|
|||
|
|||
Σημαντικό εύρημα της NASA για την αναζήτηση εξωγήινης ζωής
Η NASA, η διαστημική υπηρεσία των ΗΠΑ, προανήγγειλε την πραγματοποίηση την Πέμπτη συνέντευξης Τύπου, σχετικά με μια επιστημονική ανακάλυψη που σχετίζεται με την εξωγήινη ζωή.
Η συνέντευξη θα γίνει στην Ουάσινγκτον, στις 2 το μεσημέρι (19:00 GMT) την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου. Οπως αναφέρει στην ιστοσελίδα της η NASA θα πραγματοποιηθεί συζήτηση "για μία ανακάλυψη στην αστροβιολογία που θα έχει συνέπειες στην αναζήτηση αποδείξεων για την εξωγήινη ζωή". Οι λάτρεις του διαστήματος και των εξωγήινων έχουν πλημμυρίσει την μπλογκόσφαιρα με εικασίες για τη σημασία αυτής της ανακοίνωσης, αλλά η NASA δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες αμέσως. Αμέσως οι εικασίες άρχισαν να δίνουν και να παίρνουν, όπως ότι η NASA θα ανακοινώσει ότι ανακάλυψε ίχνη βιολογικής δραστηριότητας στον Τιτάνα ή κάποιον άλλο δορυφόρο του Κρόνου ή σε άλλο πλανήτη έξω από το ηλιακό σύστημα. Μία ματιά στα βιογραφικά των επιστημόνων (βιολόγοι και γεωλόγοι) που θα μιλήσουν δείχνει ότι ασχολούνται συστηματικά με τη δυνατότητα και τις προϋποθέσεις ύπαρξης ζωής σε άλλα αστρικά συστήματα. Για παράδειγμα ένας από τους βιολόγους που θα μιλήσουν ερευνά το πώς θα μπορούσε να υπάρχει ζωή χωρίς νερό, άνθρακα και οξυγόνο, όπως συμβαίνει στη Γη. Περισσότερο ψύχραιμοι σχολιαστές αναφέρουν ότι η NASA δεν θα ανακοινώσει ότι «ναι, βρέθηκε εξωγήινη ζωή» αλλά, προσθέτουν, η συνέντευξη ότι θα έχει μεγάλο επιστημονικό ενδιαφέρον παρά τον θόρυβο. (Οι πληροφορίες προέρχονται από τον ημερήσιο τύπο) Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Συνοδινός : 01-12-10 στις 23:16 |
|
||||
|
||||
Είδα και εγώ το θέμα σήμερα από ξένα ειδησεογραφικά sites. Πιθανολογώ ότι ίσως πρόκειται για κάποια ανακοίνωση σχετικά με τη διάρκεια ζωής γήινων οργανισμών στο διάστημα.
Βέβαια εάν όντως πρόκειται για εύρεση εξωγήινης ζωής (έστω και επιπέδου πρωτόγονης βιολογικής δραστηριότητας) σε πλανήτη ή δορυφόρο του ηλιακού μας συστήματος, θα πέσουν τα τσιμέντα! Αναμένουμε!
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
||||
|
||||
'Εχουν πάρει "φωτιά" όλα τa blogs, sites, forums κ.τ.λ. της Αναζήτησης σε ολόκληρο τον κόσμο και οι θεωρίες για το πρόκειται να ακούσουμε πολλαπλασιάζονται με πολύ γοργούς ρυθμούς!
Όπως καταλαβαίνετε, τα πάντα έχουν "παγώσει" και αναμένουμε όλοι την αυριανή ημέρα με ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Μείνετε συντονισμένοι εδώ, στο φόρουμ του Μεταφυσικού, για να δούμε όλοι μας και να σχολιάσουμε την πολυαναμενόμενη ανακοίνωση!
Βάλτε την φαντασία σας, βγείτε έξω και εξερευνήστε κάθε γωνιά του πλανήτη μας και δείτε τα πράγματα με διαφορετική "ματιά" . . . Μείνετε, ακόμη, ενημερωμένοι με οτιδήποτε παράξενο συμβαίνει στον πλανήτη μας! --> Κυκλοφορεί το βιβλίο μου 88 Μύθοι & Αλήθειες (περισσότερες πληροφορίες καθώς και online παραγγελίες εδώ) <-- --> ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ: Σεπτέμβριος [αστυνομικό μυθιστόρημα] (εκδόσεις Πηγή). Περισσότερα δείτε εδώ <-- |
|
|||
|
|||
Το γεγονός ότι η Νάσα, θα ανακοινώσει μέσω συνέντευξης τύπου την πολυαναμενόμενη ανακάλυψή της, είναι αυτό που με προβληματίζει προσωπικά περισσότερο.
