|
|
Εργαλεία Θεμάτων | Τρόποι εμφάνισης |
|
|||
|
|||
Παράθεση:
Παράθεση:
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Παράθεση:
|
|
||||
|
||||
Ας γράψω και εγώ τις σκέψεις μου::
Κατ αρχάς η θεωρία της εξέλιξης δεν πρωτοπαρουσιάστηκε απο τον Δαρβίνο . Παρόμοιες θεωρίες ανέπτυξαν και οι αρχαίοι έλληνες φιλόσοφοι και πιο συγκεκριμένα ο Αναξίμανδρος ο οποίος δίδασκε οτι ο άνθρωπος προέρχεται απο αλλοειδή ζώα, ο Εμπεδοκλής ο οποίος έλεγε οτι όταν πρωτοεμφανίστηκαν τα ζώα στην γή ήταν ατελέστατα και οτι εξελίχθηκαν με το πέρασμα του χρόνου και τέλος ο Ηράκλειτος ο οποίος τοποθέτησε την εξέλιξη μέσα στα πλαίσια της πασίγνωστης φράσης του : "τα πάντα ρει". Η επικράτηση του χριστιανισμού και ο ερχομός του μεσαίωνα εξοβέλισαν απο την σκέψη των ανθρώπων την έννοια της εξελικτικότητας και της αλλαγής για να επιβάλλουν τον δημιουργισμό και μια μεταφυσική αντίληψη του επιστητού η οποία το θέλει σταθερό και χωρίς εξέλιξη. Η εξελικτικότητα ξαναήρθε στο προσκήνιο με την αναγέννηση ενώ ο Δαρβίνος ήταν ο πρώτος ο οποίος παρουσίασε μια σχετική εμπεριστατωμένη έρευνα βασισμένη στην συλλογή αδιαμφισβήτητων επιστημονικών στοιχείων. Απο την εποχή του Δαρβίνου μέχρι σήμερα η θεωρία της εξέλιξης μπορεί να εμπλουτίστηκε και να διορθώθηκε σε ορισμένα σημεία όμως σύσσωμη η επιστήμη αποδέχεται οτι η χλωρίδα και η πανίδα που γνωρίζουμε σήμερα είναι αποτέλεσμα εξέλιξης. Η θεωρία της εξέλιξης είναι η επιστημονική θεωρία που έχει δεχθεί τον μεγαλύτερο πόλεμο απο κάθε άλλη. Το αντίπαλο ρεύμα είναι αυτό των Δημιουργιστών. Οι δημιουργιστές είναι μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που χωρίζεται σε διάφορα παρακλάδια ανάλογα με τις μικρές διαφοροποιήσεις της κοσμοθεωρίας τους. Όλοι όμως συγκλίνουν στα εξής βασικά σημεία:
Το πρόβλημα για τους δημιουργιστές βρίσκεται στο ότι κάθε νέο στοιχείο που έρχεται στο φώς συμπληρώνει τα ήδη υπάρχοντα και συνηγορεί υπέρ της εξέλιξης. Δεν έχουμε να κάνουμε με κάποιον μύθο , στον οποίο θα χρειαστεί να πιστέψουμε, αλλά με συμπεράσματα τα οποία βρίσκονται σε αρμονία με τους νόμους της φύσης τοποθετημένα μέσα σε ένα τετραδιάστατο σύμπαν που κινείται και αλλάζει διαρκώς . Κάθε νέο απολίθωμα που έρχεται στο φώς άλλωστε συμπληρώνει το μοντέλο της εξέλιξης και μας δίνει μια πληρέστερη εικόνα που συμφωνεί με την επιστήμη της γεωλογίας κτλ. Παράθεση:
Παράθεση:
2)Είχε την ικανότητα να προσαρμοστεί στις περιβαλλοντικές συνθήκες θέλεις να πεις... Ο άνθρωπος είναι οτι πιο εξελιγμένο υπάρχει αυτή την στιγμή αλλά τα υπόλοιπα είδη δεν τα θεωρώ τιμωρημένα. Προσωποιείς την εξέλιξη κατα κάποιο τρόπο για να μας κάνεις να χωνέψουμε ευκολότερα τον δημιουργισμό σου νομίζω... 3)Μορφές ανταγωνισμού συναντούμε σε ολόκληρη την πανίδα και δεν λέω μπορεί να κινούν και την εξέλιξη. Όσων αφορουν τον άνθρωπο σίγουρα έπαιξε ρόλο η κοινωνικοποίηση και η ικανότητα χειρισμού και κατασκευής εργαλείων. Ακόμα και εγώ ο ίδιος σε σχέση με τον εαυτό μου πριν απο 15 χρόνια μπορώ και χειρίζομαι μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών χάρη στην τεχνολογία. Εξέλιξη δεν είναι και αυτό;; |
