|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Εγω δεν μπορω να καταλαβω την ανοησια μιας συζητησης γυρω απο την υπαρξη ή μη υπαρξη Θεου.
Ποιες μπορει να ειναι οι αληθινες αιτιες που προκαλουν μια τετοια ανοητη συζητηση; Το αν καποιος πιστευει ή δεν πιστευει στο θεο , δεν θα πρεπει να συγχεεται με καποιον που πιστευει ή δεν πιστευει στο συστημα αξιων ή στην πολιτεια ή στην καλη συμπεριφορα. Μονο οι ανοητοι και τα παιδια συγχεουν ανομοια πραγματα. Εκτος αν εχουν υποστει πλυση εγκεφαλου! Πραγματικα οσο το σκεφτομαι, μια συζητηση με Θεμα τυφλη πιστη σε Θεο, δεν εχει κανενα νοημα περα απο την ιδια την ανοησια του νοηματος. Δηλαδη σας προκαλω. Τι θα γινει αν εγω ή καποιος αλλος δεν πιστευει στο Θεο; Μηπως θα με καψει στην κολαση ; Αυτα φιλοι μου ειναι γελοιοτητες !!! Εχω την εντυπωση , οτι αυτοι που μιλανε και υπερασπιζονται με τοσο μενος Το Θεο , στην ουσια μαλλον πανε να λυσουν καποιο βαθυτερο εσωτερικο τους προβλημα. Ανεξαρτητα αυτου , μου φαινεται πολυ υποπτο το σεναριο τιμωρια!!! Και παλι επεναλαμβανω ειναι μεγαλη ανοησια να επιχειρηματολογουμε για κατι το οποιο δεν εχει ερθει σε αμεση γνωση απο κανενα σε ολη την ιστορια. Τελικα η εντυπωση μου ειναι οτι οι προβληματισμοι για Θεους και δαιμονες , ξεκινουν απο αλλες πιο σκοτινες αφετηριες απο αυτες που φαινονται ως ευλογοφανεις!!! . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ευσταθια : 05-10-14 στις 03:41 |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
Από εκεί και πέρα οι άθεοι μπορούν να πιστεύουν αν θέλουν πως ο οργανισμός είναι ένα πεδίο μάχης και ένα εργαστήριο πειραμάτων, στο οποίο κυριαρχεί η ωμή χημεία. |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Σαφώς και όταν λέω ότι δεν διαφωνεί, αναφέρομαι σε μια προσέγγιση που θα αναζητά την ουσία και την κατανόηση της φύσης μέσα από αυτή την ουσία, παρά σε μια φονταμενταλιστική προσέγγιση που θα θεωρούσε ότι ο Θεός αρέσκεται σε ανθρωποθυσίες.... Παράθεση:
Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη rados : 05-10-14 στις 16:52 |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
Ευτυχώς για την διαλεκτική αξιοπιστία της θρησκείας, η εξελικτική δίνει μια κομψή και συμβατή με την θρησκεία εξήγηση. Και κάτι ακόμα, το θέμα δεν είναι τι πιστεύουν οι άθεοι, αλλά τι έχει καταλήξει η επιστήμη μέσω της συσσώρευσης των παρατηρήσεών μας. Και σε διαβεβαιώ ότι έχει καταλήξει σε μια ιδιαίτερα πολύπλοκη εικόνα, που κανείς σοβαρός βιολόγος δεν θα την περιέγραφε σαν "ωμή χημεία". |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Το θεμα ομως ειναι σε ποσο βαθος μπορει να κατανοηθει αυτο το παραδειγμα. Ο καθενας και εξ αιτιας των μεταφυσικων του προυποθεσεων μπορει να προκαταλαβει την ουσια καποιου νοηματος. Ας δουμε λιγο τι λεει : //Πρέπει να πεθάνεις πριν πεθάνεις, για να μην πεθάνεις όταν πεθάνεις.....