Το forum του μεταφυσικού  

Επιστροφή   Το forum του μεταφυσικού > Συζητήσεις > Ψυχικά Φαινόμενα – Μεταφυσική –Αποκρυφισμός

Απάντηση στο θέμα

Εργαλεία Θεμάτων Τρόποι εμφάνισης
Παλιά 26-07-15, 06:12
omega2 Ο χρήστης omega2 δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Απ' όσο διάβασα, κάποιος Νικόλαος Σκαρλάτος, γνωστός κι ως Mendesius, δηλώνει πως έχει μεταφράσει την Joy of Satan στα Ελληνικά:
Σε ευχαριστω που το παρεθεσες γιατι μεχρι τωρα δεν γνωριζα οτι
υπηρχε το συγκεκριμενο ατομο.
Τωρα αν την εχει μεταφρασει,αυτο δεν το ξερω,γιατι οπως εχω
ξαναπει,εμεις ανεβαζουμε θεματα,η JOS τα εγκρινει και τα
δημοσιευει.
Καθε μεταφραση που γινεται απο τα Αγγλικα στα Ελληνικα
δεν ειναι δικη μας αρμοδιοτητα.
Υπαρχουν καποιοι Ελληνες που ισχυριζονται πως ειναι
Σατανιστες,και συνεργαζονται με την JOS,
αλλα ως εκει,δεν τους γνωριζω ολους.

Παράθεση:
Μιας και εσύ αναφέρθηκες εδώ και εδώ στο τάγμα σας, πρέπει να υποθέσω πως γνωρίζεστε.

Μπορεις να υποθεσεις οτι θελεις,αλλα καλο ειναι να ρωτας
και τις δυο πλευρες πρωτου σχηματισεις αποψη.
Εντελως πληροφοριακα,να αναφερω οτι πριν γινω
μελος του ταγματος μου,ειχε υποστει μεγαλο πληγμα
καθως,αρκετοι φυγανε με αποτελεσμα να φτασει
στα προχειρα της διαλυσης,ωσπου,εγω και μερικοι
αλλοι εισχωρησαμε και αναδιαρθρωσαμε το ταγμα μας.
Πολλα πρωην μελοι δεν τα γνωριζω,και εχω μαθει
οτι λειτουργουνε αυτονομα σχηματιζοντας η μη
αλλες ομαδες.πχ λειβαδια,θεσ/νικη κλπ.
Οπως προανεφερα,το συγκεκριμενο ονομα
και ψευδωνυμο δεν το εχω ξανακουσει,οπως
και αλλοι γνωστοι μου.
Μολις ολοκληρωσω τις επαφες μου και με τα
υπολοιπα μελοι,θα σε ενημερωσω τι "ρολο παιζει"
αν βεβαια ενδιαφερεσαι ακομη.
Παλιά 26-07-15, 12:28
heretic Ο χρήστης heretic δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Καταλαβαίνεις τώρα την στάση μου; Ειδικά οταν έχω υπόψη μου κάτι σαν κι αυτό:

Δημόσια Καταγγελία

Οταν διάφοροι μανιακοί τύποι γυρίζουν και την πέφτουν αριστερά δεξια, εις το όνομα του Πατρός (Σατανά ή Θεού δεν με ενδιαφέρει, για το ίδιο πράγμα πρόκειται για εμένα) και διαπιστώνω οτι ότι εδώ γράφει ο υπεύθυνος ή ενα μέλος ενος τέτοιου τάγματος;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-07-15, 18:43
Το avatar του χρήστη apofasismenos
apofasismenos Ο χρήστης apofasismenos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από heretic Εμφάνιση μηνυμάτων
Καμμία βεντέτα και κανένα προσωπικό πρόβλημα με εσένα. Μάλιστα αυτό που ανέφερα στον apofasismenos, το έχω ξαναναφέρει ξανά, προτού έρθεις. Και αφορούσε συζητήσεις που έχουμε κάνει και κατ' ιδίαν. Αν τώρα εσύ το πήρες προσωπικά, για να το επεκτείνω έως το "όποιος έχει την μύγα μυγιάζεται", δεν νομίζω οτι φταίω εγω για αυτό.
Μαλακία ήταν η θάλασσα αυτές τις μέρες, μωρέ αν δεν πάει 45 βαθμούς να λιώνουν τα παγάκια σε χρόνο dt, πως να μπαινοβγείς σην θάλασσα;
δεν σου κάνει κέφι βρε παιδί μου, πάλι καλά που τα πιπίνια "πετούσαν τα καλούδια" τους και έγιναν τα μάτια μας σαν κινέζικα φλυντζάνια
ενώ τα σάλια μας μούσκευαν την άμμο. Αχ βρε καλοκαίρι, πως αλλάζεις τους ανθρώπους...

όμως ας πάμε στο θέμα μας...