|
||||
|
||||
Εγώ να ρωτησω τον Βασίλη για ποιο λογο έχει πάρει σβαρνα όλα τα φορουμς
κάνοντας copy paste την ίδια ερώτηση?????? |
|
|||
|
|||
Όσον αφορά με την στην ερώτησή μου απάντησή σου, δεν χρειάζεται να πω πολλά. Καθώς ομολογείς:
Παράθεση:
Παράθεση:
Βλέπουμε όλη τη ζωντανή ύπαρξη (με εξαίρεση τον άνθρωπο) με κοινό γνώρισμα, μιας χαμηλής στάθμης διανόηση και επικοινωνία. Ένα ΜΟΝΟ ον με εξέχοντα προσόντα (διανοητικά και επικοινωνίας) = ο άνθρωπος!!! Ενώ αν ίσχυε η εξέλιξη, θα βλέπαμε οπωσδήποτε και ορισμένα άλλα όντα με διαφορετική μορφή μεταξύ τους και με τον άνθρωπο, έχοντα όμως τα ίδια ακριβώς εξέχοντα προσόντα (διανοητικά και επικοινωνίας) όπως έχει ο άνθρωπος. Τα δεδομένα αυτά ανατρέπουν τη θεωρία της εξέλιξης και αποδεικνύουν την περιγραφή της Αγίας Γραφής. Η οποία εμφανίζει το Θεό να δημιουργεί ΟΛΗ την εκτός του ανθρώπου ζωντανή ύπαρξη με ένα ορισμένο τρόπο. Ενώ τον άνθρωπο, την κορωνίδα της δημιουργίας του, τον δημιουργεί με τελείως διαφορετικό τρόπο. Με συνέπεια να έχει τα τελείως διαφορετικά και ΜΟΝΑΔΙΚΑ χαρακτηριστικά του. |
|
||||
|
||||
Ωραία το καταλαβαμε εσύ γιατί εχεις τέτοια τρεμουρα να μας αποδείξεις οτι μας έφτιαξε ο Θεός??? Ξαναρωταω γιατί μπαινεις σε όλα τα φορουμς??
Τι σκοπιμότητα υπάρχει??? Sam_502 που είσαι παιδι?? Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη anna. : 21-06-13 στις 16:42 |
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Παράθεση:
Αλήθεια αυτό είναι πράγματι περίεργο..! http://www.google.gr/search?site=&so....mobile-gws-hp. Για απάντησε στην Άννα. Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη biki : 21-06-13 στις 17:17 |
|
||||
|
||||
Η Λίλιθ δεν αναφέρεται στην Βίβλο, ο θρύλος της υπάρχει στην εβραϊκή μυθολογία και αναπτύχθηκε ιδιαίτερα κατά τον Μεσαίωνα. Δεν ξέρω αν ο μύθος έχει κάποια βάση και κάποτε ήταν γυναίκα του Αδάμ, πάντως όλοι οι μύθοι γύρω από αυτήν το ξεκαθαρίζουν ότι είναι δαίμονας...
|
||||
|
||||
Παράθεση:
Η Λίλιθ με τον Αδάμ ηταν οι πρωτοπλαστοι και ζούσαν ήρεμα μέχρι που ο σατανάς της διδαξε ότι η ερωτική πράξη μπορεί να γίνει και για απόλαυση. Ο θεός δεν το ενέκρινε και γι'αυτό την εξόρισε. Τότε την βρήκε ο σατανάς και την έκανε γυναίκα του και αρχόντισσα των δαιμόνων. Οποίος ενδιαφέρετε μπορεί να διαβάσει περισσότερα και αναλυτικότερα στο λινκ που παραθέτω: http://artofwise.gr/filosofia-k-thri...otoplasti.html |
|
|||
|
|||
Είναι εύκολο να δεις τον φανατισμό σε τρίτους, θέλει όμως κότσια για να τον δεις στον εαυτό σου. Εκεί για εμένα ξεχωρίζει το πρόβατο απο το λιοντάρι όποιον -ισμό και αν πρεσβεύει
"I maintain that Truth is a pathless land, and you cannot approach it by any path whatsoever, by any religion, by any sect. That is my point of view, and I adhere to that absolutely and unconditionally." |
|
|
|