|
||||
|
||||
Παράθεση:
Το θέμα είναι να προσπαθούμε να δώσουμε εξηγήσεις με βάση τα υπάρχοντα μέσα και τις υπάρχουσες γνώσεις. Εγώ δεν απέρριψα δια παντός την εκδοχή της "έλξης", απλώς ανέφερα ότι με τις υπάρχουσες γνώσεις, αυτό που προτείνει ως λύση το "μυστικό" είναι ανεδαφικό. Σχετικά τώρα με το "κακό" στον κόσμο, η δική μου ένσταση και απόδειξη ότι το μυστικό δεν λειτουργεί, έχει να κάνει με έντονα κακές σκέψεις, όπως το να οραματιστεί κάποιος ότι σε 5 ώρες θα γκρεμιστεί ένα οικοδομικό τετράγωνο και θα σκοτωθούν 52 άτομα. Φαντάζεσαι αν πράγματι υπήρχε τρόπος να γίνει κάτι τέτοιο μέθοδος ικανοποίησης επιθυμιών που θα είχαμε φτάσει; Γιατί τέτοια επιλεκτικότητα στην έλξη; Γιατί λειτουργεί μόνον για καλό κι όχι για κακό; αυτές οι έννοιες ούτως ή άλλως είναι ένα εργαλείο, ένα θεωρητικό δίπολο που μας βοηθά στην κατανόηση του κόσμου μας. Παράλληλα, επαναλαμβάνω ότι καθημερινά βλέπουμε ότι το μυστικό δεν λειτουργεί εκεί όπου εκατοντάδες άτομα το καλούν όχι για μια καλύτερη ζωή αλλά για να αποφύγουν για μία ακόμη μέρα τον θάνατο. Διάβασε λίγο τι έγραψα στην αρχική μου τοποθέτηση και θα με καταλάβεις... Εν πάσει περιπτώσει, εγώ δεν σου τα γράφω αυτά ούτε για να σε προσβάλλω, ούτε γιατί πιστεύω ότι δεν συνέβη αυτό που γράφεις. Όλα έχουν να κάνουν με τον τρόπο και τη μέθοδο που ακολουθούμε για να εξηγήσουμε τον κόσμο μας. Εγώ προτιμώ την οπτική της επιστήμης, η οποία βασίζεται στα υπάρχοντα δεδομένα, μεθόδους και πληροφορίες και βάσει αυτών, το μυστικό απλά δεν μπορεί να υπάρξει. Από εκεί και μετά, αν μετά από 1, 2 ή 112 χρόνια αποφανθεί η επιστήμη ότι όντως το μυστικό έχει βάση, τότε τα ξαναλέμε υπό νέες συνθήκες. Μέχρι τότε όμως, και κινούμενοι βάσει λογικής κι όχι βάσει υποθέσεων, το μυστικό είναι ανύπαρκτο. Παράλληλα, μπορούμε να προβάλλουμε πολλές ακόμα εξηγήσεις όπως αυτή του θαύματος, της αγγελικής παρέμβασης, του χταποδιού και οποιουδήποτε άλλου ταιριάζει στην κοσμοθέασή μας.
|
||||
|
||||
Αχ, βρε φιλε μου (και συγνωμη για το θαρρος να σε αποκαλω ετσι), αυτο το 'μυστικο' η οπως το λενε, λειτουργει ανεξαρτητα αν ειναι καλο η κακο, ανεξαρτητα αν ειναι θεμιτο η αθεμιτο κ.ο.κ. Καθε ενεργεια η εργο πριν υλοποιηθει προυποθετει σκεψη,σωστα?Η τρομοκρατικη επιθεση στους διδυμους, δεν αποτελει μια ισχυροτατη αποδειξη οτι κακοβουλες σκεψεις μετατρεπονται σε κακοβουλες και καταστροφικες πραξεις?