όντως ο heretic μου έχει αναφέρει την έννοια του μη γραμμικού συστήματος σε π.μ συζήτησης...κάτι που με ξάφνιασε θετικά
διότι συνήθως τα εγκεφαλικά "ψαχτήρια" (θετική γνώμη) όπως ο heretic ασχολούνται δευτερευόντως με μαθηματικά
ή δεν τα πολυμελετάνε. Μπράβο heretic...όχι ότι αν διαφωνούσα θα έχανες κάτι από την ουσία σου αλλά θέλω να λέω αυτό που πιστεύω.

Φυσικά στενοχωριέμαι (τρόπος του λέγειν) διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η θαυμάσια και πολυσύνθετη έννοια
μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους με κόκκαλα, υγρά, συναισθήματα και ζωντανές λειτουργίες...κάτι πολύ πέραν όπως καταλαβαίνουμε
των σελίδων, μολυβιών και ιδεών.

Άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 26-07-15 στις 19:01
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-07-15, 18:56
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από omega2 Εμφάνιση μηνυμάτων
Εχω παρατηρησει οτι εδω μεσα,
υπαρχουν σχοιματισμενες ομαδες,
συνηθως των 2-3 ατομων
που συνηθιζουν να επιβαλουν
με το ετσι θελω την φιλοσοφια/ιδεολογια
τους,και κανεις,να μην τους
κατηγορει για κατι.
Ποιες είναι αυτές οι ομάδες; δώσε νικ ατόμων.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 26-07-15 στις 18:57
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-07-15, 19:56
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Καταλαβαίνεις τώρα την στάση μου; Ειδικά οταν έχω υπόψη μου κάτι σαν κι αυτό:

Δημόσια Καταγγελία

Οταν διάφοροι μανιακοί τύποι γυρίζουν και την πέφτουν αριστερά δεξια, εις το όνομα του Πατρός (Σατανά ή Θεού δεν με ενδιαφέρει, για το ίδιο πράγμα πρόκειται για εμένα) και διαπιστώνω οτι ότι εδώ γράφει ο υπεύθυνος ή ενα μέλος ενος τέτοιου τάγματος;
Ναι τωρα καταλαβα.Κι εμεις ειχαμε κατι τετοια προβληματα
με πρωην μελοι και τα διωξαμε.
Υπαρχουν πολλες και διαφορετικες ιδεολογιες οσον αφορα
τον Σατανισμο,αν και θα ηταν πρεπον να αναφερω οτι
οι συμβολικοι Σατανιστες ειναι πιο επικινδυνοι.
Παντως αν περιμενετε τετοια συμπεριφορα απο εμενα,
οφειλω να πω οτι ειμαι ακακος σαν τον Γιανη τον μηχανοβιο.(οχι πλακα κανω)

Υ.Γ.Ο χριστος Ελ και vassilis_1 ειναι το ιδιο προσωπο?

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη omega2 : 26-07-15 στις 20:13
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-07-15, 20:20
Senior Member

Προεπιλογή

Οχι, αλλα ειναι και οι δυο χριστιανο-απολογητες, με διαφορετικο στιλ ο καθενας. Ο Βασιλης παντως βρισκεται εντος των οριων συζητησης. Ο αλλος.... χμ... διαβασε αυτα που γραφει και θα καταλαβεις...
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 26-07-15, 20:29
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Οχι, αλλα ειναι και οι δυο χριστιανο-απολογητες, με διαφορετικο στιλ ο καθενας. Ο Βασιλης παντως βρισκεται εντος των οριων συζητησης. Ο αλλος.... χμ... διαβασε αυτα που γραφει και θα καταλαβεις...
Δεν χρειαζεται.Ειδα το θεμα με την γη που δεν κινειται.
Περιττο να συνεχισω.Απλα μου κανει εντυπωση που υπαρχει
καποιος να συμφωνει σε..."αυτο"
Παλιά 26-07-15, 22:06
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από apofasismenos Εμφάνιση μηνυμάτων
Ποιες είναι αυτές οι ομάδες; δώσε νικ ατόμων.

Καλύτερα να μην αρχίσουμε να στοχοποιούμε χρήστες εδω μέσα, γιατί θα καταλλήξουμε όλοι σε φατρίες. Ας πούμε οτι έχω ρίξει κι εγω μερικά ματς με κάποιους, κυρίως επειδή δεν κάθονταν καν να διαβάσουν τι ουσιαστικά έλεγε ο άλλος αλλά έβρισκαν σαν πρόφαση μια του δημοσίευση για να του την πέσουν και να αναπαράγουν τις θεωρίες τους. Μια απο τις πολλές είναι πως δεν υπάρχει τίποτε το μεταφυσικό, όλα είναι στο μυαλό κάποιων τρελών, ευφάνταστων, μυθομανών κτλ. Αυτές οι γενικεύσεις δεν είναι λογικές. Το ίδιο ατόπημα θα έκανα κι εγω γράφοντας: Οποιος ασχολείται με τον Σατανισμό είναι τύπος Κατσούλα-Δημητροκάλη. Οχι οτι οι ομάδες αυτές δεν έλκουν περίεργους τύπους. Κάθε άλλο. Απλά κάποιες εγκληματικές προσωπικότητες βρίσκουν εκεί πνευματικά ερρείσματα, εξ αιτίας της χριστανικής παιδείας μας. Θεωρούν πως αφιερώνονται στο κακό.