Η ανακάλυψή της παρουσιάζεται πλέον με πολύ επίσημο τρόπο, για να απευθυνθεί έτσι, σε όλο τον κόσμο. Γνωρίζοντας βέβαια, ότι θα προκαλούσε μεγάλη αναστάτωση στους ερευνητές και μη, εξωγήινης ζωής. Σε άλλες περιπτώσεις, μια ανακοίνωση τύπου θα έφτανε. Δεν ξέρω παιδιά, εγώ πάντως έχω πάρει μεγάλο καλάθι για αύριο... Τελευταία επεξεργασία από το χρήστη Συνοδινός : 02-12-10 στις 00:27 |
|
||||
|
||||
εγώ κρατώ μικρό καλάθι αλλά...ότι βρέξει ας γίνει!
|
|
|||
|
|||
Φίλοι μου καλημέρα σας.
Να λοιπόν που άρχισε να παρουσιάζονται κάποια απο τα στοιχεία που εχει η ΝΑΣΑ στα χέρια της για αξωγήινη ζωή (ίσως απο αρκετά παλαιά). Βέβαια θα συμφωνίσω με τον φίλο Mallen πως θα πρέπει να βαστάμε μικρό καλάθι σχετικά με το τι θα μας αναφέρουν. Θα μου επιτρέψετε όμως να κάνω έναν συλλογισμό. Πρίν απο 1 χρόνο περίπου έγινε αναφορά (απο την ΝΑΣΑ) πως βρέθηκε νερό στον ΑΡΗ.. Πριν απο μερικούς μήνες έγινε αναφορά (πάλι απο την ΝΑΣΑ) πως βρέθηκε νερό στήν ΣΕΛΗΝΗ.... Σήμερα θα έχουμε κάποια άλλα στοιχεία... Κάτι αρχίζει να κινείται έστω και σιγα...... Ευχαριστώ. |
|
||||
|
||||
Προσωπική μου άποψη είναι πως αποκλείεται να ανακοινώσουν την ύπαρξη ευφυούς εξωγήινης ζωής. Τέτοιου είδους ανακοίνωση θα την έκαναν πολιτικοί και όχι επιστήμονες. Επίσης αποκλείω οτιδήποτε σχετίζεται με το ηλιακό μας σύστημα, γιατί αυτό θα υποχρέωνε την ΝΑΣΑ και τους χρηματοδότες της να ρίξουν πολλά χρήματα σε έρευνες και αποστολές. Έχω την εντύπωση πως η γειτονιά μας θα μείνει για πολλά ακόμα χρόνια "ανεξερεύνητη" (επίσημα, γιατί ανεπίσημα άλλα συμβαίνουν).
Οπότε τι μένει; Ανακάλυψη μικροβιακής εξωγήινης ζωής; Δεν νομίζω, θα ανέσυρε πολλά σενάρια. Το πιθανότερο είναι να ανακοινώσουν πως ανακαλύφθηκε κάποιος πλανήτης σε ένα πολυ μακρινό ηλιακό σύστημα του οποίου η θέση, η χημική σύσταση και η συμπεριφορά θυμίζουν έντονα τη Γή στο νηπιακό της στάδιο. Μια πιθανή Γη δλδ, η οποία ίσως σε μερικά εκατομμύρια χρόνια να είναι ικανή να δημιουργήσει ή και να φιλοξενήσει τη ζωή όπως την εννοούμε εδώ. Και θα μας αφήσουν με το όραμα μιας νέας μελλοντικής Γης, αλλά χωρίς τίποτα ουσιαστικό. Κάπως πρέπει να δικαολογήσουν και αυτοί τα κονδύλια τους βρε αδερφέ....
|
|||
|
|||
Παράθεση:
|
||||
|
||||
Ενημερώνω ότι η συνέντευξη τύπου ξεκινά σήμερα στις 21:00 ώρα Ελλάδος. Όσοι φίλοι είναι online, βοηθήστε να μετατρέψουμε το thread σε αίθουσα σύνταξης για το συγκεκριμένο γεγονός!
EN TO ΠΑΝ Ιδρυτικό μέλος και υπεύθυνος επικοινωνίας Gateway Team Ιδρυτικό μέλος Κέντρου Αναζήτησης Πανεπιστημίου Αιγαίου ---------------------------------------- meta Journalist Αγαλματένια Κρίνα Μυθικισμός Το πρόβλημα της ιστορικότητας του Ιησού Δούρειος Ίππος (Β' έκδοση!) |
|
|||
|
|||
Για οσους περιμενουν η NASA να ανακοινωσει την ανακαλυψη εξωγηινης ζωης σε αλλο πλανητη, θα απογοητευουνε.Δεν ανακαλυψαν καμια μορφη ζωης σε αλλο πλανητη.Πληροφοριες λενε οτι ανακαλυψαν μικροοργανισμους στον πλανητη μας που ζουν σε συνθηκες τελειως ακαταληλες για ζωη.Αρα αυτο σημαινει οτι πιθανον να υπαρχουν τετιοι μικροοργανισμοι και σε αλλους πλανητες με τετιες συνθηκες.
|
|
|