// Λοιπον εδω μεσα υπαρχει ολη η ουσια και μαλιστα στην πιο ακραια της μορφη, της υστεροβουλιας και ματαιοδοξιας της ανθρωπινης φυσης. Ειναι η ανθρωπινη φυση που οδηγει τα πραγματα προς φυσικες διεξοδους και οχι καποια ανωτεροτητα υπερβατικη. Ο χαρισματικος μοναχος ειναι ενας ανθρωπος με εντονες και καλλιεργιμενες ψυχικες τηλεπαθητικες δυναμεις απο τις οποιες ανατροφοδοτει ρεαλιστικα την πιστη του. Η πιστη φιλε μου δεν ειναι μια ψευδαισθηση ή μια αιολη πεποιθηση. Η πιστη ειναι λογικη . Ο χαρισματικος γεροντας ανατροφοδοτει την πιστη του απο την πρωιμη παιδικη ηλικια, εξ αιτιας των παρεξηγημενων απο τον ιδιο και τους αλλους , ψυχικων - τηλεπαθητικων χαρισματων. Ο γεροντας ασκητης θεωρει οτι αυτα τα χαρισματα ειναι προϊον συναλλαγης με τον Θεο , εξ αιτιας καλων υπηρεσιων και πιστης. Η ερμηνεια ομως ειναι απολυτα φυσικη και δεν κανει διακρισεις σε θρησκους και αθρησκους , ευπιστους και απιστους , μαυρους και ασπρους. Ο Γεροντας λοιπον πιστευει οτι γνωριζει πολυ καλα τον αθεατο φυσικο μηχανισμο μεσω του μυστικισμου του, και εφαρμοζει μεσω προγραμματισμου, το ιδιοτελες ατομιστικο σχεδιο της αιωνιας ζωης. Θεωρει δηλαδη οτι με το να υποφερει σωματικα και ψυχικα σε αυτη την ζωη, κερδιζει για τον εαυτο του την αιωνιοτητα. Ενω οι αλλοι οχι !!! Αυτο ομως που συμβαινει ειναι απολυτα φυσιολογικο. Ο γεροντας ασκητης πρατει με εσωτερικα ιδιοτελη κινητρα οπως θα επρατε οποιοσδηποτε φυσιολογικος ανθρωπος. 'Η μαλλον οποιοσδηποτε ανθρωπος. Ειναι η φυση που οδηγει σε συμπεριφορες και οχι το παραφυσην. Με λιγα λογια η φραση , αν πεθανω σε αυτη την ζωη θα ζησω στην επομενη, ειναι μια πραξη καθαρα αυτοαναφορικη, και προδιδει την πραγματικη κατασταση της ανθρωπινης φυσης και ψυχισμου η οποια προγραμματιζεται να υπηρετει καποιον εξωτερικο σκοπο μια αγαπητικης κοινωνιας , με στοχους ομως εσωτερικης ατομιστικης οφελειας . Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Ευσταθια : 05-10-14 στις 17:41 |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Πφφφ. Σύμφωνα με τους άθεους, η εξέλιξη λαβαίνει χώρο σε μεγάλα χρονικά διαστήματα και έτσι δεν μπορεί να παρατηρηθεί. ΝΑΙ. Πιστεύουν. Έχουν τα δικά τους θρησκευτικά κείμενα για το πως πρόηλθε το σύμπαν, τα άστρα, η ζωή από άβια ύλη, η υποτιθέμενη εξέλιξη των ειδών. ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΕΣ ΠΕΠΟΙΘΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΛΕΣ. Είναι πίστη σε κάτι που υποτίθεται ότι έλαβε χώρα στο μακρινό παρελθόν και κατά αυτούς υπάρχουν κάποια "δεδομένα" ως "απόδειξη". Τώρα για τον οργανισμό, αν ήξερες για τί μιλάω, δεν θα ανέφερες βλακείες για αιθερικές ουσίες και ροζ μονόκερους. Υπάρχει ένα ολόκληρο σύστημα επικοινωνίας και αντιγραφής, μεταγραφής, μετάφρασης γονιδίων... τα οποία γονίδια είναι πληροφορίες στην πιο αρχαία γλώσσα του κόσμου. Αν πιστεύεις πάραυτα πως διατηρείσαι ζωντανός χάρη σε μια τυφλή και ωμή χημεία μέσα στο κυτταρόπλασμα, δικαίωμά σου. |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Βρε rados εσυ είπες οτι είχες μια μακρόχρονη θητεία ως θρήσκος και οτι τωρα πια δηλώνεις αγνωστικιστής ( οτι δεν είσαι πια σίγουρος για το προηγούμενο τουλάχιστον ) και εγω σε ρωτάω ποιοι ήταν οι λόγοι που σε οδήγησαν σε αυτη την μεταστροφή . Δεν σου ζητάω να μου αναλύσεις τον αγνωστικισμο σου.
|
|
||||||
|
||||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|