Παράθεση:

Φυσικά στενοχωριέμαι (τρόπος του λέγειν) διότι δεν μπορώ να καταλάβω πως αυτή η θαυμάσια και πολυσύνθετη έννοια
μπορεί να εφαρμοστεί σε ανθρώπους με κόκκαλα, υγρά, συναισθήματα και ζωντανές λειτουργίες...κάτι πολύ πέραν όπως καταλαβαίνουμε
των σελίδων, μολυβιών και ιδεών.
Είναι πολύ απλό: αυτές οι καταστάσεις δεν προσεγγίζονται μέσω forum, chat κτλ. Είναι σαν να σου περιγράφω μια ορειβατική εκδρομή στον Ταΰγετο. Υπάρχει περίπτωση ποτέ, να μην έχεις πάει σε βουνό και να νιώσεις αυτό που σου γράφω; Επίσης, πρώτα κάνεις μικρές ορειβατικές εξορμήσεις και μετά πας στις μεγάλες. Αλλος θα γίνει πτώμα μετά απο μια ώρα περπάτημα, αν είναι ασυνήθιστος.

Θεωρούμε οτι η οντότητα "άνθρωπος" έχει διάφορες ... διαστρωματώσεις. Μια απο αυτές είναι το φυσικό του σώμα, το οποίο έχει εξερευνήσει η βιολογία τους δυο τελευταίους αιώνες. Οταν αγνοείς μερικές βασικές αρχές απο τις υπόλοιπες, με τι βάση να κάνεις συζήτηση, πόσο μάλλον εργασία;
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 27-07-15, 13:11
Pholarchos Ο χρήστης Pholarchos δεν είναι συνδεδεμένος
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:
Έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσω την ψυχή μου στον διάβολο. Δεν με απασχολούν οι αηδίες της καθημερινότητας
αλλά το σκέφτομαι γιατί θέλω να αποκτήσω άλλου είδους δυνατότητες αν τυχόν είναι αλήθεια ότι γίνεται.
....οι πιο σχετικοί διαβασμένοι.
Δεν ξέρω που βρήσκεσαι τώρα σχετικά με το αρχικό σου ζήτημα (το "σοβαρά το ενδεχόμενο να πουλήσω την ψυχή μου στον διάβολο") αλλά αν είναι κάτι που σκέφτεσαι "σοβαρά" ίσως θα πρέπει να το εξετάσεις σοβαρότερα.
Έχεις ένα "προϊόν" (την ψυχή σου) και το προσφέρεις για πώληση με σκοπό που λες: "θέλω να αποκτήσω άλλου είδους δυνατότητες αν τυχόν είναι αλήθεια ότι γίνεται"

Θα πρέπει να βρεις το "που πουλάνε ψυχές" για τέτοια περίπτωση αλλά μια και είναι σοβαρό το θέμα (γιατί μία ψυχή έχεις) μπορείς πχ να δεις το τι συνέπειες έχει κάτι τέτοιο (το ενδεχόμενο να πουλήσεις την ψυχή σου στον διάβολο) ίσως δεν αξίζει τον κόπο και το κόστος. Ίσως πηγαίνοντας "για μαλλί....."

Από την άλλη ίσως οι "άλλου είδους δυνατότητες" που "είναι αλήθεια ότι γίνεται" να αποκτιούνται και αλλιώς και με λιγότερο κόστος (αλλά και ανάλογους συμβιβασμούς...)

Τέλος μην αναζητάς από "διαβασμένους" απαντήσεις γιατί όσο διαβασμένος και να είναι κάποιος πχ για τη ζωή στον διαστημικό σταθμό ISS άλλο είναι να μιλήσεις σε λιγότερο διαβασμένο - μεν - που έχει όμως ζήσεις εκεί - δε!
Απάντηση με παράθεση
Παλιά 28-07-15, 00:22
Senior Member

Προεπιλογή

Παράθεση:

Είναι πολύ απλό: αυτές οι καταστάσεις...
Καταλαβαίνω τι λες.