Δεν μου απαντησες ομως τη κατα την γνωμη σου συνεβηκε με μενα.Εγω απο την αρχη εθεσα ξεκαθαρα την αποψη μου ασχετα αν ισχυει επιστημονικως η οχι.Η ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΤΗ ΛΕΕΙ?
|
||||
|
||||
Αυτό που αναφέρεις με τους δίδυμους πύργους δεν εντάσσσεται σε όσα συζητάμε γιατί εδώ, η διαδικασία που από τη σκέψη περνάμε στην πράξη έχει να κάνει με εκ του μηδενός και άνευ περεταίρω πράξης δημιουργία μίας νέας κατάστασης. Δηλαδή, κάνω μία σκέψη, τη "φορτίζω" συναισθηματικά και σε λίγο καιρό γίνεται πράξη. Αυτό είναι πολύ διαφορετικό από το κακό που κάποιοι σκέφτηκαν και το έκαναν πράξη στους δίδυμους πύργους γιατί εκεί υπήρξε όχι μόνον η αρχική σκέψη αλλά και έμπρακτη ενδιάμεση διαδικασία. Αλλιώς τι τα ήθελαν τα αεροπλάνα; Από τον καναπέ του σπιτιού τους θα γκρέμιζαν τους πύργους χωρίς να ιδρώσουν...
Σχετικά με την εξήγηση που μπορώ να δώσω στο δικό σου περιστατικό, προς το παρόν αρκούμαι να πω ότι πρόκειται για ένα σύνολο εκδηλώσεων που σου έφεραν ένα προνομιακό αποτέλεσμα. Αυτό δεν σημαίνει πως υπήρξε απαραίτητα ενσυνείδητη και κατευθυνόμενη δράση της φύσης για εσένα προσωπικά γιατί όπως έχω αναφέρει πολλές φορές, η ίδια η πραγματικότητα μας αποδεικνύει ότι στα όσα συμβαίνουν στους ανθρώπους επικρατεί ο παραλογισμός στη φύση κι εσύ μου μιλάς για ηθική; Τι είναι ηθικό για εσένα; το να σε οφελεί η φύση με το τζόκερ και να αφήνει εκατομμύρια παιδιά να πεθαίνουν από πείνα και αρρώστειες; Αν λοιπόν θέλεις να δώσεις νότα ηθικής σε όσα σου προσέφερε η φύση, θα πρέπει παράλληλα να λύσεις και τα προβλήματα που μία τέτοια άποψη δημιουργεί. Γιατί αν μιλάμε για ηθική στη φύση, αν τελικά η φύση σου συμπαραστάθηκε στις δυσκολίες σου, γιατί να μην το κάνει και για τόσα άλλα άτομα που έχουν πολύ μεγαλύτερες ανάγκες από εσένα και που καθημερινά επενδύουν στο "μυστικό" περισσότερο από εσένα, έστω κι εν αγνοία τους; Σίγουρα δεν μπορώ να σου μιλήσω με απόλυτη σιγουριά για το πως έφτασες να έχεις κερδίσει στο τζόκερ, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να δεχτώ ως έγκυρη και τη δική σου εκδοχή γιατί στηρίζεται σε εικασίες και παραδοχές που εγώ δεν μπορώ να δεχτώ επειδή απορρίπτουν τη λογική και δεν έχουν επιστημονικά ερείσματα να τις στηρίξουν. Συντηρείς μία βεβαιότητα για κάτι που δημιούργησες με την πίστη σου σε αυτό... Δεν ξέρω αν κάποτε θα μάθουμε να κάνουμε σύστηματικά τέτοιες αλλαγές στη ζωή μας, ξέρω όμως ότι η παίδευση στην πραγματικότητα και η κριτική σκέψη σε όσα μας συμβαίνουν, θα μας μάθουν να μην αποδίδουμε τόσο εύκολα παράλογες αιτίες και πηγές σε οτιδήποτε μας συμβαίνει. Πρέπει όλα να τα αντιμετωπίζουμε έχοντας στο νου μας τη φράση "αναλύω μέχρι εκεί που μπορώ κι ερμηνεύω μέχρι νεοτέρας". Αν θέλεις ακόμα μία σοφή φράση που ταιριάζει εδώ: "Νήφε και μέμνησο απιστείν" (Επίχαρμος)... Όλα αυτά άνευ κακίας ή περιφρόνισης στα γραφόμενά σου
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ακριβως φιλε μου, ακριβως.Ο καθενας σκεφτεται για τον εαυτο του.
