλιος διέρχεται υποκάτω αυτής, και πως η σκιά αυτή πίπτει επί της σελήνης και κάνει τας εκλείψεις κλπ.), σημαίνει, ότι ΔΕΝ είναι απαραίτητο να το ξέρουμε, ακριβώς, λόγω του ότι είναι δευτερευούσης σημασίας. Παράθεση:
η προερχομένη από την φαντασία των εξελικτικών σκοταδιστών, θεωρία της εξέλιξης!!! |
|
|||
|
|||
Ζητώ συγνώμη που νεκραναστένω το νήμα, αλλά ελπίζω ότι θα δείξετε κατανόηση.
Στο παρελθόν είχα ασχοληθεί με τον Βασίλη στο forums.gr, αλλά και με αρκετά άλλα άτομα που για θρησκευτικούς λόγους αμφισβητούσαν την εξέλιξη. Η όλη φάση μου άφηνε μια μικρή πικρία, μια και έβλεπα ανθρώπους να κολάνε σε ανύπαρκτα προβλήματα και να παλεύουν με ανεμόμυλους. Έτσι σκέφτηκα να φτιάξω ένα κείμενο για πιστούς, που να εξηγώ ότι η εξελικτική θεωρία δεν είναι ασυμβίβαστη με την θρησκεία, αλλά μάλλον το αντίθετο. Δεν περιμένω ότι θα κλονίσω φανατικούς, αλλά ίσως θα δώσω σε μερικούς χριστιανούς μια λύση στην αντίφαση που φαντάζονται ότι υπάρχει ανάμεσα στην θρησκεία και την επιστήμη στο θέμα αυτό. Και όντως δεν υπάρχει. Μου πήρε λίγο χρόνο να το γράψω αλλά το διασκέδασα, συνηγορόντας από την θέση του πιστού, που έχω χρόνια εγκαταλήψει. Αν και είμαι αγνωστικιστής, δεν θέλω άνθρωποι σαν την μακαρίτισα την μητέρα μου, να νιώθουν ότι η πίστη τους αμφισβητείται χωρίς λόγο. Το κείμενο είναι ακρετά μακροσκελές και για αυτό δεν το αντιγράφω εδώ. Θα το βρείτε στην σελίδα http://orestisrados.blogspot.gr/2014/04/blog-post.html Μια και δεν είμαι συχνός θαμόνας του φόρουμ, (ούτε του blog μου) φοβάμαι ότι αν θέλετε να ρωτήσετε κάτι ίσως να μην δω την ερώτηση. Αν κανείς κρίνει χρήσιμο να αντιγράψει μέρος του ή και όλο, δεν έχω πρόβλημα. |
|
|
|