Απλώς λόγω ιδεολογίας, δεν μπορώ να δεχτώ ότι θα πρέπει να προσπαθούμε και γι'αυτά (τα δίχως εγγύηση αποτελέσματα)
εκτός των αντιστοίχων της λοιπής καθημερινότητας. Συμπερασματικά στην δική μου σκέψη, δουλεύουμε για να ζήσουμε (τι μπανάλ)
τρώμε για να επιβιώσουμε, σκεπτόμαστε για να λειτουργήσουμε κτλ. Δηλαδή σε κάθε δράση υπάρχει κι ένας σκοπός
που σχεδόν πάντα (ψιλο)επιτυγχάνεται. Στην παρούσα φάση (κι απ'ότι αντιλαμβάνομαι αν και το περίμενα)
η δράση δεν έχει πάντα ή σχεδόν πάντα αποτέλεσμα. Μάλιστα...δεν βλέπω να έχει και καλές πιθανότητες.

Πολύ δουλειά λοιπόν...για το πιθανό "τίποτα";

βέβαια...άλλοι πάλι πάνε για το "ταξίδι" του μεταφυσικού κι αναλώνονται στην προσπάθεια ή γιατί όχι; τους αρέσει.
Το θέμα όμως δεν παύει να είναι το αποτέλεσμα. Ίσως στο μέλλον, τα πράγματα γίνουν πιο εύκολα. Προσωπικά εξακολουθώ να πιστεύω
ότι όλα είναι στο χέρι μας υπό την έννοια ότι αν θέλουμε κάτι, πριν προσπαθήσουμε πρέπει να ρυθμιστούμε στην κατάλληλη "συχνότητα".
Έχω καταλήξει (αυθαίρετα όμως) ότι μόνο το υποσυνείδητο μπορεί να ανοίξει τον δρόμο σε τέτοια θέματα.
Αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνο οι ίδιοι. Μάλιστα μπορούμε να το δούμε κι ως ερώτηση.
Κολλητός φίλος μου υποστηρίζει ότι ακόμα να ήθελα να προβώ σε τέτοιες δραστηριότητες, είναι τέτοια η δομή της σκέψης μου
που ποτέ δεν θα γινόταν τίποτα. Αντίστοιχα αυτός προχωρά ακάθεκτος κι όλο ψάχνεται γνωρίζοντας ότι αν αγγίξει κάτι
πέραν των δυνάμεών μας (ως φαίνονται), θα του γυρίσω την πλάτη. Προφανώς η επιθυμία του έγινε ανάγκη.

Έκανε την επιλογή του.

Παράθεση:
Αρχική Δημοσίευση από Pholarchos Εμφάνιση μηνυμάτων
Δεν ξέρω που βρήσκεσαι τώρα...
Σπίτι μου (χιούμορ).

Έχω εξηγήσει για ποιο λόγο άνοιξα αυτό το θέμα επιλέγοντας τον συγκεκριμένο τρόπο. Δεν πρόκειται περί φάρσας-ψέμματος
αλλά ούτε και περί αλήθειας. Αν όλα αυτά ισχύουν, δεν θα μπορούσα ποτέ να ζητήσω κάποιες βασικές αλλαγές από κάποιο "ανώτερο" ον
αλλά ούτε και να προσπαθήσω για κάτι τέτοιο. Προτιμώ το είδος μου στα της καθημερινότητας.
Εξάλλου αν κάποιος πλοηγηθεί σε τέτοιες καταστάσεις, δεν νομίζω ότι θα σκεφτεί και πολύ τον διπλανό του.
Πιθανολογώ ότι σε κάποια "σκληρή" κατάσταση, θα τον έβαζε "ασπίδα" για να σωθεί. Δεν μου κάνει αυτό ως άνθρωπος κι ως σκέψη.
Πόσο μάλλον ως λειτουργία. Ο πλανήτης είναι δικός μας όπως φαίνεται κι όσο φαίνεται. Δεν μου ταιριάζουν τα περί αοράτων.
Συνεπώς αν ποτέ "τελειώσουμε" ως είδος, θα (πρέπει να) "τελειώσουμε" και τον πλανήτη.
Οι υπόλοιπες ορατές μορφές ζωής είναι υπόδουλες άρα και άχρηστες. Προσωπική γνώμη φυσικά.

Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη apofasismenos : 28-07-15 στις 00:27
Απάντηση με παράθεση
Απάντηση στο θέμα

Δικαιώματα - Επιλογές
Δεν μπορείτε να προσθέσετε νέα threads
Δε μπορείτε να απαντήσετε
Δεν μπορείτε να προσθέσετε συνημμένα
Δεν μπορείτε
BB code είναι σε λειτουργία
Τα Smilies είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας [IMG] είναι σε λειτουργία
Ο κώδικας HTML είναι εκτός λειτουργίας

Όλες οι ώρες είναι GMT +2. Η ώρα τώρα είναι 12:52.

Forum engine powered by : vBulletin Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.