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πρόκειται για γνωστές αρνητικές σκέψεις, για επιθυμίες που πολύ συχνά φορτίζονται τόσο πολύ και τα θέλω του ατόμου κυριαρχούν έντονα σε αυτές τις σκέψεις. Αν πράγματι το μυστικό λειτουργούσε όπως το γνωρίζουμε, τότε θα βλέπαμε ή θα ακούγαμε για ανθρώπους που ενώ περπατούσαν, ξαφνικά έπεσαν νεκροί στο δρόμο (ως αποτέλεσμα της σκέψης που έγινε πράξη). Έγώ προσωπικά δεν έχω γνώση για κανένα τέτοιο περιστατικό. Οπότε η "έλξη" λειτουργεί μόνον για θετικές σκέψεις; Ποιά η διαδικασία φιλτραρίσματος και απόρριψης κάποιων σκέψεων;
|
||||
|
||||
Καταρχας το συμπαν δεν αναγνωριζει την λεξη 'δεν'.Οταν λεμε λοιπον 'δεν θελω να ειμαι φτωχος', δεν θελω να ζω' κτλ, το συμπαν λαμβανει την εντολη που δινεις χωρις το δεν.Αυτο τουλαχιστον εικαζεται στο βιβλιο.
Απτην αλλη, τοσοι ανθρωποι αυτοκτονουν μια και εξω, αυτοκτονουν σταδιακα με τον τροπο ζωη τους, η ειναι ιδιαιτερα επιρρεπης σε ατυχηματα. Σε καμμια περιπτωση δεν ειμαι αυθεντια στο θεμα, απλα κατεληξα να πιστευω μετα απο πολυ εσωτερικη αναζητηση και φυσικα μετα απο την θεαματικα θετικη στροφη της ζωης μου οτι το πραγμα αυτο λειτουργει.
|
||||
|
||||
Να συμπληρωσω οτι υπαρχει και χρονοκαθυστερηση στην υλοποιηση των επιθυμιων μας, και υπενθυμιζω οτι για να λειτουργηση δεν αρκουν οι θετικες σκεψεις αλλα και τα θετικα συναισθηματα.Αν, λεω αν λειτουργησε σε μενα,, για ποιο λογο να μην λειτουργει με ολους?
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Πραγματικά θεωρώ ότι προσωπικά αποφάσισες να ερμηνεύσεις αυτό το ευτυχές γεγονός ως αποτέλεσμα του μυστικού. Δεν έχω αντίρρηση σε κάτι τέτοιο, αρκεί να διέπεται από αληθείς κι αποδεδειγμένες θέσεις. Σου ξαναθυμίζω πως κι εγώ, αν μου είχε τύχει κάτι ανάλογο, θα μπορούσα άνετα να θεωρήσω ότι αποτελεί επέμβαση του διαστημικού χταποδιού κι όχι του μυστικού. Ποιός μπορεί να απορρίψει την εικασία μου; Κανείς και το ίδιο συμβαίνει και στην περίπτωση του μυστικού. Κι αν εν τέλει ζούσες στο πχ 1900 και έκανες την ίδια σκέψη και ξαφνικά έβλεπες χρυσό σε μία σπηλιά, θα θεωρούσες ότι το "μυστικό" λειτουργούσε από τότε;
|
||||
|
||||
Μπορουμε να το αποκαλουμε διαστημικο χταποδι, κοσμικη παρεμβαση, Θεο, αγγελο, ανωτερο εαυτο, donalt duck..
απλα καλε μου Trithemius, με το χερι στην καρδια, εκανα ακριβως αυτο που διαβασα, το πιστεψα οτι ειναι δυνατον και εγινε.Σατανικη συμπτωση το γεγονος οτι κερδισα αυτο το τεραστιο ποσο λιγες μερες πριν προχωρησουν σε κατασχεσεις οι τραπεζες. Φυσικα το ιδιο θα πιστευα ακομα και αν ζουσα το 800 π.Χ.Θελω να καταλαβεις οτι αυτο που εγινε και συνεχιζει να γινεται το νιωθω παρα το κατανοω περρισοτερο.